Járványügyi előírások

A kormány 23-i határozatai alapján, semmi akadálya immár annak, hogy július 17-18-án megtartsuk a Nyári MondoCon 2021-et. Ám, természetesen, a hatályos jogszabályok szerint a rendezvényen való részvétel védettségi igazolványhoz kötött. Bővebben ez az alábbit jelenti:

  1. Aki 18 évnél idősebb, az csak védettségi igazolvánnyal jöhet be a rendevényünkre.
  2. Aki 18 éven aluli, az egyedül csak akkor jöhet be a rendezvényre, ha védettségi is igazolványa van. Ha nincs védettségi igazolványa, akkor védettségi igazolvánnyal rendelkező 18 évnél idősebb kísérővel jöhet be.

Tehát érdemes a fiataloknak megbeszélniük egy 18 évnél idősebb ismerősükkel (akinek van védettségi igazolványa!), hogy együtt jöjjenek a beléptetéshez. A 18 év felettieknek pedig akkor tudnak jönni, ha van védettségi igazolványuk. A maszkviselésre vonatkozó szabályokat majd a con közeledtével fogjuk meghatározni, annak függvényében, hogy milyen a járványügyi helyzet.

A beléptetéskor először a védettséget igazoló igazolás bemutatását kérjük vendégeinktől, vagy a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti védőoltást igazoló applikáció használatával, vagy a védettségi igazolvány (plasztikkártya) felmutatásával.

A védettségi igazolványon vagy applikációban feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványt is kérünk. Sajnos nem áll módunkban a rendeleten kívüli igazolásokat elfogadni, igazodnunk szükséges a mindenkori kormányrendeletben meghatározott szabályokhoz.
Pontosan milyen okiratokkal igazolhatom magam a védettségi igazolvány mellett? Arcképes hatósági igazolvánnyal (pl. személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány)