damera

Szív küldi szívnek

Itt az ősz itt van újra, de szívünk még tele nyárral. Színes emlékeidet most egy szív goblein mintába öntheted, melyet egy mobildíszbe formálhatod. Egyszerű minta, amit a merílozott színek teszik különlegesség.
Szeretettel várok mindenkit szombaton 11:00- től 12:30-ig a WorkShop asztalnál.
Szeretnék szívből jövő emléket adni nektek. ♥
rajzos-workshop

Rajzos workshop Rylthával

Hogyan készülnek Ryltha gótikus-elegáns képei? Milyen technikákkal dolgozik kis közösségünk egyik legtehetségesebb művésze? Mitől lesz egy alkotás jó, és hogyan kell képet promotálni? Ezekre a kérdések is választ kaphattok az Őszi MondoCon 2017 szombatján (október 7.) 16:00-17:00 között a Nagyszínpadnál!

„Kis spekulatív zsánerhatározó” előadás

Mi a zsáner? Eszik-e vagy isszák? Műfaj-e a fantasy? Miért nem sci-fi a Star Wars? Írt Jókai fantasyt? Hol van az egyes zsánerek határa? Egyáltalán, van nekik olyan? Szüzsé vagy nem szüzsé? És egyáltalán, miért fontos ez nekünk?

Ezekre és más hasonló kérdésekre keresi a választ Alister, a MondoCon vetélkedőinek műsorvezetője és a fanfic- és novellaíró versenyek zsűrijének oszlopos tagja a 2017-es Őszi Mondocon vasárnapján (október 8.) a Geek & Craft színpadon (D-csarnok) 15 órakor.

Con Foglaló

A Honfoglaló játékkal nőttél fel? Az informatika órát is csak ezért vártad? A társasjáték összes kérdését tudod már fejből?

Akkor ez a neked és barátaidnak való program, ugyanis elhozzuk nektek a ConFoglalót, a híres játék mondoconos verzióját, ahol a kérdések csakis a szubkultúrára vonatkoznak!

Gyere el az Őszi Mondocon vasárnapján (október 8.) a ConArénához 12:00 órára és játssz, küzdj meg a Hungexpo különböző területeiért! Légy te a con hűbérura!

Talákozzunk Mondoconon!

romantikus-fanfiction

„Romantikus fanfictionok világa” előadás

Ti megszavaztátok a facebookon, mi elhozzuk nektek!

Gyertek el a 2017-es Őszi Mondocon szombati napján (október 7.) a Geeks & Craft színpadhoz (D-csarnok) 13 óra 30 percre és élvezzétek, ahogy Dragda, a Fanfiction és Original Novella Író Verseny szervezője, zsűrijének főfeje ismét elkalauzoljon benneteket a fanfictionok birodalmába. Megismertetve benneteket a romantikus fanficek kimondatlan szabályaival, a műfaj buktatóival, eközben (természetesen) enyhén súrolva az erotika határait.

Várunk titeket!

Evőpálcika Használó Verseny

Ismét itt az alkalom, hogy összemérjétek pálcika használó képességeiteket a többi bátor (vagy botor?)  jelentkezővel az Őszi Mondocon vasárnapján (október 8.) a D-csarnok G&C színpadánál 13 óra 30 perctől.

A program során a versenyzőket különböző nehézségű feladatok elé állítjuk, melyeket mind-mind pálcikával kell megoldaniuk, miközben a közönség lelkesen szurkolhat kedvencének vagy átkozhatja utáltját! Ám a győztes jutalma itt sem marad el, csodás ajándékcsomag ütheti ügyes markát!

Várunk titeket szeretettel a programon!

GettóCosplay és GettóCosplay DivatShow

Ismét itt a Mondocon és úgy érzitek még nem elég a cosplaygyártásból? Van még bennetek alkotási kedv? Akkor van nektek egy jó hírem, ugyanis fél év szünet után ismét visszatér kedvenc, helyben-barkácsolós, agyament programotok: a Gettó Cosplay!

Minden kedves bátor (és botor), barkácsolásra kész conozót várunk az Őszi Mondocon szombatján (október 7.) 11 órakor a D csarnok craftolós asztalainál. Összesen két órátok lesz, hogy megalkossátok a kedvenc, rémísztő bohócotokat (Az? Amerikai Horror Story? Nekünk mindegy, rettegni akarunk!) Az anyagokat természetesen mi biztosítjuk (Saját olló használatát javasoljuk!) a felhőtlen alkotáshoz.

Ezután a Geek and Craft Színpadon 13 órától a Gettó Cosplay Divatshow keretei közt be is mutathatjátok alkotásotokat a közönségnek. Minél hangosabb a tapsvihar, annál közelebb kerültök a győzelemhez!

Ki ne hagyjátok! Gettóra fel!

Képregényes Kidobós

Nem bírsz egyhelyben megülni? Unod az előadásokat? Mozgásra vágysz?

Akkor ez a neked való program, hiszen elhozzuk nektek a Con kidobós játékát! Gyere el a Őszi Mondocon vasárnapján (október 8.) a ConArénába 13 óra 30 percre, hogy a DC-s képregény alakokat formáló plüssökkel jól megdobálhass másokat!

Figyelem! Hiába pihe-puha plüssökkel zajlik majd a Kidobós, ügyeljetek a saját és mások testi épségére! A programban mindenki saját felelősségére vehet részt és javasoljuk a sérülékeny cosplay részek eltávolítását!

Wonder Women és Batman plüsstojás alakban várja, hogy veletek harcolhasson! Ki ne hagyjátok!

Szócsata

Ismét visszatér a Mondoconra a legkedveltebb, legtrollkodósabb program: a Szócsata!

Hogy mi is az a Szócsata? Egy játékos, vitatkozós, érvelős program, amely során párban (pro és kontra) érveltek egy adott témában, különböző stílusokban.

Ha véredben van a vitatkozás, a verbális háborúzás minden vállfaját ismered, akkor ez a te programod! Mit kell tenned a részvételhez?

Csak gyere el az Őszi Mondocon szombatján (október 7.) a Geeks & Craft színpadhoz (D-csarnok) 14:00 órára, nevezz be és trollkodj! A nyertes szokás szerint visz mindent, ami a szervezők elő-halloweeni kosarából előkerül!

Találkozzunk a Mondoconon!