Külföldi cosplayer díszvendég: Bendershield Cosplay Szerbiából

Ő így ír magáról: “Ha összevonsz egy cosplayert, színészt és egy szórakoztató személyiséget, akkor megkapod Bendershield Cosplayt. 2014-ben kezdtem el cosplayeket készíteni, de előtte már készítettem kiegészítőket és egyéb részleteket más cosplayerek számára is. 

Sikeres amatőr színész voltam, több díjat is nyertem, és egyszer profi szinten is sikerült teljesítenem. De végül nem a színészeti pályát választottam magamnak. 

Magamnak nagyon kevés cosplayt készítettem, mert rengeteg mellék projektem van, többnyire commisionöket vállalok, és mozifilmes promóciókat, de azok, amiket befejezek – megéri rájuk várni.

Mindegyik jelmezem 3D modell formájában kezdi, majd olyan anyagokkal dolgozom, mint EVA foam, worbla és grayboard – ez utóbbi olyan karton anyag, amiből a legtöbb páncélos jelmezt készítem.

Eredetileg szerbiai vagyok, de jelenleg Horvátországban élek a feleségemmel, aki szintén cosplayer – talán ismeritek is, ‘ND Cosplay’ a neve. 

Imádok újabb anyagokat felfedezni, és kísérletezni velük, nem félek a külsőm radikális megváltoztatásától sem, mint leborotválni a szakállam, vagy szőkére festeni a hajam, ahogy azt tettem a Zapp Branigan cosplayemnél.”

Díjai (angolul):

2015 – Best cosplay – Chibicon – Thorin Oakenshield

2015 – Best cosplay – BeoKon – Darth Nihilus

2016 – Best crafted cosplay – Chibicon – Bender Bending Rodriguez

2016 – Best cosplay – Zagreb Fantasy Con – Thorin Oakenshield

2016 – Best crafted costume – Japanizam – Garrus Vakarian

2016 – Grand Prix –  Japanizam – Garrus Vakarian

2018 – Best Group – Rikon Rijeka – Mandus Vakarian (with ND cosplay as Mando Shepard)

2019 – Special jury award – Sofia Aniventure – Garrus Vakarian (with ND cosplay as Commander Shepard)

Ha jobban megismernétek a munkásságát:

💙 FB: https://www.facebook.com/bendershield/

💙 IG: https://www.instagram.com/bendershield/