Original Novella Verseny

Az irodalommániás szervezők és a zsűri komoly olvasási elvonásokkal küzd így két év kihagyás után, ezért rajtatok a világ szeme, hogy ismét elkápráztassátok őket írói vénátok gyümölcsével! Nevezz saját kútfejedből kipattant originál novelláddal vagy fanfictionnal és zsebeld be a főnyereményt!

Hogy megkönnyítsük számotokra az írást (vagy megnehezítsük?) fogadjátok szeretettel a témaköröket, melyekből ihletőnek választhattok:

  • cseresznyevirágzás
  • Valentin nap / Fehér nap
  • iskolai fesztivál

A szabályok:

Az ihlető témakörökből többet is felhasználhattok, ám legalább egynek hangsúlyosan meg kell jelennie a munkátokban. 

A plagizálás azonnali kizárást von maga után, csak saját magatok alkotott, máshol még nem publikált (internet is számít) írással nevezhettek.

Maximum 40.000 karakterig (szóközökkel együtt) kalandozhattok a betűk tengerén, 18-as korhatár alatt maradva és kerülve a szükségtelen vulgaritást, köz- és jóízlés sértést.
Tartsátok be a magyar nyelv helyesírási és nyelvtani szabályait, az eredetileg nem latin betűkkel írandó dolgokat pedig a Hepburn vagy a magyar helyesírásai szabályzat alapján használjátok, ezzel kapcsolatban legyetek következetesek az írás alatt.

Formailag .doc vagy .docx kiterjesztésű fájlokat várunk, Times New Roman betűtípussal, másfeles sorközzel és 12 pt betűmérettel. A fájl az íráson túl tartalmazza a polgári neved és írói álneved és az írás címét.

A szabályok, követelmények be nem tartása azonnali kizárást von maga után.

Pályaműveiteket a dragda@gmail.com e-mail címre várjuk, „2022 Tavaszi Mondocon Novella” jeligével, beküldésükre 2022. március 15-ke éjfélig van időtök!

Írásra fel! És ne feledjétek a humort mindig értékeljük!