Énekverseny

2019 tavaszán ismét megrendezésre kerül ez az 1+3 fordulós verseny, ahol megmutathatod, mire vagy képes! Ahogy az elnevezésben is szerepel, itt már nem csak karaokézásról beszélünk, hanem konkrétan a választott dalok betanulásáról, előadásáról. Összesen 2 dallal kell felkészülnöd a versenyre, melyeket a selejtező és az elődöntő során adsz majd elő; a legjobb három versenyző pedig a nagyszínpados döntőben mérheti össze tudását.


Elvárások, feltételek és változások

a) A versenyre való jelentkezés előnevezéssel történik

A nevezési oldalon kell jelentkezned és meghatároznod, melyik két számmal indulsz, majd egyikhez feltöltened az általad készített és felénekelt hangfelvételt. A regisztrációs időszak április 1. 16:00-tól (hétfő) április 21. 20:00-ig (vasárnap) tart, a regisztrációs oldal linkje: http://www.karaokeverseny.nhely.hu/

b) Két dallal kell jelentkezni, melyek közül legalább az egyiknek távol-keleti előadótól származónak kell lennie (japán vagy koreai előadó, anime vagy japán eredetű játék openingje, endingje, betétdala). A távol-keleti számot erről a listáról válaszd: http://adarnako.hu/songsanime/. A másik számodat akár a keleti listáról, vagy akár erről is választhatod: http://adarnako.hu/songsnyugati/.

Az egyikhez kell a hangfelvételedet feltöltened a határidőig; ez a dal az, amit az első helyszíni fordulóban énekelsz el. A másik szám az, amivel majd a második fordulóban kell kiállnod a Conon a színpadra.

c) Négy fordulóból áll ez a verseny:

0. forduló: Előnevezős forduló. Két számot kell meghatároznod és regisztrálnod a jelentkezés honlapján. Ezek közül az elsőhöz kell feltöltened hangfelvételt. A regisztrációs időszak lezárta után, a zsűri előzetes értékelése alapján maximum 12 versenyző jut tovább a con fordulóiba. A számok módosítására a határidő lejártáig van lehetőség, de ügyelj rá, hogy a választott első dalod hangfelvétele is feltöltésre kerüljön a határidő vége előtt! A továbbjutók névsorát április 28-án tesszük közzé.

1. forduló: Első conos forduló. Itt a beküldött hangfelvételen énekelt számot kell ismételten előadnod. A zsűri ezt követően értékelőt tart és kiválasztja a legjobbnak ítélt 6 versenyzőt.

2. forduló: középdöntő. Itt már csak a 6 kiválasztott versenyző szerepel, ekkor adják elő a nevezésüknél megadott második dalukat. A fellépésük után a zsűri ismét értékelést tart és kiválaszt közülük hármat, akik bejutnak az utolsó fordulóba.

3. forduló: Nagyszínpadi döntő. A 3 döntőbe jutott versenyző kiválaszthatja a számai közül azt, amit a nagyszínpadon szeretne előadni, és a produkciójuk után a zsűri dönt a végleges sorrendről.

d) A verseny győztese nem nevezhet a következő MondoCon Énekversenyre.

Ez eléggé magától értetődő szabály, hiszen az első helyezettet meghívjuk a következő énekverseny zsűrijébe.

Diszkvalifikációra kerülnek azon jelentkezők, akik:

  • olyan számo(ka)t választanak, mely(ek)hez nem létezik a szervezők által elbírált és jóváhagyott -karaoke/instrumental/off vocal verzió;
  • nem választottak legalább 1 távol-keleti dalt;
  • nem töltöttek fel hangfelvételt a megadott határidőig, vagy a felvételt digitálisan feljavították, effektezték (természetesen ez nem a vágásra, keverésre és hangerőbeállításra vonatkozik).

E-mailen vagy bármi más módon történő, illetve utólagos vagy helyszíni nevezést sajnos nem áll módunkban elfogadni.

2019. május 4. (szombat) MondoCon

Az 1., 2. és 3. fordulók időpontja.

A fordulók várhatóan a következő időbeosztás szerint fognak zajlani:

1. forduló: 12:00-13:30

2. forduló: 15:30-16:30

3. forduló: 17:30-18:00 (nagyszínpad)

Kérdésed van? Küldj egy e-mailt az adarna.verseny@gmail.com-ra, vagy írj ránk itt, Facebookon!

Egészséges versenyszellemet és jó versenyzést kíván az AdarnaKo csapata!