Hollywoodi sztárvendég: Kevin McNally

Angol színész és író, immáron több évtizede van a pályán. Pályája elején főleg BBC-s tévéfilmekben és kisebb-nagyobb angol filmekben játszott, inkább kisebb, mint nagyobb szerepeket. Idővel hollywoodi filmekben is feltűnt, ám első filmes főszerepét a német-olasz koprodukcióban készült 1985-ös „A Berlin-affér” c. filmben kapta. A ’30-as évek Németországában játszódó filmben egy náci politikust alakít (ez visszatérő szerepkör lesz karrierje során), akinek a felesége romantikus kapcsolatba keveredik egy japán diplomata feleségével. Szintén főszereplője volt az 1984-es Diana c. brit romantikus tévéfilmsorozatnak. 

A ’90-es években számos brit tévésorozatban felbukkant, és néhány amerikai filmben (pl. Briliáns csapda; Leszakad az ég; Magas sarok, alvilág) is. A félelmetesen zseniális 2001-es Összeesküvés című filmben ő alakítja Martin Luther-t, Ribbentrop külügyminiszter tanácsadóját. Karrierjének legfontosabb éve egyértelműen 2003: eljátszotta Tony Blairt a Johnny English című kémfilm-paródiában, és Mr. Gibbset A Karib-tenger kalózaiban. Utóbbi karakter hozta meg számára az igazán jelentős nemzetközi ismertséget, és lett legikonikusabb szerepe eddigi pályája során. Johnny Depp és Geoffrey Rush mellett egyedül ő szerepelt mind az öt Karib-tenger kalózai filmben. Gibbs annyira népszerű karakter lett, hogy később még vendégszerepelt (természetesen McNally hangjával) a Kingdom Hearts III és a Sea of Thieves című videójátékokban. 

A következő években a számos Karib-tenger kalózai film mellett főleg kisebb szerepeket vállalt középkategóriás filmekben. Kivételt képez természetesen a 2008-as Valkűr című film, amiben Tom Cruise-zal szerepelt együtt, és ismét egy ismert német politikust alakított: Carl Friedrich Goerdelert. A Valkűr az Adolf Hitler elleni egyik puccskísérlet fedőneve volt. Az évek során rengeteg brit sorozatban játszott, de időnként ismertebb amerikai (pl. Designated Survivor) és német (Das Boot – nem, ezúttal nem nácit alakít) sorozatokban is felbukkant. Hangját adta az Assassin’s Creed III című videójátékhoz és 2021-ben szerepelt a Dr. Who sorozatban is.

Szeretnél élőben is találkozni Kevin McNally-vel? Kérni tőle egy autogramot, esetleg lőni vele egy közös szelfit? A 2022 Tavaszi MondoConon erre lesz esélyed – sőt! Lesz vele nagyszínpados beszélgetés, melynek végén akár Te magad is kérdezhetsz tőle! 

➖➖➖

Bővebben itt olvashattok még a színész munkásságát:
https://www.imdb.com/name/nm0573618/?ref_=nv_sr_srsg_0