Szabályzat 

Szeretnél fellépni a MondoConon? Itt a lehetőség! 

A K-pop rajongótábor folyamatosan bővül és növekszik, mely a MondoConon is egyértelműen látható.  Éppen ezért az elmúlt években a Con szervezői egyre több hangsúlyt fektettek a zenei programok  szervezésébe és támogatásába, különösen a koreai popzene tekintetében. A nagyszínpadon, a  karaoketeremben, sőt gamer fronton is egyre többet lehet találkozni a műfajjal. 

A MondoCon szervezősége arra szánta el magát, hogy még többet kedvezzen a Conra járó  közönségnek/közösségnek. A szokásos zenei programok mellett –melyeknek része a japán zene is – egy  új programot indítunk, több céllal. 

Korábban a MondoCon nagyszínpadát igyekeztünk olyan színvonalas K-pop programokkal megtölteni,  ahol a fellépő csapatok mellett bárki csatlakozhat és élvezheti a K-pop Cover műfaját. Évek óta  fellépnek ismert K-pop Cover csapatok, illetve bekerült a nagyszínpados programok közé a K-pop  Random Dance, ami közös táncolásra invitál mindenkit.  

Évek óta látjuk azonban azt is, hogy nagyon sok tehetséges coveres próbálja bontogatni szárnyait, akár  egyénileg, akár csapatban. Korábban a fent említett csapatokon kívül azonban kevesen állhattak a  MondoCon nagyszínpadára. A 2019-ben létrejövő K-pop Cover Stage – MondoCon programunk ezen  kíván változtatni. Szeretnénk, ha mindenki lehetőséghez jutna, aki tehetséges képviselője a K-pop  Covernek Magyarországon, ám eddig nem volt lehetősége fellépni. Másfelől ez egy verseny, mely tökéletesen illeszkedik a MondoCon többi programja közé, melyek szintén versenyként működnek  (lásd: Cosplay verseny, AMV verseny, Karaoke verseny, FanDub verseny stb.).  

A K-pop Cover Stage – MondoCon tehát egy olyan program, ami nem csak a MondoConos programok  tematikáját követi, de lehetőséget ad bárkinek, aki szeretné megmutatni magát a nagyszínpadon. Az,  hogy a produkciókat egy három fős zsűri is értékeli majd, és az első három helyezettet díjjal is  megjutalmazzuk, csupán hab a tortán.  

A lehetőség tehát bárki számára adott, amennyiben teljesíti az alábbi feltételeket és betartja a verseny  szabályait.  

A versenyre való jelentkezés feltételei: 

 • Mivel a program időtartama véges és szeretnénk, hogy a legjobb produkciók legyenek láthatók,  így a jelentkezők előzsűrizés után kerülhetnek nagyszínpadra. 
 • Minden jelentkező az általa választott dalból egy videót kell beküldjön nekünk, melyet nem  hozunk nyilvánosságra. Csapán arra szolgál, hogy lássuk a produkciót és kialakítsuk a program  résztvevőinek végleges listáját. A 2024-es Nyári MondoCon K-pop Cover Stage programjába a  legjobb 8 produkció kerül, amit a nagyszínpados produkció alapján értékel a zsűri.

A videó formai követelményei: 

 • A videón teljes egészében szeretnénk látni azt a produkciót, amit a színpadon is elő akartok  adni. Tehát tánc esetében különösen fontos, hogy mindenki látszódjon a képen. A videóban  nem lehet vágás, az elejétől a végéig egyetlen felvétel kell legyen. Az eredeti zenét a jobb  hangminőség érdekében utólag alá lehet rakni, de csakis a tánc esetében. 
 • Ének esetében a dal nem lehet utómunkával készült felvétel. Azt a felvételt fogadjuk el, melyet  a kamera előtt énekelsz. Továbbá az énekes előadásoknál feltétel a jó minőségű (eredeti 320  Kbs) instrumental zenei alap megléte. (Az MR vagy Midi elevezésű alapok nem jók!) Az alapon  nem lehet vocal háttér, hiszen azt fogjuk értékelni, amit élőben énekelsz/énekeltek. A  produkciókban lehet egyszerre tánc és ének is. 
 • A választott dal, illetve a produkció nem lehet 5 percnél hosszabb. 
 • A zenéket/dalokat mixelni lehet, de itt is érvényes, hogy nem lehet 5 percnél hosszabb. ∙ A versenyen egy ugyanazon ember csak egy produkcióban szerepelhet. 
 • Az alapján értékeljük a produkciókat, hogy mennyire hasonlítanak az eredeti előadóéhoz. Ez  igaz a produkcióban szereplők létszámára, a ruhákra stb. Azonban az, hogy a klipet, vagy egy  fellépést vesztek alapul, az már rátok van bízva. Hogy az egyediséget mennyire díjazza a zsűri, az rájuk van bízva. 

Fontos szabály, hogy a versenyen csak az vehet részt, aki egyébként nem szerepel az adott MondoCon  nagyszínpadán K-pop produkcióval. Ez akkor is igaz, ha valaki egyéniben indul és csapattal lép fel a  MondoConon. A verseny azoknak teremt lehetőséget, akik a MondoCon nagyszínpadán semmilyen  formában nem léphetnek fel. Aki tehát versenyez, nem léphet fel a MondoConon. 

Szintén fontos, hogy a MondoCon fellépőinek minden esetben rendelkezniük kell érvényes belépővel  az eseményre. A versenyzőknek a szervezőség nem biztosít ingyen belépőt. A versenyen ugyanúgy  érvényesek a MondoCon szabályai. Erről bővebben: mondocon.hu/rendezveny-szabalyzata/ 

 • Az elkészült és beküldött videók mérete nem haladhatja meg a 2 GB-ot. A videókat a fenti  jelentkezési lap kitöltése után Wetransfer (használata lejjebb) segítségével tudjátok elküldeni  nekünk a kpopcoverstagemondo@gmail.com e-mail címre. A videó minősége minimum 720 p  minőségű legyen, de készülhet bármivel (kamera, telefon stb.)  

Nem azt nézzük, mennyire jó videót tudsz készíteni, hanem hogy milyen a produkció. Így kérünk, hogy  arra figyelj, hogy az jól látható/hallható legyen! 

Fontos! A jelentkezés csakis a jelentkezési lappal és az elküldött videóval  együtt érvényes.  

A jelentkezés sikerességéről és a videók beérkezéséről külön értesítést nem küldünk. A Wetransfer  azonban értesítést küld a letöltésről, innen tudhatod, hogy megkaptuk a videódat. Ha a jelentkezési  lapot helyesen kitöltötted és a végén ki is írja, hogy sikeres, akkor megkaptuk. Ha ebben bizonytalan  vagy, akkor írj nekünk emailt a kpopcoverstagemondo@gmail.com e-mail címre. Email értesítést csak  azután küldünk, miután mind a jelentkezés, mind a videó eljutott hozzánk, és a produkciód bekerült a  legjobb 8 közé. A kiválasztási folyamat után már csakis azok kapnak levelet, akik bekerültek a  nagyszínpad programjába. A bejutottak nevét a program Facebook eseményénél is megosztjuk. 

Ha valaki a legjobb 8 közé kerülés után nem válaszol az e-mailes értesítésre, az úgy vesszük, hogy nem  kíván résztvenni a versenyen. A zsűri ekkor egy másik produkciót választ a legjobb 8 közé a  jelentkezőkből.

FIGYELEM! – Csakis azok a produkciók kerülnek előzsűrizésre, és kerülhetnek be a programba, amelyek  a jelentkezési és videóbeküldési határidő előtt érkeznek be. Amennyiben a jelentkezést később adod  be, vagy a videód később érkezik meg, a jelentkezés érvénytelen. 

A MondoCon szervezősége egyúttal nem vállal felelősséget a verseny alatt bekövetkezett személyi  vagy anyagi károkért. 

 • Jelentkezési határidő: 2024. június 9. 
 • A videó beküldési határideje: 2024. június 16. 
 • A bejutottak listájának megosztása: 2024. június 23. 
 • A MondoCon ideje: 2024. július 13.-14. (A K-pop Cover Stage július 13-án lesz!) 

A legjobb három produkciót nyereményekkel díjazzunk, 2024-ben pedig először lesz  közönségszavazás. 

Jó felkészülést kívánunk! 🙂 

Wetransfer használata: 

 • Oldal neve: https://wetransfer.com/
  • (Ha kihozza az előfizetési lehetőségeket, nem kell  előfizetés, az oldal ingyenes. Csak kattints a lenti feliratra!) 
 • Upload files (or select a folder): Ide beillesztheted a videót. 
 • Email to: Ide írd a mi e-mail címünket : kpopcoverstagemondo@gmail.com
 • Your e-mail: Ez a te e-mail címed helye. 
 • Message: Ide írd a neved/csapatod nevét, a dal előadójának nevét és a dal címét!
 • Transfer: Küldés (Várd meg, amíg kész a feltöltés!)