Külföldi díszvendég: Emiliano Sciarra

A Nyári MondoCon különleges díszvendége Emiliano Sciarra, a világhírű Bang! nevű társasjáték alkotója! Emiliano Sciarrával találkozhatsz majd a con szombati napján (július 30), amikor is a nagyszínpadon fog arról mesélni, hogy “Mitől lesz nagy durranás egy játék?”. Kiváló program lehet társasjáték rajongóknak, de akár bármilyen fajta játék kedvelőinek, legyen szó videójátékról, mobiljátékról és így tovább.

Emiliano Sciarra egyébként 1971-ben született Olaszországban, és minden idejét társasjátékok tervezésével tölti. Mindezt világhírű alkotásának, a 2002-es Bang! nevű játéknak köszönheti, amit videojáték tervező diplomája megszerzése után adott ki. 

Az alkotás mellett rendkívül érdekli a játékok történelmi eredete, ezt támasztják alá megjelent könyvei, mint a L’Arte del Gioco (“The Art of Play”), a Il simbolismo dei giochi (“The Symbolism of Games”) és a L’Autore di Giochi (“The Game Designer”). Jelenleg szerkesztőként dolgozik és kritikákat is ír olasz társasjáték magazinokba.

Mindemellett tanít is, ráadásul Rómában a YouGameDesigner iskola igazgatója, ahol a játék tervezésre okítják a nebulókat.