Beküldős rajzverseny

MILYEN RAJZZAL NEVEZHETSZ?

 • Olyan otthon készült munkákat várunk, amik MondoConos rajzversenyen még nem szerepeltek.
 • Több kategóriát nevezünk meg, ezeknek megfelelő rajzokat küldhetsz be.
 • A képek mérete legfeljebb A4es lehet, a postai beküldés korlátai miatt. Ennél nagyobb munkákat nem tudunk elfogadni.
 • A pornográf vagy más módon sértő témájú rajzokat azonnal kizárjuk a versenyből, a kopírozott és másolt (trace-elt) munkákkal egyetemben.
 • Rajzok nyomtatása és másolása: A digitális rajzokról nyomtatott változatot szükséges küldeni. Ha más kategóriában nevezel, de félted eredeti rajzod, módodban áll másolatot küldeni róla, de fontold meg, érdemes-e. A rajzok épségére nagyon vigyázunk, de ha még így sem szeretnéd az eredetit küldeni, akkor olyan másolatot küldj be, ami minőségben megfelelő, és nem múlja alul az eredetit, hiszen ez alapján fog történni az elbírálás. Érdemes fénymásolónál vastagabb, esetleg kreatív papírra nyomtatni, hogy a rossz minőség ne rontsa le az alkotás színvonalát.
 • Ha a rajz nem felel meg valamilyen kritériumnak (méret, kategória, hiányos adatok…) akkor sajnos nem indulhat a versenyen.

HOGYAN REGISZTRÁLJ?

Kérjük, töltsd fel a képet, mellyel jelentkezni szeretnél és a fázisfotóidat (csak digitális kategória esetén). Ha tradicionálisan dolgozol, ajánljuk, hogy a képedet szkenneld be! A képen a színek korrekcióján kívül más változtatásokat tilos végrehajtani.

A nevezési képed mérete nem haladhatja meg a 2 Mb-t!

 • Regisztrálj a herokuapp.com oldalon! A visszaigazoló e-mail-ben kapott linken keresztül tudod érvényesíteni regisztrációdat.
 • Miután kész vagy a regisztrációval, válaszd ki a jobb oldali felületen a Beküldős rajzverseny eseményt és a kategóriát, amin belül nevezni szeretnél!
 • Töltsd fel a képedet és a fázisfotóidat (2 db, digitális kategóriában történő jelentkezés esetén), küldd el és már készen is vagy. Ezután az admin jóváhagyása teszi teljessé a jelentkezést.
 • Kérünk, figyelj a fájl elnevezésére!

A regisztrációs felületet 2019.07.21-én lezárjuk. Ezután már nem tudsz jelentkezni a rajzversenyre, ezért kérünk, időben intézd a regisztrációt és a beküldést!

POSTÁZÁS, BEKÜLDÉSI INFÓK

 • A rajz hátulján tüntesd fel: név,nicknév (ha van),  e-mail cím, kategória
 • A postai szállításértnem tudunk felelősséget vállalni, és sajnos előfordulhat, hogy sérül a boríték tartalma, ezért érdemes bebiztosítanod a rajzodat: például két kartonlap közé fogva küldd el, buborékos borítékban. Amennyiben mégis megsérülne a munkád, időben értesítünk róla!
 • Amennyiben szeretnéd visszakapni a rajzod, a képpel együtt küldj saját címedre megcímzett, megfelelő értékben felbélyegzett válaszborítékot. Mérete akkora legyen, amiben vissza tudjuk küldeni a munkád, összehajtás nélkül!
 • Minden adatodat jól olvashatóan írd fel a rajzod hátuljára!

KIÁLLÍTÁS ÉS DÍJAZÁS

 • Amennyiben nevezel a rajzversenyre, hozzájárulsz ahhoz, hogy a beküldött munkádat névvel ellátva kiállítsuk, és a legjobb műveket akár leközöljük a Mondo Magazinban, és az eredményeket közzétegyük az interneten.
 • A nagyobb kategóriákban (Original, Fanart, CG,) három, a kisebbekben egy díjazott lesz! Az értékes nyereményeket idén is a Panton támogatja.
 • A Díjakat CSAK a helyszínen lehet átvenni, postázásra nincs lehetőség.
 • A kategóriákon belül nem különböztetünk meg életkor szerinti csoportokat, minden mű együtt kerül elbírálásra.
 • A lopás elkerülése érdekében kérünk, mindig jelezzétek a portrésoknak/zsűritagoknak, hogy elviszitek a képeteket! Ha nem tudjátok ezt teljesíteni, előzetesen jelezzétek a zsűritagoknak vagy a szervezőnek, hogy ki a megbízottatok, aki elviszi a képeteket! A zsűri ellenőrizni fogja a meghatalmazottakat.

HOGYAN KAPOD VISSZA A MUNKÁD?

 • A kiállítás megbontása szombaton körülbelül 19.30, vasárnap 17.00 után történik! Kérjük, a megadott időpontig vigyétek el a képeiteket!
 • A kiállítás megbontása után személyesen átvehetők lesznek a rajzok. Ha nem áll módodban megjelenni, megbízhatsz mást a rajzod átvételével, de erről mindenképp előbb értesíts e-mailben, hogy ne illetéktelenek adjuk ki a munkádat.
 • A verseny után a rajzokat megőrizzük, és átveheted őket a MondoConokon, de csak 4 CON-on át őrizzük meg a rajzokat.

KATEGÓRIÁK

MIXED MEDIA: Minden ide tartozik, ahol rajzaidat különböző, más technikával készült tárgyakkal, vagy egészen más médiumokkal díszíted. Legyen az műanyag, textil, toll vagy bármilyen maradék anyag a cosplayedből, ha igényesen egészíted ki vele rajzodat, ebben a kategóriában a helye! Várjuk kreatív megoldásaitokat akár 3D-s kép formátumában, akár kevert médiumokkal!

ORIGINAL : Olyan karaktereket, világot vagy jeleneteket ábrázoló képek, amik kizárólag a versenyző saját fantáziájának szüleményei. Bármilyen hagyományos eszközzel készült kép nevezhet, digitális mű nem!

FANART : Olyan rajzok, amiknek az alapja egy mások által már megalkotott szereplő, világ, tárgy, vagy bármi egyéb, ami nem saját kitaláció. A fanart lényege, hogy olyan alkotást hozz létre, ami mások karaktereit ábrázolja a te egyéni felfogásodban, nem az, hogy lemásolj egy létező képet. A kopírozott , pl. screenshotról vagy hivatalos artokról másolt rajzokat kizárjuk a versenyből. Használhatsz segítséget vagy referenciát a munkádhoz, de figyelj arra, hogy ne egy az egyben ugyanaz jelenjen meg a képeden.

A rajz adatainál tüntesd fel, hogy miről készült a fanart (pl melyik anime, regény, zenekar, TV sorozat, játék, stb.)

Bármilyen hagyományos eszközzel készült kép nevezhet, digitális mű nem!

DIGITÁLIS GRAFIKA : Olyan képek, amik valamilyen számítógépes grafikai programmal készültek. Ebben a kategóriában fanart és original témájú rajzok is nevezhetnek, a lényeg hogy digitálisan készüljenek el. A kép felbontása 200-300 dpi legyen, a mérete kb A4es! (Lehet más oldalarányú is, ha pl négyzet alakú kompozíciót tervezel, csak ne legyen túl kicsi.) Ne felejtsd el feltölteni fázisfotóidat a regisztrációs felületen!

Az elkészült képet kinyomtatva postán be kell küldeni! A nyomtatásnál érdemes odafigyelni az igényességre, pl ne csíkos tintasugaras kép legyen. Párszáz forintért szép színes nyomatot kaphattok, érdemes fénymásolópapírnál vastagabb lapra kérni!

MANGA OLDAL: Fanart vagy Original témájú, EGYOLDALAS képregény. Itt nem csak a szépséget, hanem az ötletességet is díjazzuk! Lehet, hogy egy jópofa csattanóval többet érsz, mint a végtelenül kidolgozott képekkel. Az oldalnak önmagában is értelmesnek kell lennie. A képregény oldalnak legalább három képkockából kell állnia, és tartalmaznia kell valamilyen szöveget. A kép mérete A4-es legyen, ezen belül a képkockák elrendezése és formája teljesen szabadon választott. Az oldal lehet hagyományos technikával készült, és digitális munka is. Amennyiben digitális, a felbontása 200-300 dpi legyen, és ebben az esetben is kinyomtatva el kell küldeni postán. Az adatoknál legyen feltüntetve hogy fanart vagy original!

KARAKTERVEZÉS :  Itt megmutathatod, mennyire vagy egyedi és kreatív szereplőalkotás terén! Sokaknak vannak saját karaktereik, akikről történeteket szőnek, vagy egy meglévő sztorihoz találják ki őket.

Az általad megkreált szereplőt be kell mutatnod egy karakterlapon. Ezen szerepeljen legalább egy teljes alakos kép a figuráról, ami jól bemutatja a külsejét, és láthatjuk a ruháját, frizuráját, egyéb kiegészítőit. Ezen kívül ajánlott, hogy jelenítsd meg a szereplőd egyéb nézeteit, arckifejezéseit, vagy pl fegyverének működését (ezek nem kötelezőek, de érdemes plusz információkat feltüntetni). A lapon legyen rajta legalább a karakter neve, ezen kívül ráírhatsz minden további adatot, ami segít a megismerésében (életkor, magasság, faj, különleges képesség, fegyver, múlt, stb.)

A rajz készülhet hagyományos vagy digitális technikával is. A méret itt is legfeljebb A4, ezen belül az elrendezés rád van bízva, a felbontás 2-300 dpi.

Nevezhetsz olyan karakterrel, akivel nem értél el helyezést legutóbb (ha például van kedvenc OC-d és ragaszkodsz hozzá), de teljesen új rajzokat kell készítened róla. Ha ugyanaz a rajz kerül a lapra, művedet nem fogadjuk el.

POSTÁZÁSI ADATOK

 • Beküldési Cím: Budapest 145 Posta, 1145 Budapest, Pf.: 138
 • Kérünk, a borítékra írd rá, hogy „Mangafan Kiadó Kft részére”
 • Postai beérkezési határidő: 2019.07.24. Szerda

Ha bármi kérdésetek maradt, a Con rajzos Facebook oldalán: https://www.facebook.com/groups/637587356428697/ , vagy ezen a címen kaphattok segítséget: rajzverseny@mondocon.hu

Jó alkotást és sok sikert mindenkinek!