animefandub-weboldal

V. Anime fandub verseny

Szívesen előadnál egy drámai jelenetet Yūki és Zero főszereplésében a Vampire Knight-ból? Belebújnál All Might bőrébe, amint éppen Dekut biztatja sajátos kiképzési módszerével? Megformálnád a Gintama flúgos karaktereit, akik a leglehetetlenebb helyzetekben is készek kiparodizálni a shōnen animéket?

Akkor jelentkezz anime fandub versenyünkre! A zsűriben megint hivatásos szinkronszínészek lesznek, keressük a legjobb hangot is a versenyen, ILLETVE, ha megvillantanád humoros oldaladat, várjuk a legjobb szinkronparódiákat is a nagyszínpadon! Részletek alább!

(És figyelem, apróbb változások vannak a jelentkezési feltételekben!)

Hogyan indulhatsz a versenyen?

1. Válaszd ki, hogy melyik animejelenetet szinkronizálnád. Adhatod az összes karakternek Te a hangodat, de többen is összeállhattok egy-egy jelenetre (erre a helyszínen is lesz lehetőség!). Kínálatunk most 8 db jelenetet takar:

2. Döntsd el, hogy egymagad, vagy csapatban indulnál/nátok-e a versenyen. (FONTOS VÁLTOZÁS: ugyanaz a versenyző egy egyéni és egy csoportos produkcióval indulhat! Tehát összesen két művel indulhat a versenyen!)

3. Töltsd le a választott jelenet szövegkönyvét innen és gyakorolj. Ebben segít videókínálatunkis, de nem muszáj ragaszkodnod a lefordított szöveghez. Engedd szabadjára a fantáziádat, és kreatívan írd át a szöveget! Akár viccesebbre, vagy éppen drámaibbra is veheted azt!

4. Jelentkezz a versenyre október 5. (csütörtök) éjfélig online ennek a jelentkezési lapnak a kitöltésével.

5. Gyere el a Őszi MondoConra október 8-án (vasárnap), ahol a Nagyszínpadon mutathatod meg 12:00 és 13:00 óra között, hogy mit tudsz. A kivetítőn szinkron nélkül, háttérzajokkal és zenékkel vetítjük majd az általad választott jelenetet, hozhatod a szöveget, de nálunk is lesz szövegkönyv. Itt már csak annyi a dolgod, hogy adj bele mindent a szinkronba!

FONTOS! Délelőtt 10:00 órától legkésőbb 11:30-ig várunk mindenkit a kék terembe (K épület, első emelet, a cosplay öltözők mellett, ahol a cosplay előzsűrizés szokott lenni), ahol főpróbát és előzsűrizést tartunk! A Nagyszínpadra így azok léphetnek fel, akik átestek ezen a 10:00 órakor kezdődő előzsűrizésen. Helyben nevezésre is van lehetőség, ha valaki utólag döntené el, hogy indulna a versenyen.

Tervezünk több kategóriában is nyertest hirdetni, így értékeljük:

  • a legjobb egyéni indulót
  • a legjobb csapatot
  • a legjobb hangot
  • a legkreatívabb átdolgozást

Nézd meg, hogyan csinálták mások. Íme előző versenyünk videófelvétele:

Várunk mindenkit szeretettel! Nézőként és versenyzőként egyaránt!