magyar-cp-zsuritagok

Magyar cosplay zsűri tagok: Rhysa, Dave és Dei

dave-cosplay-zsuri-tag-hu

Sziasztok Varga Dávid vagyok avagy ahogy sokan ismernek Dawe

Hihetetlen nagy dolog ez számomra hogy zsűritag lehetek holott mindig csak engem zsűriztek! XD

 2009 ben készítettem el az első cosplayemet még nagyon kis zsenge kezdőként sok segítséget kaptam barátoktól és anyukámtól varrás téren. Kiegészítőket mint pl kardok fegyverek már a legelejétől saját terv alapján egyedül csináltam és senki nem szólhatott bele XD (eddig be is vált mindig ) . Azóta is a kiegészítők a specialitásaim , főleg a díszes speckó kardok.  Motiváló volt hogy már 2009 ben a legelső versenyemen meg is nyertem a legjobb karakterhasonlóság díjat ,és itt elkapott az ékszíj !!!! Még egyet! Még egyet , és ott voltam hogy több a terv mint az idő. Kisebb nagyobb kihagyásokkal majdnem minden tervemet megvalósítottam és évről évre érzékeltem magamon hogy fejlődök és többet vállalok be. Kardok , bonyolultabb ruhák , Páncélok ,Szilikon öntés !

Mindig fontosnak találtam hogy minél pontosabban és precízebben csináljak meg egy ruhát. „Sajnos” maximalista ember vagyok  így  nagy hangsúlyt fektetek az anyagválasztásra is. Nem elégszem meg a jóval … addig keresgélek amíg meg nem találom a tökéletest :) .  Illetve ha valami nem úgy sikerül ahogy azt elterveztem hisztizek egy pár órát és újrakezdem !!!

Nagyon sok mindent köszönhetek , hogy belecsöppentem ebbe a világba legfőképpen a barátaim 95%-t . Megtanultam szabni ,varrni , különféle textilekkel dolgozni , fát megmunkálni  barkácsolás , és még sok mindent fogok megtanulni ahogy magam ismerem mert mindig lesz egy jobb és bonyolultabb !!!

Mindenkinek sok sikert kívánok és HAJRÁ !!  Zsűriszobában találkozunk 😉

Facebook oldala: https://www.facebook.com/DaweeeCosplay/?fref=mentions

 

 

rhysa-cosplay-zsuri-tag-hu

Sziasztok!

Rhysa vagyok, akinek nevének kiejtésébe már sok ember bicskája beletört (utólag is bocsánat!). Idén év végén ünneplem a tízedik évfordulómat a cosplayezés terén, bár tény, hogy voltak kisebb-nagyobb kihagyásaim a versenyzésben, mikor épp hogy hozta az élet. Egyik legnagyobb megmérettetésemet a 2011-es év hozta el, mikor Tazzieval együtt képviselhettem kis hazánkat az az évi EuroCosplay versenyen.

Cosplayezés során leginkább az elkészítés, az ötletelés folyamatát élvezem (átkozott szabásminták!), mert szeretem, hogy mindig újabb és újabb kihívásokba botlok, hogy újra és újra feszegethetem a határaimat, végignézhetem saját fejlődésemet. Főleg kiegészítők terén mozgok otthonosan, de igyekszem fejleszteni varrási skilljeimet is.

Az általam választott karakterek között ma már ritkábban szerepelnek anime-beliek. Főleg játékokból, filmekből és sorozatokból szeretek beöltözni – a szemfülesebbek például összefuthattak velem Aryaként a Cosplayers of Ice and Fire nevű remek kis csapatunk pultja környékén is.

Mind a craftmanship, mind a performance versenyen való részvételt nagyon élvezem, mindkettő egy külön kis erőpróba, amibe szívesen ugrok fejest. Nemrégiben a cosplayezés mellett rákaptam a LARP-ozásra is, ahol határozottan jól jönnek a korábban begyűjtött cosplayes tapasztalatok.

Hajrá mindenkinek – viszlát, és kösz a halakat!

Facebook oldala: https://www.facebook.com/rhysacosplay/

 

cosplay-zsuritag-dei

Sziasztok!
Nemes Diána vagyok de a többség Dei-ként ismer a conkról. 2007 óta készítek jelmezeket, a chraftmanaship és performance versenyekre egyaránt. Gyakran láthattok a Gyűrűk Ura Cosplay Klub standjánál Bilbóként, illetve mostanában Newt Scamanderként bőrönddel és a seregnyi állatommal felszerelkezve…És ebből ki is lehet találni, hogy sokszor szoktam fiú karaktereknek öltözni, ez a gyakoribb, de persze női cp-im is vannak. Legjobban a a kiegészítőket, és a kis (99%-ban nem is látható) részleteket szeretem elkészíteni a jelmezeken, amiket órákon át tervezhet az ember, aztán kiderül hogy nem működik a dolog és egy perc alatt kitalálhat egy százszor egyszerűbb megoldást. 🙂
Nyertem már legjobb technikát, csapattal legviccesebb előadást, kaptam többször jelöléseket. Legutoljára a Central European Comic Con-on nyertem meg a haladó performance kategóriát a Newt Scamanderes Legandás Lények cosplayemmel, bár volt aki szerint ez inkább csoportos volt a “gyerekek” miatt.
Illetve nyáron Bécsben az Aninite-on lettem szintén első helyezett.
Nagyon boldog vagyok hogy megkértek, ez alkalommal legyek a performance zsűri tagja. Már iszonyúan várom az eseményt, hogy most egy kicsit más szerepből éljem végig. Kitartást, és ipari mennyiségű kávét intravénásan a con előtti éjszakázásokhoz. Találkozunk Vasárnap a perf versenyen. A Furkász harap, én nem.
Üdv: Dei