Első Magic the Gathering Arena Tournament

Két Online Selejtező

2019.07.14. 13:00

2019.07.21. 13:00

Nagydöntő

2019.07.28. Vasárnap MondoCon (Hungexpo).

Lebonyolítás:

BO3 Standard formátum (M20 természetesen mehet).
X Swiss rounds, a fordulók végeztével a top 8 játékos egymással küzd meg egy kieséses szakaszban.

Azt, hogy mennyi forduló lesz azt a nevezők száma határozza meg. A linkre kattintva tudtok róla olvasni: https://magic.wizards.com/en/game-info/products/magic-online/swiss-pairings

Mivel csak úgy fejben nem lehetséges lebonyolítani egy versenyt, így keresni kellett egy 3rd party appot, a választás az https://aetherhub.com/-ra esett.
Ez az oldal képes trackelni az egész versenyt, van chat funkciója és előre meg lehet adni az arena usernevedet, így az ellenfél megtalálása is könnyebb. A regisztráció gyors és könnyű, lehet google, facebook vagy akár twitch accountal is.

Nevezés

Nevezési díj NINCS

Mind a két versenyre lehetséges a nevezés, kivéve akkor, ha az első versenyen a döntőben játszottál!

Decklista kötelező és mindenki számára elérhető lesz a verseny kezdete előtt legalább 2 órával az összes lista.

Nevezést két helyen szeretném kérni egyik az Aether Hub tournament alatt, a másik pedig egy emailes megerősítés deck listával és Arena névvel együtt!

 A két kvalifikációs versenyen NEM kötelező ugyan azzal a deckel indulni, ha mind a kettőre nevezel!

 Az emailben szerepeljen az Arena nevetek és a decketek. A maileket pedig ide kérném: mtgahungary@gmail.com

Nevezési határidő

Kvali 1: 2019.07.13. 22:00

Link az eventhez: https://aetherhub.com/Tourney/RoundTourney/1569

Kvali 2: 2019.07.20. 22:00

Link az eventhez: https://aetherhub.com/Tourney/RoundTourney/1570

Versenyek menete

Round 1: 13:05kor megtörténik a sorsolás. Az Arena direct challenge módját használjuk, mégpedig Tournament módban, beírjuk az ellenfelünk nevét, kiválasztjuk a deckünket és várjuk az ellenfelünket majd kezdődik a játék. A fordulók között nincs lehetőség deck váltásra!!

Egy óra el fog indulni az Aether Hubon, ami természetesen tájékoztató jellegű, az MTGA sakk óráját használjuk a verseny alatt!

Mi történik ha nincs ott az ellenfelem?

A fordulók alatt futni fog egy óra, ami ezt a célt fogja szolgálni, ha az ellenfeled 5 percen megjelenik, akkor minden megy úgy, ahogy mennie kell.

 5-10 perc közötti a késés: A késő játékos úgymond game loss-t kap, tehát 0-1ről kezditek a játékot (a késő játékosnak fel kell adnia a game-t), annak a játékosnak a javára, aki nem késett. Ilyen esetben NINCS sideboardolás, ha még is lenne, akkor printscreent kerünk róla (ebben az esetben a sideboardoló játékos gamelosst kap).

10 percen túl menő késés: A késő játékos automatikusan kikap, és ha a következő fordulóban is késik, akkor dropoljuk az eventről.

Az ellenfelem húzza az időt:

Mivel sakk óra van, így az ellenfeled csak a saját idejét húzza, Ettől függetlenül megkérnék mindenkit, hogy feleslegesen ne húzzuk az időt.

Ellenfelem csal:

Ez elég egyszerű, mivel csak azzal lehet csalni, hogy decket cserél/olyan lapot használ ami nincs benne a decklistájában. Ha bebizonyosodik a csalás, akkor a játékos azonnal diszkvalifikálva lesz mind a két versenyről.

Bármilyen jellegű csalás/panasz esetén forduljatok hozzánk, természetesen screenshot elengedhetetlen, a képet az mtgahungary@gmail.com címre tudjátok küldeni. A kép legyen teljes, ne csak egy kis metszet.

Nyeremények a Selejtezőkre


Első hely: Meghívás a MonodoConon megrendezésre kerülő döntőre + 1 Magic the Gathering Planeswaker deck a Metagame jóvoltából

Második hely: Meghívás a MonodoConon megrendezésre kerülő döntőre + 1 Magic the Gathering Planeswaker deck a Metagame jóvoltából

Harmadik hely: 2db Magic the Gathering Booster a Metagame jóvoltából

Negyedik hely: 2db Magic the Gathering Booster a Metagame jóvoltából

Azok között a nevezők között, akik nem nyertek semmit, kisorsolunk egy Magic the Gathering Planeswaker decket

Ha a kvalifikált játékos nem tud megjelenni a MondoConon, úgy az Invite a következő rangsorolt játékosra ugrik és így tovább.