Tavaszi MondoCon 2014 szpot

Megérkezett a conhoz tartozó hivatalos videószpotunk, nézzétek, mutassátok meg, osszátok meg minél többfelé!

I. MondoCon Music Video Contest

Képforrás: sakuraember.wordpress.com

Pályázatleírás
Szeretnéd ha végre mások is értenék miért is szereted TE a MondoCon-t? Mi más egyszerűbb mint, hogy készítesz róla nekünk egy zenés élmény beszámolót?! Mindegy, hogy egymagad vagy a barátaiddal készíted, a lényeg, hogy a számodra legszórakoztatóbb programokat, vagy csak az ott eltöltött napokat mutassa be a videó.

Continue reading

Gettó Cosplay (2014 Tavaszi MondoCon)

Szeretnél jelmezeket készíteni, de nincs pénzed drága anyagokra, vagy időd a megvalósítással pepecselni? Szeretnéd kipróbálni, milyen érzés létrehozni valamit? Buzognak benned a kreatív energiák? Voltál már korábban valamelyik versenyünkön, és szeretnéd a címed megvédeni – vagy esetleg elhódítani? Vagy egyszerűen csak szeretnéd próbára tenni a képességeidet?
Ha bármelyik kérdésre a válaszod igen, a dolgod egyszerű: gyere el április 27-én (vasárnap) a GETTÓ COSPLAY-re!
Continue reading

Kultúr Korner 2014: A rajongói fordítások a jog tükrében

A rajongói fordítások esetében sokszor hallani jogi ellenlépésekről vagy annak veszélyéről, legyen szó feliratról, képregényről vagy játékokról. Mi ennek az oka? Miért mondják, hogy a rajongói fordítók “szürkében állnak”? Ha voltak jogi útra terelt esetek, akkor mik voltak azok és hogyan végződtek? Illetőleg milyen hatással vannak ezek az ellenlépések vagy épp a fordítások jelenléte a mindenkori kultúrára, netezési szokásokra?
A hazai fansubber közösség egyik aktív tagjaként Gyuricza Péter elemzi és értékeli ennek a számtalan alkalommal változó megítélésű médiumnak a helyzetét a Kultúr Korner előadásaként.
Helyszín: Kultúr Korner, K-csarnok, 1. emelet
Időpont: április 26. szombat, 16:30-tól

Mondo 2014/04

Megjelent az áprilisi (már kéthavi megjelenésre átállt) Mondo, a legújabb dizájnnal, felpimpelt animés részleggel, ajándék óriásposzterrel!

Némi izelítő a tartalomból:

 

Continue reading

Randi.Con (2014 Tavaszi MondoCon)

A nagy szerelmeknek és azok történeteinek egyetlen sajátságos eleme van.
Hogy mindig a véletlennek köszönhető az első, sorsfordító találkozás!
Hiszen mi lett volna, ha Kagome nem esik bele a kútba? Mi lett volna, ha Nanát nem rúgják ki a sulijából? Mi lett volna, ha Harry nem ütközik bele a Weasley családba, így megismerve Ginnyt? Mi lett volna, ha Aragorn nem találkozik Arwennel Völgyzugoly erdejében? De ne is az irodalomban keressük a választ. Nézzetek körül a családban, barátok között. Mindig a véletlen.

Ne engedd, hogy megvárakoztasson a véletlen! Gyere elébe! Gyere el a Randi.Con-ra és adj egy esélyt a személyes véletlenednek. Hiszen senki sem tudhatja előre, merre is kell mennie a tökéletes véletlen kedvéért. Gyere el, érezd jól magad, beszélgess sokat.

Continue reading

Nem akarlak megölni (Fumax megjelenés)

Eredeti cím: I don’t want to kill you

Írta: Dan Wells

műfaj: misztikus thriller

Hossza: 296 oldal

Fogyasztói ára: 2995-Ft

 

Tartalom:

„– Ha még egyszer így nevezel – nevetett fel –, akkor olyan gyorsan keresek másik kísérőt az évnyitó bálra, hogy csak pislogsz. Öt srácot dobtam miattad. Emlékezz erre! Ötöt!
– Ötöt – ismételtem. De miért pont azt választottad, aki arról álmodozik, hogy megöl?”

Dan Wells hátborzongató regényeiből már jól ismert John Wayne Cleaver élete legkomolyabb kihívásával néz szembe.

Continue reading

Lost Gods I. (Rajongói megjelenés)

“A negyvenedik napon elkezdődik a káosz, és az istenek visszatérnek világunkba. A jelek megmutatkoznak földrengések, égi jelenségek, különös hangok képében, eközben pedig egy furcsa járvány veszi kezdetét. Lánga egy fiatal lány, aki mit sem sejt ezekről a jelenségekről, ám egy napon kap egy különös csomagot. Nem tudja kik küldték, és miért, de hajtja a kíváncsiság, ezért felnyitja a ládát, és a benne talált fémtárgyakat magára veszi. Innentől kezdve nincs visszaút számára, ugyanis a tárgyakat képtelen levenni magáról. Még azon az estén a járvány által megfertőzött emberek egy csoportja megtámadja Lángát, aki menekülni próbál, de képtelen elbírni a túlerővel. Ekkor döbben rá, hogy a fémtárgyak különleges képességekkel ruházták fel, azonban még ez sem elég a győzelemhez. Lángát megmenti két lány, Ramira és Kartina, akik szintén kaptak egy csomagot. Ezután együtt próbálják kideríteni, hogy mi történik velük. Azonban nem is sejtik, hogy a kép, amely idővel össze fog állni, mennyivel rosszabb, mint ahogy remélték… „

Continue reading

A Vér éneke (Fumax megjelenés)

A vér éneke (Hollóárnyék trilógia 1. kötet)

Eredeti cím: Blood Song

Írta: Anthony Ryan

műfaj: fantasy

méret: 142×198 mm

terjedelem: 656 oldal

Fogyasztói ár: 4.995-Ft

 

Anthony Ryan debütáló regényéről lehetetlen nem legekben beszélni. A kezdő írónak csak e-bookban sikerült megjelentetnie regényét, de már ott is olyan kiemelkedő fogyást ért el és olyan szuperlatívuszos értékeléseket kapott, hogy gyorsan felfigyelt rá a Penguin kiadó egyik leányvállalata. Eddig közel 20 országban keltek el a kiadási jogok. Az Amazonon és a világ legnagyobb könyves közösségi oldalán, a Goodreadsen jelenleg minden idők legjobb epikus fantasyjének számít, megelőzve a Trónok harcát és a Gyűrűk urát is!

 

 

Continue reading

Tolvajok tele (Fumax megjelenés)

Tolvajok tele

 

Írta: David Benioff

sorozat: Fumax Irodalom

formátum: keménytáblás

eredeti cím: City of Thieves

műfaj: szépirodalom/történelmi kalandregény

fordító: Gy. Horváth László

méret: 147×198 mm

Hossza: 280 oldal

Fogyasztói ár: 3095ft

A Trónok harca tévésorozat alkotójának, producerének és forgatókönyvírójának, New York Times bestseller, díjnyertes, közel negyven országban kiadott regénye.

Continue reading

Couch surfing a Tavaszi MondoConra

Szeretnéd a MondoCont még emlékezetesebb élménnyé tenni? Esetleg újabb barátokat szerezni? Itt a lehetőség! Legyél host, vagyis kínálj fel szálláshelyet, vagy legyél surfer, aki szálláshelyet keres a con idejére.

Continue reading

Archívumáprilis 2014
H K S C P S V
« márc    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930