Hollywoodi sztárvendég: Brian Muir szobrász

A Tavaszi MondoConon a kamera túloldaláról is találkozhattok egy élő legendával! Brian Muir ugyanis nem színész, hanem szobrász. Ő nem az arcát, hanem a keze munkáját adta a filmekhez, méghozzá nem is kevéshez! Rengeteg ikonikus tárgyat és díszletelemet alkotott az évtizedek során. Legismertebb munkája természetesen minden idők legikonikusabb filmes főgonoszának, Darth Vadernek a sisakja. Persze nem csak a Sötét Nagyúr sisakját tervezte, hanem a rohamosztagosokét is, illetve számos droid és egyéb űrlény is az ő „gyermeke”. 

Muir a Csillagok Háborúja mellett egy másik korszakalkotó sci-fi munkálataiban is részt vett: a Nyolcadik utas: a Halál (Alien) c. filmen is dolgozott. Ő építette az idegen űrhajóban látható hatalmas irányító trónust és a belekövült „Space Jockey”-t. A harmadik leghíresebb alkotása pedig Az elveszett frigyláda fosztogatói című filmből maga a frigyláda. Brian Muir lényegében a kora ’70-es évek óta aktív, és mind a mai napig nem lassít. 

Az említett címek mellett dolgozott még több Harry Potter, James Bond és az Angelina Jolie-féle Tomb Raider filmeken is. A Marvel dömping őt sem kerülte el: a Thor filmekben látható asgardi tróntermen is ő dolgozott.

Szeretnél élőben is találkozni Brian Muirral? Kérni tőle egy autogramot, esetleg lőni vele egy közös szelfit? A 2022 Tavaszi MondoConon erre lesz esélyed – sőt! Lesz vele nagyszínpados beszélgetés, melynek végén akár Te magad is kérdezhetsz tőle!