Egy szenzációs hírrel készültünk nektek! A Japán Nagykövetség úgy döntött, hogy cosplay performance versenyünk legjobb produkcióját Nagyköveti Díjban részesíti!

Honnan jött ez a kezdeményezés?

A Japán Nagykövetség így nyilatkozik erről: “A magyar fiatalok érdeklődése a japán szubkultúra iránt az elmúlt években rohamosan nőtt. A nagykövetség nagyrabecsülését kívánja kifejezni a cosplay-kultúrát és Japánt szenvedélyesen szerető magyar fiatalok iránt, ezért úgy döntött, hogy az idei évtől kezdődően „Nagyköveti Díjat” adományoz a Cosplay Performance verseny résztvevők egy csoportjának, vagy egyéni indulójának. Reméljük, hogy ez tovább ösztönzi majd a japán popkultúra, például az anime, manga, idol és videójátékok iránti érdeklődést.”  

Mit is jelent ez pontosan?

  • A díjat személyesen Őexcellenciája ONO Hikariko nagykövet asszony adja majd át július 14-én, vasárnap, 16 órakor, a MondoCon Díjátadóján.
  • A Nagyköveti Díj nyertesét, vagy nyerteseit olyan résztvevő(k) közül választják ki, akiknek performance előadása Japánhoz vagy Japán karakterekhez kapcsolódik.
  • A Nagykövet Díjhoz jár oklevél és japán ajándékcsomag.
  • A Nagyköveti Díj zsűrije Őexcellenciája ONO Hikariko nagykövet asszony és a Japán Nagykövetség munkatársai.
  • Egyetlen Nagyköveti Díj kerül kiosztásra, amit a legjobb egyéni, vagy csoportos produkció kap a zsűri megítélése szerint az adott versenyen.

Úgyhogy mindenkinek hajrá! Megéri a legjobb produkcióval készülni az idei Nyári MondoCon Cosplay Performance versenyére!