Dalszövegfordító verseny

Aki nem csak a dallamát élvezi kedvenc zeneszámának, de a szövegét is imádja, az januárban megoszthatja rajongását másokkal is!

A téli MondoConon ismét megrendezésre kerül a dalszövegfordító verseny. Ha zeneszereteted mellett írói vénával is rendelkezel, most megmutathatod, milyen művészi tartalmakat, mély gondolatokat, vagy vidám pillanatokat rejt a japán nyelv mögött kedvenc dalod!

🖋A verseny szabályzata és menete a következő:
– A választott dalodnak kapcsolódnia kell egy animéhez, jpop vagy jrock énekeshez, bandához.
– Csak japán nyelvű dalok fordítását várjuk erre a versenyre.
– Egy jelentkező csak egy dalfordítással indulhat.
– A mű elején fel kell tüntetni a versenyző teljes polgári nevét, becenevét (ha szeretné), a választott dal előadóját vagy az anime címét és a dal eredeti címét. A magyar címet elegendő a fordítás kezdetéhez írni. Ezen információk részleges vagy teljes hiányában a nevezés és a mű érvénytelenné válik és kizárásra kerül.

🖋Fontos, hogy a fordítás a magyar nyelvtan szabályai szerint helyes legyen és a dalhoz passzolva énekelhető legyen, tehát a szótagok száma nagyjából egyezzen az eredetivel. (Természetesen, ahol a dallam engedi, hajlításokkal is szabad számolni, a lényeg, hogy a fordításnak énekelhetőnek kell lennie.)

Nem tükörfordítást várunk, engedjétek szabadjára művészi gondolataitokat!

A versenyzők létszámától függően az első vagy az első három helyezett nyereményben részesül, valamint lehetőségetek lesz a legleleményesebb fordításokat a következő Conon elénekelni.

🖋Értékelési szempontok:
• Nyelvhelyesség, helyesírás, nyelvtani pontosság
• Igényes fogalmazás, választékos szóhasználat
• Tartalmi egyezés az eredeti szöveggel
• Művészi érték, visszaadja-e az eredeti dal érzelmeit,
hangulatát
• Szótagszám egyezése az eredetivel, énekelhetőség

🖋A jelentkezéseket december 15. (vasárnap) éjfélig várjuk az adarna.verseny@gmail.com email címre, “Dalszövegfordító verseny jelentkezés” tárggyal ellátva. A fordítást csatolmányként .pdf vagy .doc/.docx vagy esetleg .odt formátumban küldjétek a jelentkezési e-mailben.

Kérdéseitekkel is ezen az e-mail címen találtok meg minket.
Sok sikert és inspirációt kíván az AdarnaKo csapata!