VIII. Animefandub verseny

Keltsd életre Te az animekaraktereket! Kipróbálnád, hogy milyen seiyuuként szinkronizálni egy rövid animejelenetben? Szívesen színészkednél, bolondoznál, üvöltenél, vagy éppen utánoznál fura japános hangeffekteket? Akkor jelentkezz VIII. Animefandub-versenyünkre!

Idén tavasszal újabb négy animejelenettel bővítettük adatbázisunkat, szemezgetve aktuális közönségkedvencekkel és régi nagyágyúkkal, így kipróbálhatod magad az alábbi jelenetek egyikében:

Ám, ha ezeknél a jeleneteknél többre vagy éppen másra vágynál, vagy éppen paródiát írnál, akkor a minden eddig kijött fandub-jelenetünk közül kedvedre választhatsz egyet!

És akkor a lényeg… hogy tudsz jelentkezni a versenyre?

  1. Válassz animejelenetet a fenti kinálatból. (Ügyelj arra, hogy maximum két jelenetben szerepelhetsz!)
  2. Jelentkezz a versenyre ennek a jelentkezési lapnak a kitöltésével 2019. május 2. csütörtök éjfélig(Figyelem! A választott jelenetek függvényében lesznek szövegkönyvek és videorészletek a helyszínen. Ha esetleg a helyszínen jelentkeznél, így ott azokat a jeleneteket hozzuk magunkkal, amiket az űrlapos jelentkezés alatt már mások választottak!)
  3. Gyere el a 2019. május 5-én (vasárnap) 9:30-11:30 között tartandó előzsűrinkre(Helyszín: K épület, Zöld terem, első emelet, a workshopoknál) A nagyszínpadi versenyre mindig előszűrjük a jelentkezőket, ugyanis maximum 8 darab produkció mérettetheti meg magát a hivatásos szinkronszínész vendégeink előtt. Az előzsűri kötetlen, kérhetsz tanácsokat, többször is gyakorolhatsz – jó alkalmat ad arra, hogy kipróbáld magát a feladatot, mielőtt még közönség elé lépnél vele.

A nagy verseny, ahova 8 produkciót válogatunk be, tehát 2019. május 5-én (vasárnap) 12:00-13:00 között lesz a MondoCon nagyszínpadán, a K épületben. Minden versenyzőt arra kérünk, hogy 11:45-kor legyen ott a nagyszínpad mellett!

Hogy néz ki maga az éles verseny?

A közönséggel háttal állva, óriási kivetítőn játsszuk le a választott jelenetetedet, magyar felirattal és háttérzajos / zenei effektekkel. Neked csak a mikrofonba kell mondanod a szöveged. Ahogy vége a jelenetednek, a zsűri a helyszínen értékel téged.

Amint az összes versenyző lemenet, eredményt hirdetünk, így 13:00-kor már tudni fogjuk, hogy ki lett a verseny:

  • legjobb hang
  • legjobb csapat
  • legjobb egyéni produkció
  • legjobb paródia

A kategóriák nyertesei fandomhoz köthető nyereménycsomagokban részesülnek.

A verseny menetéről emailben értesítünk titeket, de ha bármi kérdésetek lenne, akkor csak írjatok a garaitimi88[kukac]gmail.com email címre.

Sok sikert mindenkinek és találkozzunk a conon! ^^

Nézd meg, hogyan csinálták mások előző versenyünkön: