Zene Tippmix & Xtra

Sokatoknak már ismerős lehet ez a vetélkedő, ahol a legjobb zenéket kell felismerni hosszabb-rövidebb részletekből.
Vasárnap a Zene Tippmixen kiderül, mennyire ismeritek jól kedvenc animéitek openingjeit és endingjeit. Ebben a bő másfél órás programban eredeti számokat, illetve különböző feldolgozásokat fogtok hallani és az adott anime címét kell négy válaszlehetőség közül kiválasztani, vagy a megfelelő sorrendet felállítani a megadott címek között.

A vetélkedő második felében kicsit nehezebb feladatokat kaptok.

S(h)orting — A felismert számrészleteket 4 válaszlehetőség helyett egy hosszabb listán kell sorrendben megjelölnötök.
Connecting — 4 számból fogtok rövid részleteket (10-15 mp) hallani, melyek egy bizonyos logika alapján egymással összefüggésben állnak. Itt ezt a kapcsolatot kell megnevezni, pl. ha a dalokhoz kapcsolódó animék mind a Production I.G munkái, akkor a helyes válasz a “Production I.G”, de fél pontot fogunk adni az “ugyanaz a stúdió” jellegű megfejtésekre is.
Rapid X — A számokból mindössze 5, illetve 2 mp-es részleteket fogtok hallani, ez alapján kell a 4 lehetőség közül kiválasztanotok a megoldást.


Papírra nem lesz szükségetek, de íróeszköz legyen nálatok. A vetélkedőre nem kell előre jelentkezni; a program kezdetekor legyetek a karaoke teremben és kérjetek feladatlapot! Egyénileg, illetve maximum három fős csapatokban játszhattok. A legtöbb helyes megoldással elért pontszámok alapján az első három helyezett csoportos és az első helyezett egyéni versenyző nyereményt kap.