AMV Verseny

Gyere és csatlakozz a megmérettetéshez, majd izguld végig a verseny eredményének vetítését együtt a többi készítővel a rendezvényen!

Figyelem!!! Ezúton felhívjuk kedves kihívásra vágyó vágóink figyelmét, hogy ismét meg fogjuk tartani az AMV Gálát. A Gálán csak olyan versenyzők vehetnek majd részt, akik az év többi versenyén (tavasszal, nyáron és ősszel) értek el dobogós helyezést! Érdemes hát iparkodni, hogy év végén bekerülhessetek a legjobbak versenyébe.

Határidő

A versenyre való jelentkezés 2019. Április 13-án (Szombat) 23:59-kor ér véget. Ezen időpontig a nevezni kívánt videókat fel kell tölteni az internetre a szabályzatban megfogalmazottak alapján, majd a fórumban megadott linken található jelentkezési űrlapot kitölteni.

A verseny szervezői

A versenyt a Tao Filmklub szervezi.

A nevezés feltételei

• A versenyre bárki nevezhet, kivéve a verseny szervezőit, és zsűritagjait.
• Személyenként egy teljes videó nevezése megengedett kategóriánként. Kivételt jelent ez alól a versenyre nevezett MEP (többszerkesztős projekt)–ben való szereplés, ahol az eleve rövid trackeket készítő alkotók nevezhetnek egy teljes, saját AMV-vel a MEP mellett. Ez a kitétel azonban nem vonatkozik a kétfős collabokra, mivel ott egy vágó relatíve hosszabb szakaszt készít el.
• Csak anime, manga képanyagot tartalmazó videókat fogadunk el az AMV kategóriában.
• MMV (Manga Music Video) nevezése esetén törekedjetek arra, hogy ne csak statikus képfelvonultatásból álljon a videó, optimális az az eset, ha némi animét vagy animációt is tartalmaz a videó a manga képsorok mellett
• Live action tartalommal rendelkező videókat csak abban az esetben fogadunk el, amennyiben a videó legalább 60%-ban animét is tartalmaz
• Reklámot, vagy promót tartalmazó videókat nevezni tilos, kivétel ez alól a trailer AMV műfaji alkategória

A nevezés menete

Jelentkezés

Eredmények, díjazások

Rangsorolva és levetítve a legjobb 20 AMV lesz. Az eredményhirdetés a 2019-es Tavaszi MondoCon-on, lesz. A hagyományokhoz ragaszkodva lesz Közönségdíj is, amit a levetített döntős AMV-kből szavaz meg a Con közönsége. A zsűri pontjai által az első három helyet elért AMV (I., II., és III. helyezett) nem vesz részt a közönségszavazásban, mivel eleve díjazásban részesülnek, ezért szavazni a 4. – 20. helyezést elért, döntőbe jutott alkotásokra lehet majd. A Közönségszavazásnál maximum 3 db AMV jelölhető meg a szavazólapon, majd az összesített szavazatokból születik meg a Közönségdíjas AMV. A szervezők fenntartják a jogot, a levetített AMV-k számának változtatására. Valamint az AMV-k számától függően a díjazás változtatására.

Eredményhirdetés

A döntőbe bekerült AMV-k listája a MondoCon előtt pár nappal kikerül a hivatalos fórumokra. A nyertesek díjainak és okleveleinek átadása, illetve a döntős AMV-k levetítése 2019. május 4-én, szombaton, a Tavaszi MondoCon 2019 rendezvény programjaként lesz lebonyolítva. Aki nem tud a rendezvényen megjelenni, az természetesen e-mailben értesítve lesz. A díjak / oklevelek átvételéről, mindenkinek magának kell gondoskodnia. Elsődlegesen egy későbbi rendezvényen is átveheti a nyereményét, a szervezők megőrzik azt neki egy ideig, később –átvétel hiányában- újra osztásra kerülnek a nyeremények.

Az AMV-k által elért összesített pontozólista a versenyt követően elérhető lesz a hivatalos Facebook oldalon, és a rendezvény weboldalán. A zsűrik által egyénileg adott pontozásról pedig a zsűritagoknál lehet majd érdeklődni.

A kérdéseket várjuk a taofilmklub[kukac]gmail.com e-mail címen.