Kiemelt bejegyzés

Online jegyrendelők figyelmébe!

Kedves Látogatók, jegyet rendelők!

Nagyon sokan a befizetésnél nem tüntetik fel a közleményben az online foglaláskor mailben kapott befizető azonosító kódot és a jegyet megrendelő nevét (nem a befizető neve az érdekes), így ennyiből ilyen esetben nem tudjuk azonosítani a befizetést. Felhívjuk a figyelmet, hogy szigorúan csak azt tudjuk beengedni, akinek a befizetését tudtuk azonosítani (küldtünk visszaigazoló e-mailt). A helyszínem nem fogadunk el banki, postai, vagy bármilyen más igazolást a befizetésről. A jegyrendeléssel kapcsolatos problémákkal írjatok az info@mondocon.hu címre.

Legyezőtánc bemutató

A Japán Cuccok csapata ezúttal a legyezők világába kalauzol el bennünket. Bemutatva a különböző típusokat, a legyezőnyelv titkos mozdulatait (a legyezőnyelv Európában is igen népszerű volt a bálozó kisasszonyok körében, sőt a Neveletlen Hercegnőben is felbukkan!) és a beavatva minket a legyezőtánc csodás misztériumába! Ki ne hagyjátok!

Előadó: Japán Cuccok
Időpont: 2021. október 24. 11:00–12:00
Helyszín: Előadói színpad

Bon-odori bemutató és oktatás

Az obon vagy bon japán buddhista hagyomány az ősök tiszteletére, mára inkább családi eseménnyé alakult át. A fesztivál része a bon-odori tánc, amelynek rövid és ismétlődő lépései, egyszerű mozdulatai a ritmusosság miatt könnyen megtanulhatóak és kiváló szórakozást nyújtanak kicsiknek, nagyoknak egyaránt. A Japán Cuccok csapatának hála most a Mondocon keretein belül is megismerkedhettek eme tánccal és gyorsan el is sajátíthatjátok lépéseit. Ki ne hagyjátok ezt a kulturális nyalánkságot, táncoljunk együtt!

Előadó: Japán Cuccok
Időpont: 2021. október 24. 15:00–16:00
Helyszín: Előadói színpad

Tematikus cosplay fotózás

Most is lesz tematikus cosplay fotózás az Őszi MondoCon 2021-en!

Squid Game vagy Mo Dao Zu Shi cosplay-ben jössz a conra? Akkor gyere és találkozz velünk a B és E pavilon között szombaton 15:15-kor, hogy egy hatalmas csoport képpel és pár hivatalos conos CMV felvétellel megörökítsük azt, hogy ennyien szeretitek velünk együtt ezt a két művet.

A helyszínen lesz két profi fotósunk is, akiktől lehet kérni mini-csoport képeket. Merjetek bátran jelentkezni náluk, értik a dolgukat és tényleg menő képeket készítenek.

Időpont még egyszer: 2021. Október 23. (szombat) 15:15
Helyszín: Budapest-Hungexpo, B és E pavilon között találka

Para Para Fake Starz fellépés

Hosszú szünet után visszatér a Para Para Fake Starz az Őszi MondoCon 2021 nagyszínpadjára! Így várnak rád a csapat tagjai a japán és eurobeat zenei mixre összeállított csudajó koreográfiájukkal! Gyere, és táncolj velük együtt a nagyszínpadnál!

Időpont: 2021. október 24. (vasárnap) 14:00-14:30

Helyszín: K épület, nagyszínpad

Like-On fellépés

A LikeOn Productions egy 2016-ban alakult csoport, amelynek célja a K-pop népszerűsítése és képviselete Magyarországon. Cover táncsapatok és előadók közössége, akik külön-külön és közösen is azon dolgoznak, hogy a K-pop itthon is minél ismertebb legyen. Az egyéni coverek és közös előadásaink mellett másokat is szeretnénk bevonni a cover világába, workshopokon és külsős projektekben is lehet velünk találkozni.

Fellépéseink alkalmával mindig próbálunk valami újat, frisset és egyedit mutatni, amely alól a 2021-es őszi Mondocon sem kesz kivétel! Ismert és itthon is nagyon szeretett fiú és lány csapatok számaival készülnek a csapatok és kihasználva a nagy létszámunkat a közös collab sem maradhat el. Meglepetések pedig most is lesznek!

A LikeOn csapatokat a Kpop és a cover tánc iránti szeretet tartja össze, amelynek most te is részese lehetsz, és nem csak az előadás erejéig! 2021-ben a LikeOn megnyitja kapuit és új tagokat keres!

Időpont: 2021. október 24. (vasárnap) 13:30-14:00

Helyszín: K épület, nagyszínpad

Japán mini nyelvóra és kvízverseny

Imádod az animéket és a mangákat, és már tudsz pár alapvető kifejezést japánul? Szeretnél úgy beszélni, mint kedvenc sorozataid főhősei? A Japán Alapítvány mini nyelvóráján elsajátíthatod, miképp mutatkoznak be a különböző karakterek, legyen az egy szamuráj, egy előkelő hölgy vagy épp egy oszakai lakos. Így a következő Conon már japánul szólíthatod le egy fotóra a melletted álló menő cosplayest! A nyelvórát követően kulturális kitekintőként japán fesztivál hangulatot teremtünk, végül pedig japán nyelvi és kulturális kvíz versenyen nyereménnyel jutalmazzuk a legügyesebb résztvevőket!

Előadó: Japán Alapítvány
Időpont: 2021. október 23. 15:00–16:00
Helyszín: Előadói színpad

Így készül egy profi fanszinkron

Hogyan kezdj hozzá? Milyen alapokból érdemes dolgozni? Hogyan tudsz profi szinkronszínészeket beszerezni a munkádhoz? Milyen buktatók, nehézségek akadnak, amikor kedvenc animációs sorozatodhoz akarsz profi szinkront gyártani?

Erről beszélgetünk Horváth Miklós szinkronszínésszel, aki korábban a MondoCon anime fanszinkron versenyein indult többször – és távozott nyertesként. Azóta pedig beindult szinkron karrierje is, olyan művekben kapott már szerepet, mint a Fekete Özvegy és Megtorló – A múlt árnyai (Zimo), Hősakadémia (Kaminari), Tsubasa kapitány (Izawa Mamoru) és különféle Netflix sorozatok. A 30 perces beszélgetés azért is lesz izgalmas, mert saját szupertitkos fanszinkron projektjéről tart egy mini premiert, amit az Őszi MondoCon 2021-en láthattok először.

Előadó: Horváth Miklós és Garai Timi
Időpont: 2021. október 23. 14:30–15:00
Helyszín: Előadói színpad

How to choose a character to win

Hogyan választanak karaktert a coplayerek a különböző versenyekre? Ez miben befolyásolja a sikerüket? Úszni kell az aktuális rajongási árral vagy ki kell tűnni valami különcséggel? Erre és megannyi kérdésre megadja a választ külföldi cosplayer vendégünk, Livanart a Mondoconon tartott előadásán! Figyelem! Az előadás angol nyelvű!

Nyelv: Angol
Előadó: Livanart
Időpont: 2021. október 24. 13:00–14:00
Helyszín: Előadói színpad

Fukushima – az akabeko-k birodalma

Érdekel a japán kultúra és történelem? Szívesen megismernéd Fukushima kulturális értékeit?
Ha kíváncsi vagy milyen kincsekkel rendelkezik e északi táj, tarts velem! Ismerjük meg együtt Akabeko világát! 

Az előadás során megismerjük Japán egy olyan, kevésbé ismert északi területét, amely rengeteg kulturális, történelmi és természeti kincset, érdekességet rejt. 

Utunkon Akabeko-kunnal karöltve ellátogatunk a nagy Bandaihoz, az ezeréves rózsaszín hölgyhöz, a pompás Tsuruga-jou-hoz, és még számos helyszínre, majd megpihenve az Edo-kori faluban, póréhagymából formált kanalunkkal fogyasztjuk el az ízletes helyi specialitásokat. 😊

Előadó: Nihon Go
Időpont: 2021. október 24. 16:00–17:00
Helyszín: Előadói színpad

Demon Slayer (PS4)

Versenyszabályzat

  • A verseny 32 fős, – helyben nevezéses, (Jelentkezők száma alapján a maximális regisztráció száma a helyszínen változhat)
  • A verseny vigasz ágas kieséses rendszerben lesz megrendezve
  • A verseny kezdete előtt 30 perccel minden versenyzőnek meg kell jelennie és jelentkeznie a regisztráció helyén
  • Aki a verseny kezdéséig ezt nem teszi meg az automatikusan kizárásra kerül
  • Aki szólításkor nem jelenik meg, szintén erre a sorsra jut 3 perces türelmi idő után.
  • A Start vagy egyéb megállító gomb indokolatlan megnyomása szankciókat von maga után, első 2 figyelmeztetés után a 3. már leléptetés
  • Saját irányító (PS4) használata megengedett, de nem kötelező. saját kontroller esetén töltő kábel hozatala kötelező. És indulás előtt a verseny bírájával el kell fogadtatni a konfigurációt.
  • Minden versenyzőnek a fairplay és sportszerű versenyzés megléte kötelező. Ezek hiányában a versenyző a versenyből kizárható.