K-pop Cover Stage

Szeretnél fellépni a MondoConon? Itt a lehetőség!

A K-pop rajongótábor folyamatosan bővül és növekszik, mely a MondoConon is egyértelműen látható.  Éppen ezért az elmúlt években a Con szervezői egyre több hangsúlyt fektettek a zenei programok  szervezésébe és támogatásába, különösen a koreai popzene tekintetében. A nagyszínpadon, a  karaoketeremben, sőt gamer fronton is egyre többet lehet találkozni a műfajjal. 

A MondoCon szervezősége arra szánta el magát, hogy még többet kedvezzen a Conra járó  közönségnek/közösségnek. A szokásos zenei programok mellett –melyeknek része a japán zenei is – egy új programot indítunk, több céllal. 

Korábban a MondoCon nagyszínpadát igyekeztünk olyan színvonalas K-pop programokkal megtölteni,  ahol a fellépő csapatok mellett bárki csatlakozhat és élvezheti a K-pop Cover műfaját. Évek óta  fellépnek ismert K-pop Cover csapatok, illetve bekerült a nagyszínpados programok közé a K-pop  Random Dance, ami közös táncolásra invitál mindenkit.  

Évek óta látjuk azonban azt is, hogy nagyon sok tehetséges coveres próbálja bontogatni szárnyait, akár  egyénileg, akár csapatban. Korábban a fent említett csapatokon kívül azonban kevesen állhattak a  MondoCon nagyszínpadára. A 2019-ben létrejövő K-pop Cover Stage – MondoCon programunk ezen  kíván változtatni. Szeretnénk, ha mindenki lehetőséghez jutna, aki tehetséges képviselője a K-pop  Covernek Magyarországon, ám eddig nem volt lehetősége fellépni. Másfelől ez egy verseny, mely tökéletesen illeszkedik a MondoCon többi programja közé, melyek szintén versenyként működnek  (lásd: Cosplay verseny, AMV verseny, Karaoke verseny, FunDub verseny stb.).  

A K-pop Cover Stage – MondoCon tehát egy olyan program, ami nem csak a MondoConos programok  tematikáját követi, de lehetőséget ad bárkinek, aki szeretné megmutatni magát a nagyszínpadon. Az,  hogy a produkciókat egy három fős zsűri is értékeli majd, és az első három helyezettet díjjal is  megjutalmazzuk, csupán hab a tortán.  

A lehetőség tehát bárki számára adott, amennyiben teljesíti az alábbi feltételeket és betartja a verseny  szabályait.  

A versenyre való jelentkezés feltételei: 

-A versenyre az alább látható linken keresztül lehet jelentkezni, a jelentkezési űrlap kitöltésével. https://forms.gle/HeeumyjZMXKwsYpd6 

-Mivel a program időtartama véges és szeretnénk, hogy a legjobb produkciók legyenek láthatók, így a  jelentkezők előzsűrizés után kerülhetnek nagyszínpadra. 

-Minden jelentkező az általa választott dalból egy videót kell beküldjön nekünk, melyet nem hozunk  nyilvánosságra. Csapán arra szolgál, hogy lássuk a produkciót és kialakítsuk a program résztvevőinek  végleges listáját. A 2022-es Nyári MondoCon K-pop Cover Stage programjába a legjobb 7-8 produkció  kerül.

A videó formai követelményei: 

-A videón teljes egészében szeretnénk látni azt a produkciót, amit a színpadon is elő akartok adni. Tehát  tánc esetében különösen fontos, hogy mindenki látszódjon a képen. A videóban nem lehet vágás, az  elejétől a végéig egy felvétel kell legyen. Az eredeti zenét a jobb hangminőség érdekében utólag alá  lehet rakni, de csakis a tánc esetében. 

-Ének esetében a dal nem lehet utómunkával készült felvétel. Azt a felvételt fogadjuk el, melyet a  kamera előtt énekelsz. Továbbá az énekes előadásoknál feltétel a jó minőségű (eredeti 320 Kbs)  instrumental zenei alap megléte. (Az MR vagy Midi elevezésű alapok nem jók!) Az alapon nem lehet  vocal háttér, hiszen azt fogjuk értékelni, amit élőben énekelsz/énekeltek. A produkciókban lehet  egyszerre tánc és ének is. 

-A választott dal, illetve a produkció nem lehet 5 percnél hosszabb. 

-A zenéket/dalokat mixelni lehet, de itt is érvényes, hogy nem lehet 5 percnél hosszabb. -A versenyen egy ugyanazon ember csak egy produkcióban szerepelhet. 

-Az alapján értékeljük a produkciókat, hogy mennyire hasonlítanak az eredeti előadóéhoz. Ez igaz a  produkcióban szereplők létszámára, a ruhákra stb. Azonban az, hogy a klipet, vagy egy fellépést vesztek  alapul, az már rátok van bízva. Hogy az egyediséget mennyire díjazza a zsűri, az rájuk van bízva. 

-Fontos szabály, hogy a versenyen csak az vehet részt, aki egyébként nem szerepel az adott MondoCon  nagyszínpadán K-pop produkcióval.  

Az elkészült videók mérete nem haladhatja meg a 2 GB-ot. A videókat a fenti jelentkezési lap kitöltése  után Wetransfer (használata lejjebb) segítségével tudjátok elküldeni nekünk a  kpopcoverstagemondo@gmail.com e-mail címre. A videó minősége minimum 720 p minőségű legyen,  de készülhet bármivel (kamera, telefon stb.)  

Nem azt nézzük, mennyire jó videót tudsz készíteni, hanem hogy milyen a produkció. Így kérünk, hogy  arra figyelj, hogy az jól látható/hallható legyen! 

Fontos! A jelentkezés csakis a jelentkezési lappal és az elküldött videóval  együtt érvényes.  

Miután jelentkeztél és a videót is elküldted, egy e-mail értesítést küldünk neked legkésőbb 2022. július  15-ig. Ha a jelentkezési lapot helyesen kitöltötted és a végén ki is írja, hogy sikeres, akkor valószínűleg  megkaptuk. Külön értesítést erről nem küldünk. Email értesítést csak azután küldünk, miután mind a  jelentkezés, mind a videó eljutott hozzánk, ebből tudhatod majd, hogy produkciód előzsűrizésre került.  A kiválasztási folyamat után már csakis azok kapnak levelet, akik bekerültek a nagyszínpad  programjába. A bejutottak nevét a program Facebook eseményénél is megosztjuk. 

Jelentkezési határidő: 2022. július 3. 

A videó beküldési határideje: 2022. július 10. 

A bejutottak listájának megosztása: 2022. július 18. 

A MondoCon ideje: 2022. július 30-31. 

A legjobb három produkciót nyereményekkel díjazzunk! 

Jó felkészülést kívánunk! 🙂

Wetransfer használata:

https://wetransfer.com/

Add you files: Beillesztheted a videót.

Email to : Ide írd a mi e-mail címünket : kpopcoverstagemondo@gmail.com

Your e-mail: Ez a te e-mail címed helye.

Message: Ide írd a neved/csapatod nevét, a dal előadójának nevét és a dal címét!

Transfer: Küldés (Várd meg, amíg kész a feltöltés!)

wetransfer