A SzinkronSarok csapat alapítója és vezetője, aki olyan videójátékok magyar szinkronizálásában vett részt vezetői szerepben, mint a Mortal Kombat 11: Aftermath, a Resident Evil 2 Remake és a God of War (2018). A SzinkronSarok egy rajongói csapat, melynek a célja, hogy számítógépes játékokra profi minőségű magyar szinkront készítsen, ennek elérése érdekében pedig profi szakemberekkel, technikával és neves szinkronhangokkal dolgoznak. Sipka Gábor emellett több éve folyamatosan szinkronizál filmekben, mesékben és sorozatokban. 

Hogyan indult Gábor szenvedélye a szinkronszínészet iránt? Mennyiben más egy videojáték szinkronizálása egy játékfilmhez vagy animációs alkotáshoz képest?

Erről is mesél majd Gábor az Őszi MondoCon 2022-őn! Előtte még anime-fandub versenyünk zsűritagjaként is megismerheted őt személyesen a MondoCon nagyszínpadán.

Sipka Gábor mini-önéletrajz

Sipka Gábor 1994-ben született, aki a Gór Nagy Mária Szinitanodában és a Keleti István Művészeti Iskolában tanult színészetet. Két és fél éve cseppent bele a szinkron világába, mely annyira beszippantotta, hogy a map napig aktívan csinálja. Olyan műsorokban adta a hangját, mint például az FBI – New York különleges ügynökei, Emmy & Gooroo, Grace klinika, 911, Kulcs a zárját, Moonfall, Énidő, Szégyentelenek, Amazon: Ügyvéd, Csillag Patrik műsora, Hazug csajok társasága, Dead End: Paranormal Park, Gomorra, 365: Egy újabb nap és még sok másban.

Legutóbb pedig a Netflxes Kakegurui Twinsben is hallhattátok őt.

  • Pontosan ekkor találkozhatsz vele: 2022. Október 23. (vasárnap), 15-16:30 óra
  • Programok: Anime fanszinkron-verseny, Fanszinkron-beszélgetés
  • Helyszín: MondoCon, Nagyszínpad