animefandub-slider-1024x379

IV. Anime Fandub verseny

Újabb con, újabb anime fandub-verseny! Ha szívesen szólaltatnátok meg kedvenc animekaraktereiteket, vagy ég bennetek a vágy, hogy esetleg szinkronparódiát gyártsatok nekünk, vagy esetleg hivatásos szinkronszínészeink előtt mutatnátok meg, hogy mit tudtok, akkor jelentkezzetek idei versenyünkre! Mivel idén szavazhattatok arról, hogy mely animéket választanátok szívesen, ezért felbővítettük kínálatunkat 6 új animejelenettel. Nézzétek meg a kínálatunkat!

Hogyan indulhatsz a versenyen?

1. Válaszd ki, hogy melyik animejelenetet szinkronizálnád. Adhatod az összes karakternek Te a hangodat, de többen is összeállhattok egy-egy jelenetre (erre a helyszínen is lesz lehetőség!). Kínálatunk most 10 db jelenetet takar:

2. Döntsd el, hogy egymagad, vagy csapatban indulnál/nátok-e a versenyen.

3. Töltsd le a választott jelenet szövegkönyvét innen és gyakorolj. Ebben segít videókínálatunk is, de nem muszáj ragaszkodnod a lefordított szöveghez. Engedd szabadjára a fantáziádat, és kreatívan írd át a szöveget! Akár viccesebbre, vagy éppen drámaibbra is veheted azt!

4. Jelentkezz a versenyre április 19. (szerda) éjfélig online ennek a jelentkezési lapnak a kitöltésével.

5. Gyere el a tavaszi MondoConra április 23-án (vasárnap), ahol a Nagyszínpadon mutathatod meg 15:00 és 16:00 óra között, hogy mit tudsz. A kivetítőn szinkron nélkül vetítjük majd az általad választott jelenetet, hozhatod a szöveget, de nálunk is lesz szövegkönyv. Itt már csak annyi a dolgod, hogy adj bele mindent a szinkronba!

FONTOS! Délelőtt 10:00 órától legkésőbb 12:00-ig várunk mindenkit a kék terembe (K épület, első emelet, a cosplay öltözők mellett, ahol a cosplay előzsűrizés szokott lenni), ahol főpróbát és előzsűrizést tartunk! A Nagyszínpadra így azok léphetnek fel, akik átestek ezen a 10:00 órakor kezdődő előzsűrizésen. Helyben nevezésre is van lehetőség, ha valaki utólag döntené el, hogy indulna a versenyen.

Miért éri meg jelentkezned?

Az élmény, nyeremény-csomagok és a szereplési lehetőség mellett, hivatásos szinkronszínészekkel kibővült zsűri értékeli majd a produkciókat a nagyszínpadon. Többek között:

Lengyeltóti Kristóf, az UrbanFox Media Team vezetője, akik a Sword Art Online fandubját készítették.

Csondor Kata, magyar szinkronszínésznő, Fonogram díjra jelölt énekesnő és dalszerző. Gyermekkora óta űzi a szakmát, hangját adta már többek között Sailor Moon-nak, Sakurának (Naruto), Koto-nak (Yu Yu Hakusho), a Fekete Özvegynek (Bosszúállük), és Chloe-nak (Smallville) is. Kata énekelte 2009 karácsonyán a „Hóban ébred majd az ünnep, minden percben nevet ránk” című dalt, amely felkerült a MAHASZ Top 40 listájára. 2013-ban Fonogram díjra jelölték az „év hazai szórakoztató zenei albuma” kategóriájában.

Zöld Csaba, a Marosvásárhelyen született színművész, zenész és énekes 2011 óta szabadúszóként dolgozik. Láthatjátok a Körúti Színházban fellépni, vagy a József Attila színházban, de rendszeresen koncertezik és szinkronizál is. Ismertebb szinkronszerepei: 300 – A birodalom hajnala (Themisztoklész), A nagy Gatsby (2012) (Teddy Barton), Star Trek – George Kirk (Chris Hemsworth), A Silla királyság ékköve – Kim Yu-Shin (Uhm Tae-Woong), Grimm Hank – Griffin (Russell Hornsby), Trónok harca – Daairo Naharis (Ed Skrein Michiel Huisman), Fullmetal Alchemist: Brotherhood – Barry, Rozsomák – Asano, Vasember – Kuroda, Star Wars Lázadók: Kanan Jarrus (Caleb Dume)

Tervezünk több kategóriában is nyertest hirdetni, így értékeljük:

  • a legjobb egyéni indulót
  • a legjobb csapatot
  • a leghitelesebb szinkront
  • a legkreatívabb átdolgozást

Nézd meg, hogyan csinálták mások. Íme előző versenyünk videófelvétele:

 Várunk mindenkit szeretettel! Nézőként és versenyzőként egyaránt!