A Karaokeversenyen összemérhetitek énekes tudásotokat egymással, miközben kedvenc animés, j/kpop vagy egyéb játék/animációs filmes számotokat éneklitek a színpadon. A karaoke eredendően Japánban a szórakozás és kikapcsolódás egyik legelterjedtebb formája, így a Karaokeversenyen csak távol-keleti előadótól származó dalt, anime openinget, endinget, videójáték vagy animációs sorozat zeneszámait választhatjátok. Kezdő és haladó kategóriában nevezhettek és az első három helyezett díjazásban részesül majd. A fő a fergeteges hangulat, a jó zene és a buli a színpadon, ahogy azt karaokén szokás!

Elvárások, feltételek és változások

a) A versenyre való jelentkezés előnevezéssel történik.

A nevezési időszakban kell jelentkezned és megválasztanod azt a számot, amiről majd fel kell töltened az általad készített és felénekelt hangfelvételt. A regisztráció március 1-től (péntek) március 29-ig (péntek) tart. Jelentkezni itt, a Mondo honlapján fogsz majd tudni.

b) A dalodnak japán vagy koreai előadótól kell származnia, vagy anime vagy japán eredetű játék openingje, endingje, betétdala lehet. A választható számok listáját itt éred el: 


Csak erről a listáról választhatsz a versenyre számot. Full size számot fogsz énekelni és az adott dalt az eredeti nyelvén kell választanod.

NEM választhatóak a következő jelzésekkel ellátott számok: LQ, VO, Vocal, TV size, illetve a szabad karaokén elérhető listáról sem szabad választani.

A regisztráció utáni teendőkről és a feltöltésről e-mailben kapsz tájékoztatást, ezért nagyon fontos, hogy valós e-mail címet adj meg a jelentkezésnél és a regisztrációt ne halaszd az utolsó napra.

c) 2 fordulóból áll ez a verseny:

1. forduló: Előnevezős forduló. A fent megadott listáról választanod kell egy dalt és regisztrálnod a linken. Majd ezután emailben kapsz információt arról, hova és hogyan töltsd fel az általad felénekelt hangfelvételt.
! A hangfelvételeden ne csak az ének, hanem az instrumentális alap is legyen hallható. MP3 formátumban töltsd fel, a file neve pedig legyen a saját civil neved.

A regisztrációs időszak lezárta után, a zsűri értékelése alapján a jelentkezők besorolást nyernek Kezdő vagy Haladó kategóriába. A számok módosítására a határidő lejártáig van lehetőség, de ügyelj rá, hogy a választott dalod hangfelvétele is feltöltésre kerüljön a határidő vége előtt! 

A kategóriákba jutók névsorát legkésőbb április 15-én tesszük közzé. A verseny csak akkor indul el, ha legalább 5 fő jelentkezik, a conos fordulókba maximum 20 fő kerülhet be.

Conon a fordulók a következők:

2a. forduló: Kezdő kategória. Ha a kezdő kategóriába kerültél, akkor itt adod elő a választott számodat.
2b. forduló: Haladó kategória. Ha a haladó kategóriába kerültél, akkor itt adod elő a választott számodat.

Mindkét kategóriában az első három helyezett díjazásban részesül.
Helyszín: a karaoke terem. 

! Az indulási sorrendet a verseny előtt a helyszínen tekinthetitek meg. Aki nem jelenik meg a színpadon, miután a konferáló szólította, az sajnos kizárásra kerül a versenyből.

Diszkvalifikációra kerülnek azon jelentkezők, akik:

  • olyan számot választanak, melyhez nem létezik a szervezők által elbírált és jóváhagyott -karaoke/instrumental/off vocal verzió; (ezért van a lista)
  • nem távol-keleti dalt választottak;
  • nem töltöttek fel hangfelvételt a megadott határidőig, vagy a felvételt digitálisan feljavították, effektezték (természetesen ez nem a vágásra, keverésre és hangerőbeállításra vonatkozik).

E-mailen vagy bármi más módon történő, illetve utólagos vagy helyszíni nevezést sajnos nem áll módunkban elfogadni.

Kérdésed van? Küldj egy e-mailt az adarna.verseny@gmail.com-ra! 

Egészséges versenyszellemet és jó versenyzést kíván az AdarnaKo csapata!