Fanfiction és Original Novella Író Verseny

Új év (lassacskán) és új kihívások, amik már itt vannak! Ki ne hagyjátok évbúcsúztató és évüdvözlő versenyünk!

Hogy megkönnyítsük számotokra az írást (vagy megnehezítsük?) fogadjátok szeretettel az ihletadó mondatainkat//tárgyakat:

  • “A tapéta és én élet-halál harcot vívunk. Egyikünknek mennie kell!” – Oscar Wilde
  • kertészek és építészek
  • 50 árnyalata a … -nak

A szabályok:

– felhasználtnak azt az elemet tekintjük, amelyet a szerző SZERVESEN beépít a történetbe, akár a cselekmény, akár a karakterek szintjén

– a megúszás-szagú, “belepasszírozom, aztán valami majd lesz” típusú megoldások nem érnek pontot, súlyosabb esetben pontlevonással díjazzuk

– egy ihletadót kötelező felhasználni az íráshoz (de ha többet alkalmazol, az sem gond, de tényleg elég egy, de tényleg)

A plagizálás azonnali kizárást von maga után, csak saját magatok alkotott, máshol még nem publikált (internet is számít) írással nevezhettek.

Fanfictionnel (bármely fandomból) és original novellával is nevezhettek. Maximum 3000 szószámig kalandozhattok a betűk tengerén, 18-as korhatár alatt maradva és kerülve a szükségtelen vulgaritást, köz- és jóízlés sértést.
Tartsátok be a magyar nyelv helyesírási és nyelvtani szabályait, az eredetileg nem latin betűkkel írandó dolgokat pedig a Hepburn vagy a magyar helyesírási szabályzat alapján használjátok, ezzel kapcsolatban legyetek következetesek az írás alatt.

Formailag .doc vagy .docx kiterjesztésű fájlokat várunk, Times New Roman betűtípussal, másfeles sorközzel és 12 pt betűmérettel. A fájl az íráson túl tartalmazza a polgári neved és írói álneved és az írás címét, amennyiben fanfiction, egy linket is a fandom általános leírásához.

Az nyertes/ek (a beküldött pályaművek számától függően) jutalma egy biztosított megjelenés lesz a Mondo magazin soron következő számában. A nyertesekkel konzultálunk majd, hogy írói álnevükkel vagy polgári nevükkel jelenjen meg a történet.

A versenyzők a nevezéssel tudomásul veszik, hogy pályaművüket a későbbiek folyamán, név nélkül a szervezők felhasználhatják a program népszerűsítéséhez.

A szabályok, követelmények be nem tartása azonnali kizárást von maga után.

Pályaműveiteket a dragda@gmail.com e-mail címre várjuk, „2020 Téli Mondocon – Írásos verseny” jeligével, 2019 december 30-a éjfélig.

Írásra fel! És ne feledjétek, jönnek az ünnepek, csak kedvesen és lelkesen püföljétek a billentyűzetet!