2018 Parlamenti választások – segédlet

Részt vennél a tavasz legnagyobb animés buliján, de közben szeretnél dönteni az ország jövőjéről is? A con vasárnapja (április 8.) és az országgyűlési választások egy napra esnek, de mi segítünk, hogy egyikről se maradj le!

Budapesti, Pest megyei vagyok.

  • Nincsen semmi gond, 6:00-19:00-ig tart a voksolás, a MondoCon vasárnapi programja pedig 10:00-től kb. 18:00-ig, előtte kényelmesen leszavazhatsz a lakhelyed szerint kijelölt szavazókörben, amiről valószínűleg már kaptál értesítést.

Vidéki vagyok, esélyem sincs leszavazni a lakhelyem szerint!

  • Abban az esetben, ha Budapesten (vagy környékén) éjszakázol, vagy vasárnap reggel túl messziről jössz conra, hogy le tudj szavazni, akkor sem kell kétségbe esned! Lehetőséged van átjelentkezni egy másik szavazókörbe, és ott leadni a voksodat. Például ha Budapest belvárosában egy hostel-ben szállsz meg, akkor kérheted, hogy valamelyik belső pesti kerületben szavazhass. A con helyszínéhez, a Hungexpóhoz, a X-ik kerületben lévő átjelentkezős szavazókörök vannak a legközelebb.
  • Figyelem! Választókerületek szerint néhány (jellemzően egy) szavazókör van kijelölve az átjelentkezőknek, nem választhatjátok bármelyik szavazókört. A fenti, X-ik kerületi példánál maradva, aki ide jelentkezik át, annak vagy a Szent László tér 1. Általános Iskolában vagy a Szent László tér 7-8 (Kőrösi Kulturális Központ) kell szavaznia. Ha tudod már, hogy hol lesz a szállásod, az alapján nézz utána, hogy hol tudsz a legközelebb szavazni a con előtt. ITT.
  • Az átjelentkezést ezen a linken tudod elvégezni. Erre április 6. délután 16:00 óráig van mód, de mi azt javasoljuk, hogy ennél előbb intézd el, nem érdemes a végére hagyni.

A választás napján legyenek nálad a szavazáshoz szükséges dokumentumok, különben nem szavazhatsz!

A MondoCon területén mindennemű politikai tevékenység űzése (pl. kampányolás) szigorúan tilos, a rendezvény területéről való azonnali kitiltást vonhatja magával.