Filmvetítések a Nyári MondoConon

Az idei nyári MondoConon két vetítéssel is várunk Titeket. A con szombati napján (július 27-én) 16-18 között az Alita: A harc angyalát nézhetitek meg eredeti hangsávval és magyar felirattal, míg vasárnap, ugyanebben az idősávban a Marvel Oscar-díjas animációs filmje, a Pókember – Irány a Pókverzum lesz megtekinthető magyar szinkronnal.

Alita: A harc angyala

Vetítés: 2019. július 27. (szombat), 16 óra, Nagyszínpad, angol szinkron/magyar felirat

Veterán anime-fanok körében az Alita olyan, mint az Akira, vagy a Ghost in the Shell. Egy kult cyberpunk manga és anime, amit érdemes meglesnie minden rajongónak.

Az Alita anime változatába maga James Cameron még jóval a Titanic forgatása előtt szeretett bele. Az Oscar-díjas Titanic után pedig fejest ugrott az eredeti GUNNM manga-sorozatba, ami totál levette a lábáról! Tudta, hogy ebből filmet akar csinálni. Így közel 20 éve tervezte, hogy megcsinálja a filmet.

Az Alita történetében egy amnéziás kiborglány a hősnőnk, akire Iron City roncstelepén talál rá a kiberdoktor, Ido. Hazavíve megjavítja a lányt, aki magához térve elhatározza, hogy felderíti a múltját, nem kis kalamajkát okozva ezzel magakörül. Miközben rájön, hogy egy hatalmas erő birtokában van, nemcsak a múltjával kell szembenéznie, hanem a jelenében megismert emberek által kiváltott érzelmeivel is, így például a bosszúval, vagy éppen a szerelemmel.

Pókember – Irány a Pókverzum

Vetítés: 2019. július 28. (vasárnap), 16 óra, Nagyszínpad, magyar szinkronnal

A Pókverzum egy Red Bull-lal lefőzött kávé, ami két órán keresztül folyamatosan pörög.” – írják a Pókember-univerzum rajongói. A Pókember – Irány a Pókverzum az első Oscar-díjas Marveles animációs film, ami 2019-ben letarolta az akadémiát.

A történet szerint, nem sokkal azután, hogy Peter Parker ellen összefogtak legnagyobb ellenségei, Doktor Octopus, Homokember, Electro, Kraven és a Keselyű, és hatalmas csatában legyőzték, egy átlagos amerikai srácot újra megcsípett egy genetikailag módosított pók. Ő Miles Morales, egy fekete és spanyol szülők gyereke, átlagos, békés családban él, bár az egyik nagybátyja bűnöző…És még az eredeti pókembernél is több különleges képességgel rendelkezik: ha akar láthatatlanná válik, az érintése bénító hatású. De ellenségei is vannak. Köztük a legveszélyesebbet Skorpiónak hívják.

Pókember ezúttal animációs film formájában kel új életre, megszületése körül a Jump Street-filmeket rendező, valamint a Derült égből fasírt és a LEGO-filmeket író, kiapadhatatlan humorú, és minden meglepő ötletre kész páros, Chris Miller és Phil Lord bábáskodtak.