Szinkronszínész beszélgetés Solecki Jankával és Czető Ádámmal

A MondoCon vasárnapi napján, miután vége lett nagyszínpadi fanszinkron versenyünknek (részletek itt) mindkét hivatásos szinkronszínész vendég-zsűrinkkel tartunk egy fél órás beszélgetést ugyanezen a helyszínen, amit DV kollegánk fog vezetni.

Miről fogunk beszélgetni?

Lesz itt szó insider szakmai infókról, mindketten mesélnek szinkronszínészi pályafutásukról, emlékezetes és álom szerepeikről, arról, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki ma szinkronszínész lehessen, milyen praktikákat és trükköket javasolnak újoncoknak. És persze lesz sok-sok mókás sztori time, amit megosztanak veletek a kulisszák mögül. 

Mit kell tudni a beszélgetésben résztvevőkről?

Solecki Janka számtalan sikerprodukcióban szerepelt. Többek között Liv Tyler magyar hangja volt a A Gyűrűk Ura című filmtrilógiában, de ő volt Stuart Maria az Elizabeth: Az aranykor c. filmben, Rita Vitrol a Harry Potterben, Scarlett Johansson hangja a Leány gyöngy fülbevalóban, és Gamorra a Bosszúállókban és a Galaxis őrzőiben. Bővebben itt olvashatsz róla.

Czető Ádám igazi álma vált valóra, amikor megkapta a Dragon Ball Super című animében Cabba szerepét. Gyerekként kezdte a szakmát, és így számtalan animében és rajzfilmben szinkronizált. Ismert szerepei voltak a Chihiro szellemországban (Baba), a legendás Conan, a detektívben (Conan), Yu-Gi-Oh!-ban (Vetrix, Caswell) és az Inuyashában (Kohaku), valamint játszott többek között a Coraline és a titkos ajtó, a Jégkorszak 2. – Az olvadás, a Madagaszkár 2, a Pepa Malac, Micimackó (Zsebibaba) és a Túl a sövényen című rajzfilmekben is. Bővebben itt olvashatsz róla.
Nézd meg a velük folytatott beszélgetést a MondoCon vasárnapi napján (július 18.) 13 órától a nagyszínpadon.