A téli zimankóban is sok szeretettel várunk mindenkit egy kis videós kihívásra. Az év haladó kategóriában jeleskedő legjobbjait várjuk az AMV Gálán, a többi vállalkozó szelleműt pedig a Szabad verseny kategóriában fogadjuk sok szeretettel.

Határidő

A versenyre való jelentkezés 2022. december 27-én (Kedd) 23:59-kor ér véget. Ezen időpontig az űrlap kitöltésével, és az űrlapon megtalálható helyen a nevezni kívánt videót HELYES FÁJL ELNEVEZÉSSEL fel kell tölteni és be kell küldeni.

A verseny szervezői

A versenyt a Tao Filmklub szervezi.

A nevezés feltételei

• A versenyre bárki nevezhet, kivéve a verseny szervezőit, és zsűritagjait.
• Személyenként egy teljes videó nevezése megengedett. Kivételt jelent ez alól a versenyre nevezett MEP (többszerkesztős projekt)–ben való szereplés, ahol az eleve rövid trackeket készítő alkotók nevezhetnek egy teljes, saját AMV-vel a MEP mellett. Ez a kitétel azonban nem vonatkozik a kétfős collabokra, mivel ott egy vágó relatíve hosszabb szakaszt készít el.
Csak anime, manga képanyagot tartalmazó videókat fogadunk el az AMV kategóriában. Erre jó iránymutató a https://myanimelist.net/ weboldal, itt kereshető minden cím.
• MMV (Manga Music Video) nevezése esetén törekedjetek arra, hogy ne csak statikus képfelvonultatásból álljon a videó, optimális az az eset, ha némi animét vagy animációt is tartalmaz a videó a manga képsorok mellett
• Live action tartalommal rendelkező videókat csak abban az esetben fogadunk el, amennyiben a videó legalább 60%-ban animét is tartalmaz
• Reklámot, vagy promót tartalmazó videókat nevezni tilos, kivétel ez alól a trailer AMV műfaji alkategória
• A versenyre nevezéshez követelmény a magyar nyelv ismerete és használata.

A nevezés menete

Jelentkezés

Eredmények, díjazások

Rangsorolva és levetítve a legjobb 20 AMV lesz. Az eredményhirdetés a rendezvény kereteiben történik. A hagyományokhoz ragaszkodva lesz Közönségdíj is, amit a levetített döntős AMV-kből szavaz meg a Con közönsége. A zsűri pontjai által a szabad versenyben az első helyet elért, Gálán pedig az első három AMV nem vesz részt a közönségszavazásban, mivel eleve díjazásban részesülnek. A Közönségszavazásnál maximum 3 db AMV jelölhető meg a szavazólapon, majd az összesített szavazatokból születik meg a Közönségdíjas AMV.

Eredményhirdetés

A döntőbe bekerült AMV-k listája a MondoCon előtt pár nappal kikerül a hivatalos fórumra (a verseny Facebook csoportjába). A nyertesek díjainak és okleveleinek átadása, illetve a döntős AMV-k levetítése az aktuális MondoCon rendezvény programjaként lesz lebonyolítva. Aki nem tud a rendezvényen megjelenni, az természetesen e-mailben értesítve lesz. A díjak / oklevelek átvételéről, mindenkinek magának kell gondoskodnia, a későbbi rendezvényeken is lehetőség nyílik rá, természetesen a szervezőkkel való egyeztetést követően!

A kérdéseket várjuk a taofilmklub[kukac]gmail.com e-mail címen.