Anime Fandub-verseny 2022. Nyár

Megint itt az idő, hogy a kedvenc animekarakteredet ne csak cosplay-jel, hanem akár a hangoddal is életre keltsd! Kipróbálnád, hogy milyen a favorit animédben szinkronizálni, netántán érdekel maga a szinkronszakma? Akkor gyere el Anime Fandub-versenyünkre, ami idén nyáron ismét vár Téged. 😉

Nyári versenyünkön az alábbi jelenetek közül választhattok:

(szinkronos videó; szinkronmentes videó; szövegkönyv)

Jelentkezés menete

  1. Válassz animejelenetet a fenti kínálatból. (Ügyelj arra, hogy maximum két jelenetben szerepelhetsz!)
  2. Jelentkezz a versenyre ennek a jelentkezési lapnak a kitöltésével 2022. Július 28. csütörtök éjfélig. (Figyelem! A választott jelenetek függvényében lesznek szövegkönyvek és videorészletek a helyszínen.)
  3. Gyere el a 2022. Július 31-én (vasárnap) 9:30-11:30 között tartandó előzsűrinkre. (Helyszín: Bok Sportcsarnok Cosplay zsűri terem) A nagyszínpadi versenyre mindig előszűrjük a jelentkezőket, ugyanis maximum 7-8 darab produkció mérettetheti meg magát a hivatásos szinkronszínész vendégeink előtt. 

A nagy verseny, ahova 8 produkciót válogatunk be, tehát 2022. Július 31-én (vasárnap) 13:30-14:30 között lesz a MondoCon nagyszínpadán. Minden versenyzőt arra kérünk, hogy legkésőbb 13:15-kor legyen ott a nagyszínpad mellett!

Így néz ki az éles verseny

A közönséggel háttal állva, óriási kivetítőn játsszuk le a választott jelenetedet, magyar felirattal és háttérzajos / zenei effektekkel. Neked csak a mikrofonba kell mondanod a szöveged – ügyelj arra, hogy neked kell az adott jelenetben MINDEN karaktert megszólaltatnod (ez akkor érdekes, ha egyedül vagy.). Ahogy vége a jelenetednek, a zsűri a helyszínen értékel téged.

Amint az összes versenyző lement, eredményt hirdetünk, így 14:30-kor már tudni fogjuk, hogy ki lett a:

  • legjobb hang
  • legjobb csapat
  • legjobb újonc

A kategóriák nyertesei fandomhoz köthető nyereménycsomagokban részesülnek. Nézd meg, hogyan csinálták mások előző versenyünkön:

https://fb.watch/ebugtZrXFb/

A verseny menetéről emailben értesítünk titeket, de ha bármi kérdésetek lenne, akkor csak írjatok a garaitimi88[kukac]gmail.com email címre.

Sok sikert mindenkinek és találkozzunk a conon! ^^

~ Garai Timi, versenyszervező ~