Karaoke Grand Prix

Az őszi Mondoconon ismét megrendezésre kerül a Karaoke Grand Prix verseny, melynek 2 fordulójában két különböző számot énekelve mérheted össze magad a többi jelentkezővel. Ezen a versenyen kettő távol-keleti eredetű dallal vehetsz részt, melyekre nem vonatkozik semmiféle tempó- vagy stílusbeli megkötés.

A verseny menete a következő:
A verseny előnevezős, jelentkezni szeptember 23. (hétfő) 12:00 órától október 13. (vasárnap)
20:00-ig tudsz a regisztrációs honlapon:

http://www.karaokeverseny.nhely.hu/

A regisztráció során olyan e-mail címet adj meg, amit gyakran megnézel, mert erre kapsz
tájékoztatást a további teendőkről, tudnivalókról, illetve ezen keresztül tudunk veled kommunikálni, ha pl. az egyik választott dalod nem felel meg a szabályzatnak.
A versenyen 12 versenyző tud részt venni, előválogató nem lesz, így a további jelentkezők várólistára kerülnek. A döntőbe 6 versenyző jut majd tovább.
A nevezéshez az alábbi információk szükségesek:
* teljes polgári név
* becenév
* a választott dalok címe és anime címe vagy előadója

 A választható dalok listája a következő:

http://adarnako.hu/songsanime/
A listáról nem választható: “LQ”, “VOCAL” és “TV size” jelölésűek, ezek nem engedélyezettek.

Mindkét választott szám csak távol-keleti előadótól származó, vagy anime opening/ending, vagy animében/játékban szereplő dal lehet. Csak az adott számok hivatalosan megjelent verziójával indulhatsz ezen a versenyen, tehát azzal a verzióval, ami az animében/játékban elhangzott, vagy hivatalos albumon jelent meg.
Más nyelvű fancovert, remixet, áthangszerelt verziót nem fogadunk el, illetve pl. a japán nyelvű Disney dalokat sem!

A választott dalok módosítására van lehetőség, ám csak a jelentkezési határidőn belül áll módunkban elfogadni a változtatásokat.

Ha kétségeid merülnének fel egy dal választhatóságával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal! (Mi úgyis jelezzük, ha nem a szabályzatnak megfelelő a dalválasztásod.)

Tippek a felkészüléshez és az előadáshoz:
Természetesen a verseny karaoke jellegéből adódóan lesz minden fordulóban monitor, amelyen a KFN-eket láthatod a szöveggel, így nem kötelező kívülről megtanulni a dalokat. Ám díjazzuk (extra pontokkal), ha tudod a dalszöveget a képernyőre pillantás nélkül. Továbbá a zsűri értékeli a versenyzők előadását is, nem csak az énektudást, technikát és tisztaságot. Szempont a zsűrinek az adott dalok nonverbális előadása is, hogy mennyire éled magad bele a dalba, mennyire tudod átadni az érzéseid – mozdulatok, gesztusok, szemkontaktus. Ne félj szembenézni a közönséggel, elvégre a színpadon nekik énekelsz! A legfontosabb, hogy élvezd az éneklést, és ezt a zsűri és a közönség is lássa.

Jó felkészülést és sok sikert!