Karaoke Grand Prix

Az őszi Mondoconon ismét megrendezésre kerül a Karaoke Grand Prix verseny, melynek 1+2 fordulójában két különböző számot énekelve mérheted össze magad a többi jelentkezővel. Ezen a versenyen egy távol-keleti eredetű dallal és egy szabadon választott számmal vehetsz részt, melyekre nem vonatkozik semmiféle tempó- vagy stílusbeli megkötés.

A verseny menete a következő:

– A verseny előnevezős, jelentkezni szeptember 3. (hétfő) 12:00 órától október 7. (vasárnap) 20:00-ig tudsz a regisztrációs honlapon:

http://www.karaokeverseny.nhely.hu/

– A regisztráció során olyan e-mail címet adj meg, amit gyakran megnézel, mert erre kapsz tájékoztatást a további teendőkről, tudnivalókról, illetve ezen keresztül tudunk veled kommunikálni, ha pl. az egyik választott dalod nem felel meg a szabályzatnak.

– A számról, amit az első fordulóban szeretnél énekelni, egy saját magad által felénekelt hangfelvételt kell feltöltened szept. 3. és okt. 7. között az emailben szereplő linkre.

– A felvételek nem publikusak, csak a zsűri és a többi versenyző részére biztosítunk hozzáférést.

– Nem stúdiófelvételt várunk, sőt a hangod digitális feljavítása, a felvétel effektezése tilos! A felvételek célja, hogy a zsűri kiválaszthassa a jelentkezők közül a legjobb 12 énekest, akik a helyszínen is megcsillogtathatják tudásukat.

– A conos elődöntőbe az előzsűrizés alapján 12 versenyző jut be, majd a döntőbe a legjobb 6.

– A nevezéshez az alábbi információk szükségesek:

* teljes polgári nevetek

* becenevetek

* a választott dalok címe és előadója

– A választható dalok listája a következő: http://adarnako.hu/valaszthato-szamok/

A listáról bármely szám választható, kivéve: “LQ”, “VOCAL” és “TV size” jelölésűek, ezek nem engedélyezettek.

– A választott dalok módosítására van lehetőség, ám csak a jelentkezési határidőn belül áll módunkban elfogadni a változtatásokat. Ha az első fordulós dalodat változtatod meg, ne felejts el az új dalról felvételt feltölteni!

– Az egyik szám csak távol-keleti előadótól származó, vagy anime opening/ending, vagy animében/játékban szereplő dal lehet. (http://adarnako.hu/songsanime/ Más nyelvű fancovert, remixet, áthangszerelt verziót nem fogadunk el, illetve pl. a japán nyelvű Disney dalokat sem!)

– A másik szám bármelyik lehet a megadott listákról nyelvtől, előadótól, tempótól, stílustól függetlenül. (http://adarnako.hu/songsanime/ és http://adarnako.hu/songsnyugati/ Cover, remix, stb. is jöhet!)

Ha kétségeid merülnének fel egy dal választhatóságával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal! (Mi úgyis jelezzük, ha nem a szabályzatnak megfelelő a dalválasztásod. 😛 )

Tippek a felkészüléshez és az előadáshoz:

Természetesen a verseny karaoke jellegéből adódóan lesz minden fordulóban monitor, amelyen a KFN-eket láthatod a szöveggel, így nem kötelező kívülről megtanulni a dalokat. Ám díjazzuk (extra pontokkal), ha tudod a dalszöveget a képernyőre pillantás nélkül. Továbbá a zsűri értékeli a versenyzők előadását is, nem csak az énektudást, technikát és tisztaságot. Szempont a zsűrinek az adott dalok nonverbális előadása is, hogy mennyire éled magad bele a dalba, mennyire tudod átadni az érzéseid – mozdulatok, gesztusok, szemkontaktus. Ne félj szembenézni a közönséggel, elvégre a színpadon nekik énekelsz! A legfontosabb, hogy élvezd az éneklést, és ezt a zsűri és a közönség is lássa.

Jó felkészülést és sok sikert kívánunk!