K-pop Cover Stage

Szeretnél fellépni a MondoConon? Itt a lehetőség!

A K-pop rajongótábor folyamatosan bővül és növekszik, mely a MondoConon is egyértelműen látható. Éppen ezért az elmúlt időszakban a Con szervezői egyre több hangsúlyt fektettek a zenei programok szervezésébe és támogatásába, különösen a koreai popzene tekintetében. A nagyszínpadon, a karaoketeremben, sőt gamer fronton is egyre többet lehet találkozni a műfajjal.

A MondoCon szervezősége arra szánta el magát, hogy még többet kedvezzen a Conra járó közönségnek/közösségnek. A szokásos zenei programok mellett –melyeknek része a japán zenei is – egy új programot indítunk, több céllal.

Korábban a MondoCon nagyszínpadát igyekeztünk olyan színvonalas K-pop programokkal megtölteni, ahol a fellépő csapatok mellett bárki csatlakozhat és élvezheti a K-pop Cover műfaját. Évek óta fellépnek ismert K-pop Cover csapatok, illetve tavaly bekerült a nagyszínpados programok közé a K-pop Random Dance, ami közös táncolásra invitál mindenkit.

Évek óta látjuk azonban azt is, hogy nagyon sok tehetséges coveres próbálja bontogatni szárnyait, akár egyénileg, akár csapatban. Korábban a fent említett csapatokon kívül azonban kevesen állhattak a MondoCon nagyszínpadára. A most létrejövő K-pop Cover Stage – MondoCon programunk ezen kíván változtatni. Szeretnénk, ha mindenki lehetőséghez jutna, aki tehetséges képviselője a K-pop Covernek Magyarországon, ám eddig nem volt lehetősége fellépni. Másfelől ez egy verseny, mely tökéletesen illeszkedik a MondoCon többi programja közé, melyek szintén versenyként működnek (lásd: Cosplay verseny, AMV verseny, Karaoke verseny, FunDub verseny stb.).

A K-pop Cover Stage – MondoCon tehát egy olyan program, ami nem csak a MondoConos programok tematikáját követi, de lehetőséget ad bárkinek, aki szeretné megmutatni magát a nagyszínpadon. Az, hogy a produkciókat egy három fős zsűri is értékeli majd, és az első három helyezettet díjjal is megjutalmazzuk, csupán hab a tortán.

A lehetőség tehát bárki számára adott, amennyiben teljesíti az alábbi feltételeket és betartja a verseny szabályait.

A versenyre való jelentkezés feltételei:

  • A versenyre az alább látható linken keresztül lehet jelentkezni, a jelentkezési űrlap kitöltésével.
Jelentkezés
  • Mivel a program időtartama nem véges és szeretnénk, hogy a legjobb produkciók legyenek láthatók, így a jelentkezők előzsűrizés után kerülhetnek nagyszínpadra.
  • Minden jelentkező az általa választott dalból egy videót kell beküldjön nekünk, melyet nem hozunk nyilvánosságra. Csapán arra szolgál, hogy lássuk a produkciót és kialakítsuk a program résztvevőinek végleges listáját. A 2020-as Nyári MondoCon K-pop Cover Stage programjába a legjobb 7-8 produkció kerül.

A videó formai követelményei:

  • A videón teljes egészében szeretnénk látni azt a produkciót, amit a színpadon is elő akartok adni. Tehát tánc esetében különösen fontos, hogy mindenki látszódjon a képen. A videóban nem lehet vágás, az elejétől a végéig egy felvétel kell legyen. Az eredeti zenét a jobb hangminőség érdekében utólag alá lehet rakni, de csakis a tánc esetében.
  • Ének esetében a dal nem lehet utómunkával készült felvétel. Azt a felvételt fogadjuk el, melyet a kamera előtt énekelsz. Továbbá az énekes előadásoknál feltétel a jó minőségű (eredeti 320 Kbs) instrumental zenei alap megléte. (Az MR vagy Midi elevezésű alapok nem jók!) Az alapon nem lehet vocal háttér, hiszen azt fogjuk értékelni, amit élőben énekelsz/énekeltek. A produkciókban lehet egyszerre tánc és ének is.
  • A választott dal, illetve a produkció nem lehet 5 percnél hosszabb.
  • A zenéket/dalokat mixelni lehet, de itt is érvényes, hogy nem lehet 5 percnél hosszabb.
  • A versenyen egy ugyanazon ember csak egy produkcióban szerepelhet.
  • Az alapján értékeljük a produkciókat, hogy mennyire hasonlítanak az eredeti előadóéhoz. Ez igaz a produkcióban szereplők létszámára, a ruhákra stb. Azonban az, hogy a klipet, vagy egy fellépést vesztek alapul, az már rátok van bízva. Hogy az egyediséget mennyire díjazza a zsűri, az rájuk van bízva.
  • Fontos szabály, hogy a versenyen csak az vehet részt, aki egyébként nem szerepel az adott MondoCon nagyszínpadán K-pop produkcióval.

Az elkészült videók mérete nem haladhatja meg a 2 GB-ot. A videókat a fenti jelentkezési lap kitöltése után Wetransfer (használata lejjebb) segítségével tudjátok elküldeni nekünk a kpopcoverstagemondo@gmail.com e-mail címre. A videó minősége minimum 720 p minőségű legyen, de készülhet bármivel (kamera, telefon stb.)

Nem azt nézzük, mennyire jó videót tudsz készíteni, hanem hogy milyen a produkció. Így kérünk, hogy arra figyelj, hogy az jól látható/hallható legyen!

Fontos! A jelentkezés csakis a jelentkezési lappal és az elküldött videóval együtt érvényes.

Miután jelentkeztél és a videót is elküldted, egy e-mail értesítést küldünk neked legkésőbb 2020. augusztus 1-ig. Ha a jelentkezési lapot helyesen kitöltötted és a végén ki is írja, hogy sikeres, akkor valószínűleg megkaptuk. Külön értesítést erről nem küldünk. Email értesítést csak azután küldünk, miután mind a jelentkezés, mind a videó eljutott hozzánk, ebből tudhatod majd, hogy produkciód előzsűrizésre került. A kiválasztási folyamat után már csakis azok kapnak levelet, akik bekerültek a nagyszínpad programjába. A bejutottak nevét a program Facebook eseményénél is megosztjuk.

Jelentkezési határidő: 2020. július 15.
A videó beküldési határideje: 2020. július 30.
A bejutottak listájának megosztása: 2020. augusztus 10.
A MondoCon ideje: 2020. augusztus 22-23.

A legjobb három produkciót nyereményekkel díjazzunk!

Jó felkészülést kívánunk! 🙂

Wetransfer használata:

https://wetransfer.com/

Add you files: Beillesztheted a videót.

Email to : Ide írd a mi e-mail címünket : kpopcoverstagemondo@gmail.com

Your e-mail: Ez a te e-mail címed helye.

Message: Ide írd a neved/csapatod nevét, a dal előadójának nevét és a dal címét!

Transfer: Küldés (Várd meg, amíg kész a feltöltés!)

wetransfer