Szervezők

Kapcsolattartók

 

Szekeres András Márk – Főszervező, Tulajdonos

Acheron at work2003-ban álltunk neki anime-rajongó barátaimmal rendezvényeket szervezni, és hamarosan (2004 tavaszától) rám bízták a főszervezői posztot. Míg kezdetben száz-kétszáz látogatónk volt, ez idővel nőni kezdett és több ezer fős Conokká nőtték ki magukat. Így ismerkedtem meg a Mangafan tulajdonosával, Boros Csabával és jó barátok lettünk. Együtt hoztuk létre a MondoCont 2009-ben azzal a céllal, hogy a korábbiaknál professzionálisabb rendezvényeket készítsünk a rajongók számára.

Mint főszervező a Con szinte valamennyi részletével foglalkoznom kell, de szerencsére egy lelkes stáb van a segítségemre ebben. Főszervezőként rengeteg szempontot kell egyszerre mérlegelni: a látogatók igényeit, az előadók és partnerek kéréseit, a költségvetés kereteit vagy akár a stáb teherbírását – szerencsére én szeretem az efféle kihívásokat és az ehhez szükséges stratégiai gondolkodást. No és persze imádom a geek szubkultúrát, így jó buli a sűrűjében pörögni!

Egyébként a rendezvényszervezésen kívül sok mindennel foglalkozom, többek között a távol-keleti kultúra kutatásával is. Ismeretterjesztő írásaim többször jelentek meg a Mondo Magazinban, de előadásokat is tartok.

Elérhetőség: foszervezo@mondocon.hu

Nekem írj, ha szponzorként vagy partnerként szeretnéd felvenni a kapcsolatot velünk (ha árusként akkor viszont Majoros Évinek).

 

Majoros Évi – Partnerkapcsolatok

Majoros Éva

2006-ban kapcsolódtam be először egy con megszervezésébe. Akkoriban még kisebb rendezvény volt, és egy egyesület állt a hátterében. Ahogy telt az idő egyre több területen próbáltam ki magam, csatlakoztam például a cosplayverseny szervezőségéhez, megalapítottam a fanfictionversenyt, és különféle háttérfeladatokat is elláttam. Mikor András és Csaba létrehozta a MondoCont, örömmel csatlakoztam a csapathoz, és új feladatköröket kaptam.

Partnerkapcsolatokkal 2012-ben kezdtem el foglalkozni, és nagy izgalommal vágtam bele, mert közgazdászként mindig is érdekeltek az egyes dolgok üzleti vonulatai, hogy hogyan lehet valamit úgy sikeresen csinálni, hogy közben minden fél elégedett legyen. Amit korábban a versenyszervezés során is nagyon szerettem, az itt is jelentkezett: megszervezni, hogyan egyeztessem össze különböző emberek igényeit, még ha azok látszólag igen nehezen összeférhetőek is. Rettenetesen élvezem hát a mostani pozíciómat, mert itt minden conon jönnek új emberek, új kihívások, lehet szervezni-tervezni, ráadásul közvetlen visszajelzést is kaphatok a munkámról!

És hogy hol találhattok meg a MondoConon, ha épp nem a vásárcsarnokban szervezkedek, vagy a szervezőiben csomagolom a leendő nyertesek ajándékait? Anime- és fantasyrajongó, valamint „javíthatatlan” gamerként, mindig van valami program, ahová igyekszem „ebédszünetben” kilógni (bár erre sajnos legtöbbször csak a két napos conok vasárnapján jut időm), így hát hol cosplayben töltök egy félórácskát a tömegben, hol a karaoketerembe lógok fel énekelni egy gyorsat, máskor a League of Legends döntőjébe lesek bele. Ha megláttok bárhol a conon, kapjatok el nyugodtan, és mondjátok el, hogy tetszik a rendezvény, mert az ilyen visszajelzésekből tudunk legközelebb még klasszabb programokat csinálni!

Előrhetőség: pultberles@mondocon.hu

Nekem írj, ha árusként szeretnél részt venni a rendezvényen

 

Etlinger Edmond – Sajtófőnök és promóció

Etlinger Edmond

Én intézem a rendezvény reklám és sajtó megjelenéseit, és én tartom a kapcsolatot különböző magyar és nemzetközi online és nyomtatott újságok, tévé csatornák, rádió állomások, Youtube csatornák munkatársaival. Programokat ritkán szervezek, azt meghagyom a rutinosabb kollégáknak, de az ötletelésben szívesen részt veszek.
2011 óta vagyok főállásban a MangaFan alkalmazásában, a Mondo Magazin szerkesztője és az egész Mondo “birodalom” community managere vagyok. Emellett project managerként dolgozom a MangaFan szinkronokat és feliratokat gyártó részlegénél (igen, ilyen is van).

Azért szeretek ebben a közegben dolgozni, mert mindig találok új kihívásokat, amik motiválnak, valamint rengeteg új embert ismerhettem meg az évek során.

Elérhetőség: press@mondocon.hu

Amennyiben újságíró, blogger, youtuber vagy, és szeretnél írni, videót csinálni a rendezvényről, kérlek velem vedd fel a kapcsolatot!

 

Istenes Noémi – Programszervező

Istenes Noémi

Főiskolán turizmusos hallgatóként csöppentem bele a conos forgatagba, először még csak látogatóként. Ám mikor egy újszerű turizmus ág kitalálása lett a feladatom, rögtön beleástam magam a képregényes rendezvények turizmushoz köthető részleteibe. A kutatásom 2013-ban az éves országos szakdolgozati versenyen ezüstérmes lett. Ekkor kezdtem el a MondoConnál dolgozni, így a gyakorlatba is elkezdhettem átültetni a szakdolgozatomban leírt elméleteimet.

Jelenleg az általános szervezési feladatokon kívül a con turisztikai oldaláért vagyok felelős. Ez egyrészt a lehetséges szállás partnerek felkutatását és a velük való kapcsolattartást jelenti, másrészt pedig a külfölddel való kommunikációt és partnerkapcsolatok kialakítását.

Rengeteg ötletem van még, a legfőbb célom pedig az, hogy a MondoCon minél előbb a nemzetközi platformon is ismert rendezvénnyé váljon.

Elérhetőség:istenes@mondocon.hu

Amennyiben előadóként vagy fellépőként szeretnél részt venni a MondoConon, nekem írj!

 

Baráth András – Webmester, Rajzverseny, HR

Baráth András_

2009-ben csöppentem bele először a CON-ok világában, ami annyira megfogott, hogy meg is alapítottam a saját anime klubomat, majd másfél évvel később csatlakoztam a CON stábhoz, mint általános segítő. 2011-ben kaptam felügyeletem alá a Dekor részleget, majd 2013-ban a Rajzversenyt. 2015-től pediga Weblap, a programfüzet és az egyéb szórólapok is a hatáskörömbe kerültek. 2016 nyarától kezdve a segítők beosztását és helyszíni felügyeletéért is én felelek.

Temérdek fejlesztési tervem van, amit igyekszünk megvalósítani, hogy minél professzionálisabban legyen a stáb munkája, minél jobban kielégítse a látogatók igényei.

Elérhetőség: versenyek@mondocon.hu
mondoconweb@gmail.com

 

Markovics Roland – Főszerkesztő, manga-sorozatszerkesztő, MondoCon Média, Content & Community Management

normal_dave_mc_2015_osz-2129

Bár 2005 óta vagyok a hazai animés (akkor még online) közösség aktív tagja, valójában csak 2008 tavaszán kerültem közvetlen kapcsolatba a conok világával mezei látogatóként. Már az első conomon bekapcsolódtam a kreatív alkotói szcénába az AMV-k (animékből vágott zenés videoklipek) és AMV-versenyeken keresztül. A videovágás művelőjeként és az AMV-k iránti érdeklődésemnek köszönhetően kerültem 2008 őszén az akkor még szárnyait bontogató Mondo magazin cikkírói stábjába, majd 2009-ben az AMV-vetítés és verseny felelősének posztjára.  “Közösségi karrieremben” a nagy változást 2010 nyara hozta, amikor a magazin főszerkesztői székébe kerültem a leköszönő elődöm helyére, és az eltelt évek alatt a fedélzeten számos változást és kihívást megéltünk együtt a stábbal. 2013-ban a MangaFan kiadó sorozatszerkesztői feladatait is átvettem, így a conokra megjelenő friss magyar mangakötetek elkészülte felett is bábáskodok.

Az AMV-s programok területén a cononként megtartott nemzetközi versenyek mellett olyan szórakoztató, nézőket is aktívan bevonó programokat vezettem be / volt benne részem, mint például az egyik legnépszerűbb nagyszínpadi bulizós programunk, a Táncos AMV-k, a nagy magyar AMV paródiaválogatás szerkesztőjeként jelentkező Magyar AMV Rettenet, a limitált időre csapatban a helyszínen AMV-t készítő videós kihívás, az IronChef Team Battle, és a közönség által ringbe küldött AMV-k csatája, az  AMV Mortal Kombat. Az AMV-ken kívüli terepen is gyakran bombázom ötleteimmel a programszervezői stábot. Legújabb ilyen “gyermekünk” az Anime Fandub Verseny, ahol a vágóként és a technikai megoldásokért feleltem, de még mindig van egy csomó megvalósítatlan ötletem, amit időm függvényében a következő conokon tervezek ellőni.

Sokrétű teendőim miatt a közvetlen AMV-vágást egy ideje már nem gyakorolom, de ezt a hobbimat azóta is kamatoztatom, mivel media & content mangament formájában szinte az összes MondoConnal kapcsolatos szpot / trailer / átvezető / intro / ajánló a vágóasztalomról kerül ki, illetve a stábunk által rögzített conos felvételek feldolgozását is szintén én végzem, így a Mondocon Youtube csatornájának gondozásában is részes vagyok. Emellett a cont érintő print hirdetések / flyerek / programajánlók megtervezéséért és szerkesztéséért is felelek.

Cosplayezésben hosszú évek ódzkodása után végül beadtam a derekamat: 2015 tavasza óta pedig időről-időre a Mondo magazin zsémbes-hájas mascotját, Nyuffy-kunt keltem életre a conokon – főleg AMV-s – de néha egyéb programok levezetése vagy bennük való közreműködés mellett.

Elérhetőség: rmarkovics@mondomagazin.hu

Amennyiben a Mondo magazinnal, a kiadó mangáival, a magazinba szánt cikkekkel, vagy éppen print hirdetéssel keresnél meg minket, kérlek velem vedd fel a kapcsolatot!

Amennyiben a nagyszínpadi technikával, technikai igények jelzésével, színpadi vetítéssel kapcsolatban érdeklődnél, vagy programok anyagának közvetlen eljuttatását szeretnéd, kérlek írj nyugodtan erre a címre >> mondocon.szinpad.technika@gmail.com

Hozzászólások lezárva.