Fanfiction és Original Novella Író Verseny

Nem hiába vártatok reszkető ujjbeggyel: íme a 2022-es nyári MondoCon Merengő Fanfictionnel közös Fanfiction és Original Novella Író verseny kiírása! Ezúttal rengeteg meglepetéssel és nyalánksággal készültünk számotokra.

Ahogy eddig is, csak saját, magyar nyelvű, máshol még nem publikált fanfiction és original írásokat várunk 40 000 karakter (szóközzel) terjedelemben. Bármely fandomhoz lehet írni, legyen az film, könyv, játék, sorozat. Kérjük, hogy ügyeljetek a helyesírásra, (ehhez segítség: https://merengo.hu/viewstory.php?sid=10050) a történet maradjon a 18-as korhatár alatt, nem várunk erotikus ficeket, sem aktuálpolitikai témákat.

Hogy megkönnyítsük (vagy megnehezítsük?) számotokra az írást íme az idei nyár kulcsai:

  • Beach epizód: onsen/tengerpart
  • Kalózok 
  • Kalandorok

Egy kulcsot kötelező (de többet is lehet) felhasználni SZERVESEN beépítve, a megúszás-szagú megoldásokért pontlevonás jár.

Az írást doc, docx vagy odt fájlban küldjétek, a szöveg legyen 12-es betűméretű, Times New Roman, és sorkizárt. Chat formátumban íródott ficeket nem várunk (szerepelhet benne részletként, de nem lehet az egész chat).

Nevezni ezúttal űrlapon keresztül tudtok, ide kattintva: https://forms.gle/DfZf91vLBhKC9y7R8

Vagy gmailes e-mailcím hiányában a vetelkedo@mondocon.hu címen. Az e-mail tárgyában szerepeljen: Fanfic verseny 22 nyár. Az e-mail szövegében szerepeljen: polgári név, írói név ha van, életkor, mű címe, leütések száma szóközzel, fanfic vagy original, ha fanfic eredeti mű címe és link ismertetőhöz.

Kérjük, hogy csak az egyik módon nevezzetek!

A nevezési határidő: 2022. július 17. éjfél

És természetesen a nyeremények sem maradhatnak el:

  • Az első helyezett értékes nyereményekkel teli ajándékcsomagot vehet át a conon
  • A nyertes írás megjelenik a Mondo magazin soron következő lapszámában,
  • A kiemelt írások megjelennek a Merengő Fanfiction oldalán: https://merengo.hu/ 
  • A legjobb történetek alkotói meghívásos alapon részt vehetnek a Róbert Katalin, író, szerkesztő által tartott exkluzív írós workshopon

Azonban ezúttal nem csak egy nyereménnyel készültünk: a Merengő Fanfiction különdíját is bezsebelheti az a szerencsés, aki a leginkább lenyűgözte a Merengő Fanfiction zsűritagjait.

A tárgynyereményeket, ahogy eddig is, kizárólag a rendezvényen (vagy későbbi rendezvényen) lehet átvenni.

Írásra fel! És ne feledjétek, mindig értékeljük a humort 🙂