E-Sport Világbajnokság selejtezők a HUNESZ szervezésében

A Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) azzal az elsődleges céllal alakult meg 2017-ben, hogy a sportszövetségek mintájára szervezze és edukálja a magyarországi digitális sportéletet. A szövetség céljai között szerepel az egységes fellépés az e-sport életért, annak támogatása, fejlesztése, népszerűsítése, bajnokságok szervezése, etikai és jogi alapok lefektetése, érdekképviselet, valamint egy egészséges magyarországi e-sport ökoszisztéma kialakítása. A Magyar E-sport Szövetséget teljes jogú tagja a Nemzetközi E-sport Szövetségnek (IeSF) Emellett a HUNESZ alapítója az Európai Esport Szövetségnek a V4 Esport Koalíciós Szövetségnek, és tagja a World Esport Consortiumnak és a Global Esports Federationnak

IeSF világbajnokságról:

A Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) nemzetközi e-sport szövetségi kapcsolódása nyomán jogosult a kontinentális és világ eseményekre válogatott játékosokat, csapatokat delegálni több játékban is. A kvalifikációk legjobb játékosai és csapatai a magyar lobogó alatt küzdhetnek meg a világ legjobbjai ellen.

Összesen hat játékban biztosan kiállít magyar válogatottat a HUNESZ, ezeknek a versenyeknek a kvalifikációs körei a következő hetekben kerülnek megrendezésre.

  • Counter-Strike: Global Offensive (IESF világbajnokság)
  • PlayerUnknown’s Battlegrounds (World Esports League)
  • Tekken 7 (IESF világbajnokság és World Esports League)
  • eFootball PES 2021 (World Esports League)
  • Brawl Stars (World Esports League)
  • Dota 2 (IESF világbajnokság)

A felsorolt játékok közül az első ötben a selejtezők legjobbjaiból áll össze a magyar válogatott, Dota 2-ben a HUNESZ szövetségi kijelöléssel nevezi a játékosokat a világversenyre. A versenyzők az IESF világbajnokságon, valamint a World Sports League küzdelmeiben vesznek részt.

A Nyári MondoCon 2021-en az alábbi játékok magyar képviselőit keressük:

  • CS:GO – Július 17. (szombat) 13 óra
  • PES – Július 18. (vasárnap) 11 óra

Helyszín a D csarnok lesz, szurkolj velünk a helyszínen, vagy kövesd az eseményeket az @esport1tv twitch felületein.