Nézd meg az Őszi MondoCon 2023 szombati napján a Trigun Stampede, a Vinland Saga S2, vagy a KonoSuba spin-off epizódjait! Az animék a con nagyszínpadán várnak majd rád, eredeti japán szinkronnal és angol felirattal. Az animékről:

Trigun Stampede (2023)

Az anime Nightow Yasuhiro sikeres mangájából inspirálódik, ami 1997-ben indult anno, majd 14+3 kötetben zárult le epikusan westernes, fegyver ropogtatós és humorral teli története. Ebből már 1998-ban készített a Madhouse egy 26 részes animét, majd 2010-ben egy animefilmet. Hogy kapcsolódik mindehhez a Trigun Stampede? Nos, ez egy új eredeti anime ebben az univerzumban, szóval nem folytatásról, sem remake-ről, sem rebootról van itt szó.

Gyerekként Vash és ikertestvére egy borzalmas tragédiát él át. Ám kiderül, hogy mindennek okozója maga Vash testvére volt. A tragédia következtében egy sivataggal teli bolygón rekednek, ahol Vash a helyieknek segít, míg testvére világpusztító álmokat dédelget. Ám van egy bökkenő: Vash vidám, jópofa, ártatlan természete ellenére hatalmas vérdíjjal szaladgál a fején, amiért a helyi katonaság állandóan üldözi. Szerencséjére, egy újságíró páros – a felvágott nyelvű és fiatal Stryfe Meryl, valamint az alkoholban és látszólagos léhaságban fürdő Roberto De Niro az oldalára áll, látva, hogy mennyire kerüli a harcot az egyébként zseniális harci képességekkel bíró, mókás fiú, aki nem meglepő módon, sötét múlttal bír, és küldetésének érzi, hogy testvérét megállítsa sötét terveiben.

Vinland Saga S2 (2023)

1002-ben járunk és a történet Izlandon veszi kezdetét, ahol a gyermek Thorfinn nevelkedik a családjában, meglehetősen zord körülmények között. Apja, Thors, korábban híres harcosnak számított a Jomsvikingek között, de egy idő után elege lett az öldöklésből, és nem szándékozott többet fegyvert fogni. Ám csak egy ideig menekülhet el a világ végére, hiszen a harcoló alakulatból “nem illik” csak úgy dezertálni, ahogy Thors tette, úgyhogy hamar rátalálnak a férfira és családjára.

Eközben a fiatal Thorfinn a faluban hall egy legendát a kalandor Leiftől, aki azt állítja, hogy messze nyugaton, Grönlandon is túl, felfedezett egy új földet, Vinlandot. A tollas fejdíszben regélő öregnek azonban nem sokan hisznek. A forrófejű fiatal Thorfinnak minden vágya, hogy az apjával menjen kalandozni. Miközben Angliában megtámadják a dán településeket, egy Askeladd nevű bandavezér megbízást kap, hogy megölje Thorst…

Kono Subarashii Sekai ni Bakuen wo! (2023)

Őrült és cuki. Így lehet röviden összefoglalni a valaha volt legjobb isekai paródia, a KonoSuba spin-off sorozatát, aminek felvágott nyelvű és világuralmi álmokkal bíró Megumin a hősnője! Milyen volt Megumin Roxfortos boszorkányképző időszaka? Voltak egyáltalán barátai? Hogyan bújt ki mindig a kötelező gyakorlatok alól? Ebből a megmosolyogtató sorozatból kiderül!

Történet: Ki is az a Megumin? Egy flúgos kiscsaj, aki uralni akarja a világot! Ja, és a világ leghatástalanabb robbanó varázslata miatt akar foglalkozni a mágiával, ami miatt mindenki kineveti. Ám Megumin hajthatatlan! Mégha mindenki mást is mond, ő akkor is elsajátítja ezt. De ebben a sztoriban nemcsak Megumin az, aki nem 100-as. Tanárai a varázsigék helyett a menő pózolásra és szónoklatra tanítják a fiatal mágusokat, valamint pille könnyű tárgyakkal “játszák” el a testi erő varázslattal való növelését. Az arcoskodós nagyzolás közepette Megumin találkozik legnagyobb riválisával, Yunyunnal, akivel ha éppen nem rivalizálnak, akkor a legjobb barátnők a világon! Ilyen őrültségekről szól a széria, amit a KonoSuba ismerete nélkül is teljesen lehet élvezni.