Rólunk írták

zoom.hu, 2018 október

BTurbo, 2018 október

Para Kim, 2018 július

M2 Petőfi TV – Kiberma, 2018 tavasz

GeekTime, 2018 tavasz

Animológia, 2018. január

M2 Petőfi, 2018 január

Arya, 2017 ősz

Reggeli, RTL Klub, 2017 július

M1, 2017 július

Animológia, 2016 december

Animegyetem, 2016 október

A Mondocon egy, a legnagyobb magyar animés magazin, a MONDO által évente többször megrendezett gamer-fantasy-anime-cosplayes vásár, ahol a táblás játékoktól a videojátékos platformokon át a különböző ajándéktárgyakig, kézműves ékszerekig, plüssökig és arcfestékig minden megkapható, és a magyar képregénykiadóktók a fantasy könyvkiadókig nagyjából az egész, itthon kissé szűk szakma képviselteti magát.

divany.hu, 2016 október

Szeretlek Magyarország, 2016 október

Világszerte október 13-án kerül a boltok polcaira a Sony virtuálisvalóság-kiegészítője, a PlayStation VR, amit bárki kipróbálhatott már a megjelenés előtt, október 8-9-én a MondoGames PC Guru Show-n.

Origo, 2016 októberFókusz, RTL Klub, 2016 április

PC Guru, 2016 április

Középsuli.hu, 2016 április


A rendezvényre bejutva igazi karneválhangulat fogadott minket. Amerre a szem ellátott, nézelődők és cosplayerek tömegei mozogtak. Mindenképp ki kell emelni az egész közösség mentalitását. Itt bárkihez odamehetett az ember, mindenkinek volt egy pár jó szava, és többen flangáltak “Free hug” feliratos táblájukkal, keresve a jelentkezőiket. A kezdeti rácsodálkodás után sort kerítettem életem első sushijára, amit helyben készítettek, és habár messze nem volt olcsó mulatság, kifejezetten finom volt. A gasztroturizmus után felfedezőút következett. Amikor átértünk a második csarnokba, akkor tudatosult, hogy már másfél órája vagyunk bent, és még semmilyen programra nem jutottunk el.

blizzfeed.hu, 2016 április

 

A rendezvényen persze nem csak Star Wars klubba lehet belefutni, az Indiana Jonestól a dr. Who-ig, a Gyűrűk urától a számtalan japán animéig számos lehetőség van, ha valaki komolyan gondolja a beöltözést. A nagy kérdés azonban az, hogy az ember külső vagy belső alapján választja ki a karakterét. “Nálunk hála isten mindenki ragaszkodik ahhoz, hogy a karakterét meg tudja külsőleg is formálni. Ha külsőleg sikerül, akkor jöhet a belső. Mert ha felveszed a jelmezt, nemcsak felvenni kell, hanem el is kell hinni, hogy az te vagy.”

Index – Dívány, 2016 április

Igazi nagy létszámú találkozót tartottak cosplay rajongók, ahol közel ötezer jelmezbe öltözött résztvevő fordult meg az Animekarácsonyon.

24.hu, 2015 december

Az az elképésztően szórakoztató helyzet állt elő, hogy egymáshoz nagyon közel és egyszerre tartották a Fidesz tisztújító kongresszusát és az Animekarácsonyt. Ennek köszönhetően a Hungexpo környékén a tejfölös ködben harmonikusan keveredtek a Pikachu-jelmezes tinédzserek és a Fidesz-sálba burkolózó lila hajú nénik. 

444.hu, 2015 december

A D csarnok vált amolyan igazi olvasztótégellyé, mivel itt kapott helyet a gamer sarok (ami már jócskán túlnőtte a sarok kifejezést), a cosplay klubbok armadája, a League of Legends színpad, és egy igazi időgép is. A DeLoreant ezúttal a Living Dream Project menedzselte le (természetesen a Mondo teljes támogatását élvezve), és az érdeklődők mennyiségét látva bizony sikerült megmenteni az óratornyot is.

watchaholics.hu, 2015 október

A MondoCon ismét képes volt fejlődni és tanulni a kritikákból, jobban el lett helyezve minden, így a nagyobb tömeg jobban szétoszlott. A PC Guru Show-t kérdőjelként kezeltem, de mint fentebb is írtam, egy remek élmény volt. Remélem továbbra is ezt az utat követi a rendezvény. 

Jatekok.hu, 2015 október

Ha esetleg hétvégén kockásfülű nyulakat, monitorfejű embereket vagy birodalmi rohamosztagosokat vélt látni a metrón, vagy barátai említettek hasonló eseteket, megnyugtatjuk: nem tömeges hallucináció esete forgott fent, hanem a MondoCon.

Népszabadság Online, 2015 október

Az első dolog, ami feltűnik a tömeget látva, hogy napjainkban semmi nincs a fantasy-rajongást a szakmunkásbajszos, örökre barátnő nélkül maradó műszaki egyetemistákkal azonosító sztereotípiákban, a közönség nagy részét átlagosnak tűnő gimnazisták és kicsit idősebbek tették ki, akik között konkrétan éppen, hogy a lányok voltak többségben. A MondoConban a legmágikusabb, hogy a beöltözöttek nagy részéről ránézésre tényleg nem lehet eldönteni, hány évesek is lehetnek 14 és 35 között, ez egyfajta kimondatlan cél is lehet.

A MondoCon ma már nemcsak az anime/manga műfajokról szól, hanem bármilyen játék- vagy filmkarakternek be lehet öltözni, és a mindenféle tiniközpontú eseményen ott levő játékos standok is felbukkantak. A legnépszerűbb karakter idén a Chihiro szellemországban arcnélkülije volt, de nagy kedvencnek bizonyult a League of Legends valós idejű stratégiai játék csúcsra járatott ágyékkötős-baltás suttyó-fantasy esztétikája is. A Star Wars-osok pedig külön sarokban gyülekeztek, láttunk például egy teljes rohamosztagosnak öltözött családot is.

HVG, 2015 október

Ha valakit megállítotok MondoConon, és megkérdezitek miért is jön, vagy épp jár vissza, a válasz a többségnél egyszerűen nem más, mint hogy barátaival találkozni, bandázni. Valahonnan innen is ered maga a légkör és az, hogy itt találkozhattok a legközvetlenebb emberekkel. A másik nagy mérvadója a rendezvénynek természetesen nem más, mint maga a cosplay. Nagyon sok változatos, alaposan kidolgozott, és lenyűgöző darabot láthattam, és itt a gamereknek sem kell irtóznia, hiszen nem áll meg a cosplay világa az animéknél, hanem jó pár League of Legends-es vagy akár Witcher-es karakterrel találkozhatunk életnagyságban.

leagueoflegends.hu, 2015 július

Az eseményen több, mint 10 000 ember jelent meg, a legapróbbaktól egészen a nyugdíjas nagymamákig bezárólag minden életkornak voltak képviselői. De hát erről szól a MondoCon, itt mindenki egy jót tud szórakozni.

jatekok.hu, 2015 július


Fix TV, 2015 július


Csonti Gaming, 2015 július


Introblog, 2015 július

A programok színesek és élvezetesek, a cosplay versenyeken pedig egyre gyönyörűbb és kidolgozottabbak ruhákat láthatunk. A performance-en a nézők a produkciót vagy áhitattal nézék végig, vagy hangosan nevettek a vicces jeleneteken.
Idén a MondoCon keretein belül rendezték meg Közép-Európa egyik legnagyobb eSport rendezvényét is, a MondoGames-t. A megszokott eSport versenyek döntői mellett – melynek összdíjazása több mint 1 millió forint volt – további érdekes programokkal várták az érdeklődőket. Akikből nem volt hiány, szinten minden játéknál hatalmas sorokat láttunk.

PC Pult, 2015 április

LoL döntő, amelyet a nagyteremben vetítenek. Emlékszem, anno legendaszámba ment, hogy Koreában tévében közvetítenek Starcraft-meccseket, el sem tudtam akkor képzelni, hogy egyszer nálunk is emberek tömege néz kivetítőn videojáték–mérkőzéseket, élő kommentárral. Ezt is megéltük. A meccs kicsit elhúzódik, emiatt eltolódik az EuroCosplay, amelynek nyertese megy majd ki egy európai országokat tömörítő cosplayes versenyre. Dicsérném őket is, de már lassan kifogyok a pozitív jelzőkből.
A con végezte után rájövök, hogy miért kedveltem az ilyen eseményeket (a helyes lányokat leszámítva 😉 ): azért mert együtt vagy olyan emberekkel, akikkel hasonló a mániátok. Gyakorlatilag bárkivel leállhatsz beszélgetni, úgyis lesz közös témátok.

Playdome, 2015 április


Origo, 2015 április

Szecso Video, 2015 április


Hello90, 2015 április

Idén is megrendezésre került a téli MondoCon – más néven az Animekarácsony – Budapesten, a Millenárison. A rendezvényt rengeteg ember látogatta meg, volt, aki puszta kíváncsiságból nézett be, ám a legtöbb ott lévőt az animék, a mangák és a játékok szeretete vonzotta oda. Az igazat megvallva most először látogattam el ilyen eseményre, de azt kell, hogy mondjam, a nap minden egyes pillanata megérte.
Rengeteg program várta az érdeklődőket, ezek közül kiemelném a Naruto emlékshow-t, amivel a MondoCon tisztelgett a nemrég véget ért nagysikerű manga, a Naruto előtt. A show keretében kvízt, illetve Naruto cosplay fotózást is tartottak, az ott készült képek a terv szerint eljutnak majd Kishimoto Masashihoz, a Naruto megalkotójához is.

Playdome, 2014 december