K-pop Cover Stage

Szeretnél K-pop produkcióddal fellépni a MondoConon? Itt a lehetőség! 🙂

Az elmúlt években igyekeztünk nektek minél több olyan programot szervezni, ahol a K-pop juthat főszerephez. A nagy érdeklődés közben észrevettük, hogy a K-pop Cover műfaját egyre többen űzitek, egyéniben, csapatban, táncolva, énekelve.

Arra gondoltunk, miért ne adnánk lehetőséget arra, hogy fellépjetek a MondoCon nagyszínpadán? A K-pop Cover Stage nevű programunk ugyanakkor szervesen illeszkedik a MondoCon többi programjának tematikájába, így ez is egyfajta verseny.

Ahogy az AMV, Cosplay, Fundub versenyek esetében, itt is értékeljük a produkciókat, sőt: értékes nyereményekkel díjazzuk.

Ha úgy gondolod, hogy a MondoCon színpadán a helyed, szeretnél eltáncolni/elénekelni egy K-pop dalt, akkor jelentkezz!

Időpontok:
Jelentkezési határidő: 2019. június 24.
A videó beküldési határideje: 2019. június 30.
A bejutottak listájának megosztása: 2019. július 10.

Szabályzat

Szeretnél fellépni a MondoConon? Itt a lehetőség!

A K-pop rajongótábor folyamatosan bővül és növekszik, mely a MondoConon is egyértelműen látható. Éppen ezért az elmúlt időszakban a Con szervezői egyre több hangsúlyt fektettek a zenei programok szervezésébe és azok támogatásába, különösen a koreai popzene tekintetében. A nagyszínpadon, a karaoketeremben, sőt gamer fronton is egyre többet lehet találkozni a műfajjal.

Éppen ezért a MondoCon szervezősége arra szánta el magát, hogy még többet kedvezzen a Conra járó közönségnek/közösségnek. A szokásos zenei programok mellett –melyeknek része a japán zenei is – egy új programot indítunk, több céllal.

Korábban a MondoCon nagyszínpadát igyekeztünk olyan színvonalas K-pop programokkal megtölteni, ahol a fellépő csapatok mellett, bárki csatlakozhat és élvezheti a K-pop Cover műfaját. Évek óta fellépnek ismert K-pop Cover csapatok, illetve tavaly bekerült a nagyszínpados programok közé a Kpop Random Dance, ami közös táncolásra invitált mindenkit.

Évek óta látjuk azonban azt is, hogy nagyon sok tehetséges coveres próbálja bontogatni szárnyait, akár egyénileg, akár csapatban. Korábban a fent említett csapatokon kívül azonban kevesen állhattak a MondoCon nagyszínpadára. A most létrejövő K-pop Cover Stage – MondoCon programunk ezen kíván változtatni. Szeretnénk, ha mindenki lehetőséghez jutna, aki tehetséges képviselője a K-pop Covernek Magyarországon, ám eddig nem volt lehetősége fellépni. Másfelől ez egy verseny, mely tökéletesen illeszkedik a MondoCon többi programja közé, melyek szintén versenyként működnek (lásd: Cosplay verseny, AMV verseny, Karaoke verseny, FunDub verseny, stb.).

A K-pop Cover Stage – MondoCon tehát egy olyan program, ami nem csak a MondoConos programok tematikáját követi, de lehetőséget ad bárkinek, aki szeretné megmutatni magát a nagyszínpadon. Az, hogy a produkciókat egy három fős zsűri is értékeli majd, és az első három helyezettet díjjal is megjutalmazzuk, csupán hab a tortán.

A lehetőség tehát bárki számára adott, amennyiben teljesíti az alábbi feltételeket, és betartja a verseny szabályait.

A versenyre való jelentkezés feltételei:

  • A versenyre az alább látható linken keresztül lehet jelentkezni, a jelentkezési űrlap kitöltésével.
Jelentkezés
  • Mivel a program időtartama nem véges, és szeretnénk, hogy a legjobb produkciók legyenek láthatók, így a jelentkezők előzsűrizés után kerülhetnek nagyszínpadra.
  • Minden jelentkező az általa választott dalból egy videót kell beküldjön nekünk, melyet nem hozunk nyilvánosságra. Csupán arra szolgál, hogy lássuk a produkciót, és kialakítsuk a program résztvevőinek végeleges listáját. A 2019-es Nyári MondoCon K-pop Cover Stage programjába a legjobb 7-8 produkció kerül.

Ennek formai követelményei a következők:

  • A videón teljes egészében szeretnénk látni azt a produkciót, amit a színpadon is elő akartok adni. Tehát tánc esetében különösen fontos, hogy mindenki látszódjon a képen. A videóban nem lehet vágás, az elejétől a végéig egy felvétel kell legyen. Az eredeti zenét a jobb hangminőség érdekében utólag alá lehet rakni, de csakis a tánc esetében.
  • Ének esetében a dal nem lehet utómunkával készült felvétel. Azt a felvételt fogadjuk el, melyet a kamera előtt énekelsz. Továbbá az énekes előadásoknál feltétel a jó minőségű (eredeti 320 Kbs) instrumental zenei alap megléte. (Az MR vagy Midi elevezésű alapok nem jók.) Az alapon nem lehet vocal háttér, hiszen azt fogjuk értékelni, amit élőben énekelsz/énekeltek. A produkciókban lehet egyszerre tánc és ének is.
  • A választott dal, illetve a produkció nem lehet 5 percnél hosszabb.
  • A zenéket/dalokat mixelni lehet, de itt is érvényes, hogy nem lehet 5 percnél hosszabb.
  • A versenyen egy ugyanazon ember csak egy produkcióban szerepelhet.
  • Az alapján értékeljük a produkciókat, hogy mennyire hasonlítanak az eredeti előadóéhoz. Ez igaz a produkcióban szereplők létszámára, a ruhákra stb. Azonban az, hogy a klipet, vagy egy fellépést vesztek alapul, az már rátok van bízva.
  • Fontos szabály, hogy a versenyen csak az vehet részt, aki egyébként nem szerepel az adott MondoCon nagyszínpadán K-pop produkcióval.

Az elkészült videók mérete nem haladhatja meg a 2 GB-ot. A videókat a fenti jelentkezési lap kitöltése után Wetransfer (használata lejjebb) segítségével tudjátok elküldeni nekünk a kpopcoverstagemondo@gmail.com e-mail címre. A videó minősége minimum 720 p minőségű legyen, de készülhet bármivel (kamera, telefon stb.)

Nem azt nézzük, mennyire jó videót tudsz készíteni, hanem, hogy milyen a produkció, így kérünk, hogy arra figyelj, hogy az jól látható/hallható legyen!

Fontos! A jelentkezés csakis a jelentkezési lappal és az elküldött videóval együtt érvényes.

Miután jelentkeztél és a videót is elküldted, egy e-mail értesítést küldünk neked 2019. június 26-ig. Ha a jelentkezési lapot helyesen kitöltötted és a végén ki is írja, hogy sikeres, akkor valószínűleg megkaptuk. Külön értesítést erről nem küldünk. Email értesítést csak azután küldünk, miután mind a jelentkezés, mind a videó eljutott hozzánk, ebből tudhatod majd, hogy produkciód előzsűrizésre került. A kiválasztási folyamat után már csakis azok kapnak levelet, akik bekerültek a nagyszínpad programjába.
A bejutottak nevét a program Facebook eseményénél is megosztjuk.

Jelentkezési határidő: 2019. június 24.
A videó beküldési határideje: 2019. június 30.
A bejutottak listájának megosztása: 2019. július 10.
A MondoCon ideje: 2019. július 27-28.

A legjobb három produkciót nyereményekkel díjazzunk!
Jó felkészülést kívánunk! 🙂

Wetransfer használata:

https://wetransfer.com/

Add you files: Beillesztheted a videót.

Email to : Ide írd a mi e-mail címünket : kpopcoverstagemondo@gmail.com

Your e-mail: Ez a te e-mail címed helye.

Message: Ide írd a neved/csapatod nevét, és a dal előadójának nevét és a dal címét.

Transfer: Küldés (Várd meg, amíg kész a feltöltés.)

wetransfer