Milyen érzés lehet hatalmas hollywoodi sztárok hangját adni? Hogyan lehet összeegyeztetni a színpadi művészetet és a szinkronszínészettel? Hogyan jut el valaki oda, hogy szinkronszínész legyen? És milyen lehet élőszereplős filmeket/sorozatokat, animációs alkotásokat, sőt, videojátékokat szinkronizálni? Van ezek között bármilyen különbség? 

Minderről beszélgetünk az Őszi MondoCon 2022 színész és szinkronszínész vendégeivel október 23-án (vasárnap) 16:00-16:30 között, így Hermann Lillával, Kálloy Molnár Péterrel és Sipka Gáborral.

Hermann Lilla mini-önéletrajz

Hermann Lilla 1997-ben született, de fiatal kora ellenére már számtalan címszerepben hallhattátok gyönyörű hangját. Három Ghibli alkotásban is szerepelt már főszerepben: Arrietty – Elvitte a manó (Arietty), A könyvek hercege (Cukisima Sizuku) és Kaguya hercegnő története (kamasz Kaguya). Animciós szerepei persze ezzel nem értek véget. Ő volt Widget az Astro Boy-ban, Suyin Beifong a Korra legendájában, de hallhattátok már olyan ismert sztorikban is, mint a The Walking Dead (Beth), Rick és Morty (Jessica), Miraculous (Chloé Bourgeois), X-Men: Az eljövendő múlt napjai (Raven), ParaNorman (Salma), Tekken: Vérvonal (Ling Xiaoju), Vaják (Murta). Legutóbb pedig a Netflxes Kakegurui Twinsben hallhattátok, Hanatemari Tsuzura szerepében.

Kálloy Molnár Péter mini-önéletrajz

Péter 1970-ben született neves színész, költő, műfordító, rendező, énekes és egyúttal szinkronszínész is. Szenzációs színházi és filmes munkái mellett, rendkívül népszerű szerepekben hallhattátok már őt. Ő Mordály A galaxis őrzőiből és további Bosszúálló filmekből, Link a Mátrix trilógiából, Shelly Oberon professzor a Jumanjiból, Leonard az Angry Birdsből, Gupta a Jégkorszakból, Nikabrik a Narnia Krónikáiból, Mushu a Mulánból, vagy éppen Fergus a Pokémonból. Mindemellett olyan hatalmas hollywoodi sztárokat szólaltatott meg eddig, mint Ben Stiller, Martin Lawrence, Colin Farrell, Chris Tucker, Gary Oldman, Robert Downey Jr., Jack Black vagy éppen Chris Rock.

Sipka Gábor mini-önéletrajz

Sipka Gábor 1994-ben született, aki a Gór Nagy Mária Szinitanodában és a Keleti István Művészeti Iskolában tanult színészetet. Két és fél éve cseppent bele a szinkron világába, mely annyira beszippantotta, hogy a map napig aktívan csinálja. Olyan műsorokban adta a hangját, mint például az FBI – New York különleges ügynökei, Emmy & Gooroo, Grace klinika, 911, Kulcs a zárját, Moonfall, Énidő, Szégyentelenek, Amazon: Ügyvéd, Csillag Patrik műsora, Hazug csajok társasága, Dead End: Paranormal Park, Gomorra, 365: Egy újabb nap és még sok másban. Legutóbb pedig a Netflxes Kakegurui Twinsben is hallhattátok őt.