Kapcsolattartók

Szekeres András Márk – Főszervező

Acheron at work2003-ban álltunk neki anime-rajongó barátaimmal rendezvényeket szervezni, és hamarosan (2004 tavaszától) rám bízták a főszervezői posztot. Míg kezdetben száz-kétszáz látogatónk volt, ez idővel nőni kezdett és több ezer fős Conokká nőtték ki magukat. Így ismerkedtem meg a Mangafan tulajdonosával, Boros Csabával és jó barátok lettünk. Együtt hoztuk létre a MondoCont 2009-ben azzal a céllal, hogy a korábbiaknál professzionálisabb rendezvényeket készítsünk a rajongók számára.

Mint főszervező a Con szinte valamennyi részletével foglalkoznom kell, de szerencsére egy lelkes stáb van a segítségemre ebben. Főszervezőként rengeteg szempontot kell egyszerre mérlegelni: a látogatók igényeit, az előadók és partnerek kéréseit, a költségvetés kereteit vagy akár a stáb teherbírását – szerencsére én szeretem az efféle kihívásokat és az ehhez szükséges stratégiai gondolkodást. No és persze imádom a geek szubkultúrát, így jó buli a sűrűjében pörögni!

Egyébként a rendezvényszervezésen kívül sok mindennel foglalkozom, többek között a távol-keleti kultúra kutatásával is. Ismeretterjesztő írásaim többször jelentek meg a Mondo Magazinban, de előadásokat is tartok.

Elérhetőség: foszervezo@mondocon.hu

Nekem írj, ha szponzorként vagy partnerként szeretnéd felvenni a kapcsolatot velünk.
Ha árusítani szeretnél, akkor írj nekem a pultberles@mondocon.hu címre.

Etlinger Edmond – Sajtófőnök

Etlinger Edmond

Én intézem a rendezvény reklám és sajtó megjelenéseit, és én tartom a kapcsolatot különböző magyar és nemzetközi online és nyomtatott újságok, tévé csatornák, rádió állomások, Youtube csatornák munkatársaival. Programokat ritkán szervezek, azt meghagyom a rutinosabb kollégáknak, de az ötletelésben szívesen részt veszek.
2011 óta vagyok főállásban a MangaFan alkalmazásában, a Mondo Magazin szerkesztője és az egész Mondo “birodalom” community managere vagyok. Emellett project managerként dolgozom a MangaFan szinkronokat és feliratokat gyártó részlegénél (igen, ilyen is van).

Azért szeretek ebben a közegben dolgozni, mert mindig találok új kihívásokat, amik motiválnak, valamint rengeteg új embert ismerhettem meg az évek során.

Elérhetőség: press@mondocon.hu

Amennyiben újságíró, blogger, youtuber vagy, és szeretnél írni, videót csinálni a rendezvényről, kérlek velem vedd fel a kapcsolatot!

Istenes Noémi – Programszervező

Istenes Noémi

Főiskolán turizmusos hallgatóként csöppentem bele a conos forgatagba, először még csak látogatóként. Ám mikor egy újszerű turizmus ág kitalálása lett a feladatom, rögtön beleástam magam a képregényes rendezvények turizmushoz köthető részleteibe. A kutatásom 2013-ban az éves országos szakdolgozati versenyen ezüstérmes lett. Ekkor kezdtem el a MondoConnál dolgozni, így a gyakorlatba is elkezdhettem átültetni a szakdolgozatomban leírt elméleteimet.

Jelenleg az általános szervezési feladatokon kívül a con turisztikai oldaláért vagyok felelős. Ez egyrészt a lehetséges szállás partnerek felkutatását és a velük való kapcsolattartást jelenti, másrészt pedig a külfölddel való kommunikációt és partnerkapcsolatok kialakítását.

Rengeteg ötletem van még, a legfőbb célom pedig az, hogy a MondoCon minél előbb a nemzetközi platformon is ismert rendezvénnyé váljon.

Elérhetőség:istenes@mondocon.hu

Amennyiben előadóként vagy fellépőként szeretnél részt venni a MondoConon, nekem írj!

Baráth András – HR

Baráth András_

2009-ben csöppentem bele először a CON-ok világában, ami annyira megfogott, hogy meg is alapítottam a saját anime klubomat, majd másfél évvel később csatlakoztam a CON stábhoz, mint általános segítő. 2011-ben kaptam felügyeletem alá a Dekor részleget, majd 2013-ban a Rajzversenyt. 2015-től pedig a Weblap, a programfüzet és az egyéb szórólapok is a hatáskörömbe kerültek. 2016 nyarától kezdve a segítők beosztását és helyszíni felügyeletéért is én felelek.

Temérdek fejlesztési tervem van, amit igyekszünk megvalósítani, hogy minél professzionálisabban legyen a stáb munkája, minél jobban kielégítse a látogatók igényei.

Elérhetőség: staff.mondocon@gmail.com

Amennyiben a stáb tagjaként szeretnél részt venni a MondoConon, nekem írj!

Markovics Roland – Mondo Magazin ex-főszerkesztője, content creator, Nagyszínpadi technikus

Bár 2005 óta vagyok a hazai animés (akkor még online) közösség aktív tagja, valójában csak 2008 tavaszán kerültem közvetlen kapcsolatba a conok világával mezei látogatóként. Már az első conomon bekapcsolódtam a kreatív alkotói szcénába az AMV-k (animékből vágott zenés videoklipek) és AMV-versenyeken keresztül. A videovágás művelőjeként és az AMV-k iránti érdeklődésemnek köszönhetően kerültem 2008 őszén az akkor még szárnyait bontogató Mondo magazin cikkírói stábjába, majd 2009-ben az AMV-vetítés és verseny felelősének posztjára.  “Közösségi karrieremben” a nagy változást 2010 nyara hozta, amikor a magazin főszerkesztői székébe kerültem a leköszönő elődöm helyére, és az eltelt évek alatt a fedélzeten számos változást és kihívást megéltünk együtt a stábbal. 2013-ban a MangaFan kiadó sorozatszerkesztői feladatait is átvettem, így a conokra megjelenő friss magyar mangakötetek elkészülte felett is bábáskodok.

Az AMV-s programok területén a cononként megtartott nemzetközi versenyek mellett olyan szórakoztató, nézőket is aktívan bevonó programokat vezettem be / volt benne részem, mint például az egyik legnépszerűbb nagyszínpadi bulizós programunk, a Táncos AMV-k, a nagy magyar AMV paródiaválogatás szerkesztőjeként jelentkező Magyar AMV Rettenet, a limitált időre csapatban a helyszínen AMV-t készítő videós kihívás, az IronChef Team Battle, és a közönség által ringbe küldött AMV-k csatája, az  AMV Mortal Kombat. Az AMV-ken kívüli terepen is gyakran bombázom ötleteimmel a programszervezői stábot. Legújabb ilyen “gyermekünk” az Anime Fandub Verseny, ahol a vágóként és a technikai megoldásokért feleltem, de még mindig van egy csomó megvalósítatlan ötletem, amit időm függvényében a következő conokon tervezek ellőni.

Sokrétű teendőim miatt a közvetlen AMV-vágást egy ideje már nem gyakorolom, de ezt a hobbimat azóta is kamatoztatom, mivel media & content mangament formájában szinte az összes MondoConnal kapcsolatos szpot / trailer / átvezető / intro / ajánló a vágóasztalomról kerül ki, illetve a stábunk által rögzített conos felvételek feldolgozását is szintén én végzem, így a Mondocon Youtube csatornájának gondozásában is részes vagyok. Emellett a cont érintő print hirdetések / flyerek / programajánlók megtervezéséért és szerkesztéséért is felelek.

Cosplayezésben hosszú évek ódzkodása után végül beadtam a derekamat: 2015 tavasza óta pedig időről-időre a Mondo magazin zsémbes-hájas mascotját, Nyuffy-kunt keltem életre a conokon – főleg AMV-s – de néha egyéb programok levezetése vagy bennük való közreműködés mellett.

Amennyiben a nagyszínpadi technikával, technikai igények jelzésével, színpadi vetítéssel kapcsolatban érdeklődnél, vagy programok anyagának közvetlen eljuttatását szeretnéd, kérlek írj nyugodtan erre a címre >> mondocon.szinpad.technika@gmail.com

Amennyiben a Mondo magazinnal, a kiadó mangáival, a magazinba szánt cikkekkel, vagy éppen print hirdetéssel keresnél meg minket, kérlek Bognár András főszerkesztő kollégával vedd fel a kapcsolatot!

Elérhetősége: bognar.andras@mondomagazin.hu