Út az út újjászületéshez Japánban

Tsuruok városában, Japánban található a Dewa hegységcsoport, mely 1400 éves múltra tekint vissza. A három szent hegyen (Gassan Hegység, Haguro Hegység, Yudono Hegység) a hivatalos vallása a Shinto, de a Shugendo mely az ősi japán aszkézisből, buddhizmusból és más vallások egyvelegéből született és a hegyeket, valamint a természetet tekinti szentnek, a mai napig fontos szerepet játszik az itt élők és ide látogatók életében.

Előadónknak volt szerencséje két nyarat eltölteni ezen a szent hegységcsoporton az egyetem szakmai gyakorlatán belül. Ma pedig az ottani városházán dolgozik a helyi gasztronómia promóciójával, ami azért különleges, mert Tsuruoka az egyetlen japán UNESCO Creative City of Gastronomy.

Hallgasd meg az előadását a Dewa hegységről és Tsuruoka gasztronómiájáról, hogy visszarepíthesd magad helyben és időben a szent hegyek vadonjába. Tudd meg a 2019-es Tavaszi Mondocon vasárnapján (május 5.) 11 órakor az Előadói színpadnál, a Fogadóban, hogyan születhetsz újjá akár te is hegyi szerzetesként és mit jelent harmóniában élni a természettel.