MondoCon 2021. október 23-24.

A MondoCon a japán rajzfilmek és képregények szerelmeseinek, a cosplay és a videojáték-rajongóknak, valamint a sci-fi, fantasy műfajok kedvelőinek nyújt egész napos változatos programokat 2008 óta, töretlen népszerűséggel!

Üdv a MondoConon!

A MondoCon egy rendkívül szórakoztató animés és geek rendezvény, amit minden évszakban megrendezünk, hogy a rajongók és érdeklődők találkozhassanak egymással, megnézzék és részt vegyenek a programjainkon, és hogy átadhassák magukat a hobbijuknak egy hétvége erejéig. Ezeken a rendezvényeken (angolosan: Convention) mintegy tízezer látogató fordul meg – de ennek ellenére nagyon barátságos a hangulat, családias légkör fogad mindenkit.

Az első MondoCont még 2008-ban szerveztük, akkor még kimondottan mint anime és manga témájú Con. A mai napig az anime/manga rajongók a rendezvény fő oszlopa, de akkor se aggódj, ha ez spéciel nem érdekel. Az évek során folyamatosan bővült a programkínálatunk és a látogatóink érdeklődése. Így aztán a nyugati képregények, marvel filmek, fantasy, scifi, tv-sorozatok rajongói mind mind megtalálják a maguk helyét nálunk. Természetesen az esportok és videójátékok világa se hiányozhat a programból.

No és persze azon se lepődik meg nálunk senki, ha a rajongók kedvenc karaktereiknek öltözve jönnek el. A cosplay nagyon pörög a Mondoconon, a látogatóink harmada valamilyen szinten kiöltözik az alkalomra: egyesek csak egy narutós fejpántot viselnek, mások viszont díjnyertes jelmezekben vonulnak fel. A lényeg, hogy mindannyian jól érzik magukat. Gyere, látogass el a rendezvényünkre, és biztosak vagyunk benne, hogy te is jól fogod érezni magad!

A következő Con időpontja: 2021 Október 23-24.

A jelenlegi jogszabályok lehetővé teszik, hogy megrendezzük a Cont júliusban., így hosszú idő után ismét élőben találkozhatunk! Természetesen előfordulhat, bár remélhetőleg kevés az esélye, hogy a helyzet rosszabbra fordul és a kormány újabb szigorításokat rendel el. De reméljük, hogy erre nem fog sor kerülni.

Hogy a rendezvények közt se unatkozzatok, heti rendszerességgel készítünk online programokat, amiket facebookon és youtube-on publikálunk:

Kövesd online a MondocOnline műsorát!racz_nagyszinpad_2016_autum20
shoya_eletkep_2016_autumn04

Exkluzív programok

A MondoCon programjai közt jópár hosszú múltra tekint vissza és népszerűségük töretlen. Azonban mindig figyelünk arra is, hogy legyenek újdonságok, exkluzív programok és vendégek, amelyek minden egyes MondoCont egyedivé tesznek.

Járványügyi előírások

A kormány 23-i határozatai alapján, semmi akadálya immár annak, hogy július 17-18-án megtartsuk a Nyári MondoCon 2021-et. Ám, természetesen, a hatályos jogszabályok szerint a rendezvényen való részvétel védettségi igazolványhoz kötött. Bővebben…

Színész vendég: Forgács Gábor

Az Őszi MondoCon 2021 díszvendége Forgács Gábor, a neves színész, humorista és szinkronszínész, aki számtalan zseniális műsorral tette boldogabbá gyerek- és felnőttkorunkat és nincs olyan híres filmes / tv-sorozat franchise amiben ne szerepelt volna szinkronhangként!  A művészúrral az Őszi MondoCon vasárnapi napján találkozhattok, október 24-én. Először anime fanszinkron veresnyünkön fog zsűrizni 12-13 óra között, majd […]

Szinkronszínész vendég: Mezei Kitty

Mezei Kitty 1979-ben született szinkronszínésznő. Eredetileg a táncszakmában szeretett volna elhelyezkedni, azonban egy reklámfilmben való szereplés után egyre több felkérést kapott szinkronszínészként. Az egyik legismertebb „magyar hang”-ként tartják számon, számos rajzfilmben, sorozatban és mozifilmben szinkronizált. Az Őszi MondoCon 2021 vasárnapi (október 24.) napján találkozhatsz majd vele élőben, ugyanis a délben kezdődő anime fanszinkron versenyünkön fog […]

Külföldi cosplayer díszvendég: Livanart Cosplay

“Sziasztok, livanart vagyok, francia cosplay champion nyertes 2019-ből. 2015 környékén kezdtem el cosplayelni, miután játszottam azóta is kedvenc videojátékommal, a Bioshockkal. Első cosplayem a Big sister volt, amivel ellátogattam egy helyi conra is, és ott rögtön versenyzésre invitáltak vele. Megnyertem a második helyet a versenyen, és azóta nincs megállás. Szeretek új technikákat tanulni minden egyes […]

Külföldi cosplayer vendég és énekes fellépő: Shiroku

Az Őszi MondoCon 2021 külföldi sztárvendége Shiroku lesz! A cosplayer és énekes Németországból érkezik hozzánk. Amellett, hogy craftsmanship zsűrinkben foglal majd helyet, egy szenzációs koncerttel is vár majd Titeket a con szombati napján a nagyszínpadon!  Itt egy kis ismertető róla: Shiroku egy énekes és cosplayer Németországból, aki anime opening, ending dalokat, illetve saját J-Pop dalokat […]

Külföldi cosplayer vendég: Don Esteban

Bemutatkozója: “Sziasztok! Don Esteban vagyok Ausztriából, már 2013 óta cosplayelek. Előtte sokáig még nem tudtam mi az a cosplay, annak ellenére, hogy jótékonysági rendezvényeken rendszeresen öltöztem be Jedi mesternek. Mivel azonban eleve egy nerd voltam, gyorsan bekerültem a cosplayer közösségbe. A legnagyobb eredményem, hogy megnyertem a 2018-as Eurocosplay Championshippet Londonban a Geralt cosplayemmel. Több, mint […]

Filmvetítés: Wonder Woman 1984 (2020)

Imádod a szuperhősöket? Különösen bejönnek a DC filmek? Azok közül is mondjuk kiemelten tetszett neked is – mint sokak másoknak – a 2017-es Wonder Woman? Akkor most itt a lehetőség, hogy az egyik legjobb női szuperhős eredetfilmjének folytatását megnézd velünk együtt a MondoCon nagyszínpadán! Ismertető: A Wonder Woman 1984, avagy Wonder Woman 2 2020-ban került […]

Filmvetítés: Conan, a detektív: Zero, a végrehajtó (2018)

Hallottál már Conanról, a detektívről? Esetleg láttál is már a főszereplésével készült animét? A Nyári MondoCon 2020-ra elhozzuk nektek a Detective Conan-univerzum 22. mozifilmjét, hogy Ti is megismerkedhessetek a “nagyfiúból” “kisfiúvá” átalakult mester detektív történetét, aki 1994 óta szórakoztata a Japán manga olvasókat és anime nézőket! Ismertető: A jó hír, hogy ezt a Detective Conan […]

MondoConline

Kövess minket a youtube-n és értesülj a MondoCon legfrissebb híreiről, érdekességeiről!


Kövess minket online és nyomtatásban!

Ha részese akarsz lenni egy pezsgő, online közösségnek, vagy csak követni akarod a Mondoconnal kapcsolatos híreket, akkor kövess minket kedved szerint:

Amennyiben a rendezvény nem elégíti ki étvágyadat az animék és a geek cuccok iránt, akkor ne hagyd ki a magazinunkat sem, ami kéthavonta jelenik meg!

LEGFRISSEBB MONDO MAGAZIN
 


További Információk

Helyszín
A rendezvény helyszíne a Hungexpo, Budapest legnagyobb rendezvény-központja. Részletes információkat itt olvashattok arról, hogy hogyan találtok ki hozzánk.

Jegyvásárlás

A jegy 4800 Ft (illetve 4200 Ft az “early bird” jegy). A jegyek a helyszínen mindig kaphatóak, de a rendezvény előtt a partnereink is árusítják őket. Továbbá van lehetőség online elővételre, ekkor az előre kifizetett jegyeket úgyszintén a helyszínen tudjátok átvenni.

Minderről részletesebb információkat pedig itt olvashattok.

Akciók

A rendezvényen lévő árusok különféle akciókkal szokták várni a látogatókat, de a legfontosabb talán az, hogy magából a jegy árából 2×1000 Ft levásárolható. Ehhez nem kell mást tenned, mintsem felkeresed a “Kuponos pultot”, ahol levásárolhatod ezt a kedvezményt. Az árusok a karszalagodon fogják majd megjelölni, amikor elhasználod a kedvezményed.
További akciókról itt olvashatsz

Partner-kapcsolatok

Amennyiben árusként vagy kiállítóként érdekel a MondoCon, a pultbérléssel kapcsolatos információkat olvasd el.

Sajtó akkreditáció ügyében Etlinger Edmond a te embered.

Minden más együttműködési ajánlattal pedig Szekeres András Márkot keresd.