Rendezvény szabályzata

Köszönjük, hogy meglátogatod rendezvényünket, amelyhez ez úton is jó szórakozást kívánunk! Az esetleges félreértések elkerülése érdekében kérünk, olvasd el a rendezvény látogatóira vonatkozó szabályzatot!
Köszönjük közreműködésedet!

Jegyvásárlás és belépés

– Aki részt kíván venni az eseményen, belépőt kell fizetnie, ez alól csak a meghívott vendégek, előadók, árusok és a rendezvény szervezői mentesülnek.
– Az ár befizetésének ellenében a látogató belépésre jogosító karszalagot kap. Ez jól láthatóan viselni kell a csuklón és bármikor ellenőrizhető a biztonsági személyzet vagy egy szervező/segítő által.
– A karszalag csak akkor jogosít a rendezvényre történő belépésre, ha a látogató elfogadta a rendezvény házirendjét és tudomásul veszi, hogy a rendezők annak betartását ellenőrzik.
– Elveszett belépőjegyet a rendezők nem tudnak pótolni, sérült karszalagot nem tudnak cserélni.
– Belépőjegyet csak hivatalos jegyforgalmazóknál vásárolj, a jegyet csak a karszalagon feltüntetett áron vásárold meg!
– A rendezvény zárása előtt egy órával a biztonsági őrök lezárják a beléptetést, kérjük ezt vegyétek figyelembe!
– A rendezvény versenyzőinek saját maguknak kell gondoskodniuk a jegyükről!
– A  rendezvényre való belépés 14 éven aluliak számára felnőtt/nagykorú kísérővel ajánlott, 14 év felett egyedül is látogatható.
– 6 éven aluliak ingyen beléphetnek a rendezvényre.

Tudnivalók a karszalagról

– A karszalagot a csuklónál kell felhelyezni, szorosan, hogy ne lehessen átbújtatni a kézfejen. A lábra, felkarra, felhelyezett karszalag automatikusan érvénytelen, nincs mód a kicserélésére!
– Akármilyen cosplay jelmezed van, akkor sem rakhatod máshová a karszalagot!
– Amíg rajtad van a karszalag bármennyiszer ki és bejöhetsz, de minden egyes belépésnél újra fel kell mutatnod a biztonsági őrnek – nem a jegyárusítóknak!
– A karszalag a felhelyezése után már nem átruházható!
– A rendezvényre már nem lehet visszatérni, miután eltávolítottad a karszalagot! Nem kell leszedni fürdéshez, vízálló.
– A túl laza, ragasztott, kapcsozott, stb. karszalag automatikusan érvénytelen, a szervezőknek nem áll módjában kicserélni!
– Mind a három fajta karszalagra (vásárolt, vendég, kiállítói) vonatkoznak a leírtak!

Általános házirend

– A házirend szabályzatának nem ismerete semmilyen körülmények között sem mentesít az azok megsértéséért járó következmények alól!
– A szervezők és a biztonsági személyzet speciális megkülönböztető jelzést viselnek. Az utasításaikat feltétel nélkül követni kell. A rendzavarás kizárást és/vagy feljelentést vonhat maga után.
– A szervező jogosult olyan személyeket kizárni a rendezvényről, akik megszegik a házirendet, más látogatókat a viselkedésükkel vagy megjelenésükkel zavarnak. Az így kizárt személyek semmilyen kárpótlásra nem jogosultak.
– A rendezvény területére üveget vagy bármilyen veszélyes, sérülést okozható tárgyat bevinni tilos! A szervezők nem vállalnak felelősséget a személyekben vagy anyagi értékekben okozott károkért, amennyiben azok a látogatók felelőtlen magatartásából erednek.
– A látogatóknak követniük kell a szervezők utasításait, ha azok egyes helyszínek kiürítésére illetve bizonyos területek szabadon hagyására szólítják fel őket.
– Kábítószer és más tudatmódosító-szerek birtoklása, fogyasztása vagy terjesztése a jelenleg hatályos törvények értelmében tilos és azonnali kizárást von maga után! A szervező köteles jelenteni minden egyes törvénysértést.
– Állatok bevitele tilos.
– Étel és (alkoholmentes) ital behozatala és fogyasztása engedélyezett, de csak a kijelölt területeken.
– A rendezvény területére alkoholt behozni, illetve a rendezvényen ittasan tartózkodni tilos.
– A rendezvény területén az árusítás, szórólapozás illetve bármilyen reklámtevékenység szigorúan engedélyköteles. Ennek megszegése a rendezvényről való kizárást vonhatja maga után!
– Ha bármiben is bizonytalan vagy akkor kérjük az infópultnál érdeklődj, ne a szervezőktől illetve technikusoktól kérdezz.

Színpadi fellépés

– A színpadra csak a szervezők beleegyezésével, illetve tudomásával lehet fellépni.
– A tisztaságra figyeljetek, sáros lábbal fellépni tilos, illetve nem lehet felvinni semmilyen olyan anyagot, ami beszennyezi a színpadot.
– A színpadi előadásoknál figyeljetek egymásra, tánc, illetve megrendezett harcművészeti előadások alatt szerzett sérülésekért a szervezők nem vállalnak felelősséget.

Média szabályzat

A rendezvény helyszínén a hang- és képrögzítés megengedett az alábbi feltételekkel:
– A öltözőkben, illemhelyeknél és a látogatók elől lezárt területeken tilos bármilyen fényképező, kamera, illetve hangrögzítésre alkalmas eszköz használata!
– A szervezői szobában és környékén, illetve a technikai részlegeken a hang és képrögzítés szigorúan engedélyköteles. Csak az erre kijelölt személyek számára engedélyezett.
– A rendezvényen készült összes kép és hanganyag a rendezvény szervezőinek tulajdonát képezi, felhasználásuk az ő engedélyükkel lehetséges!
– A rendezvény szervezői előzetes hozzájárulásukat adják a rendezvényen készült videó-, hang- és képfelvételeket a látogatók magáncélokra való felhasználásához, beleértve az internetes közzétételt is.
– A rendezvényen készült összes kép és hanganyag internetes vagy nyomtatott (újságok, magazinok, TV, rádió) médiában való megjelentetése, illetve bármilyen reklámanyagként való felhasználása csak a szervezők beleegyezésével engedélyezett! A szervezők fenntartják a jogot, hogy ezt a felhatalmazást indokolt esetben visszavonják.

A rendezvény látogatói elfogadják, hogy a rendezvény ideje alatt róluk kép- és/vagy hanganyagok készülhetnek. Az ebből fakadó problémák miatt kártérítési igény nem nyújtható be! Ha valaki panaszt szeretne tenni a róla készült, illetve megjelentetett felvételek kapcsán, ezt csak és kizárólag emailben, a mail@mondocon.hu címen teheti meg. Kérjük, feltétlenül tüntesse fel a polgári nevét és a pontos, érthető indoklást is!

Öltözködésre vonatkozó általános szabályok

Ha valakinek az öltözéke zavarja a többi látogatót, az általános házirend szabályai értelmében felszólítást kap, hogy öltözzön át és/vagy hagyja el a rendezvény területét.
Ez alól a cosplayversenyzők és a meghívott vendégek sem mentesülnek!
Az intim területek takarása kötelező (általános fürdőruha engedélyezett bizonyos esetekben) és kérjük, mindenki figyeljen az alapvető higiéniára!

Fegyverek és kellékek a jelmezekhez

A látogatónak minden olyan tárgy viselése, amelyek személyekben vagy a berendezésben kárt okozhat, valamint fegyverként alkalmazható, szigorúan tilos.
Tételesen az alábbiak:
– Valódi kardok, kések, töltött lőfegyverek, szúrásra és vágásra alkalmas tárgyak, illetve méretükből, állapotukból vagy tömegükből eredően veszélyesek.
Amelyek megfelelnek ezek a meghatározásoknak, a biztonsági személyzetnek illetve a szervezősének joga van elkobozni és elzárni addig, amíg a látogató elhagyja a rendezvény helyszínét. Amennyiben a személy ellenkezik ezek átadásánál, az általános házirendben foglaltak alapján kizárhatják a rendezvényről.
– Fentebb említett korlátozás alól mentesülnek azok a személyek, akiknek a szervezők külön engedélyt adtak (például harcművészeti bemutatóban résztvevők, cosplayesek, stb.)

Ruhatár szabályzatai:

– A ruhatár dìja 100 Forint.
– Egy bilétára maximum 1 kabát, 1 váltáska vagy zacsko helyezhető el.
– A bőröndöket a B csarnok kijelölt helyén tároljuk szintén 100 Forintért.

FAQ

K: Milyen fajta jegyek vannak?
V: MondoCON jegy van, ami mind a kettő napra érvényes és 2 x 1000 Ft vásárolható le az arra kijelölt pultoknál. További részletek: KATT!

K: Hol lehet a jegyeket megvenni?
V: A jegyeket vagy a helyszínen a bejáratnál lehet megvenni, elővételben az interneten át, vagy elővételben a partner boltoknál. További részletek: KATT!

K: Ha az interneten át veszem a jegyet, hogyan tudom átvenni?
V: A jegyet ekkor a helyszínen tudod átvenni, a bejáratnál. Az átvételhez szükséged lesz az előrendeléskor kapott kódodra.

K: Lehet-e ételt és italt behozni a Con területére?
V: Igen, lehet. Viszont szeszes italt tilos behozni.

K: Mire kell vigyázni a cosplayhez felhasznált fegyvereknél?
V: A Con területére kizárólag replikákat, díszfegyvereket, fa, műanyag, papírmasé vagy más saját készítésű, nem használható fegyvereket szabad bevinni. Bármilyen éles (használható) lő- vagy szúró-vágó fegyvert bevinni szigorúan tilos! Ilyen éles fegyvernek számít az airsoft puska és az élezett díszkatana is!

K: Milyen étkezési lehetőségek vannak a Conon?

V: A helyszínen több büfé is üzemel, több közülük távol-keleti ételeket árusít.

K: Lesz a helyszínen ruhatár?
V: Igen. A ruhatár díja 100Ft (max. 2 darab: pl. táska+kabát). A ruhatárban a hátizsákokat és sporttáskákat nem tudjuk elhelyezni, arra a célra egy másik helyiséget alakítottunk ki az második emeleten. A táskák egy alkalommal díjmentesen kikérhetőek, hogy kivehessetek vagy betehessetek valamit, de ebben az esetben a táskát a pulttól elvinni nem szabad, az már kivételnek számít.

K: Meddig lehet a helyszínen jegyet vásárolni?
V: Minden rendezvényen 18:00-kor zárjuk a kaszákat.