A Karaokeversenyen a színpadon mérhetitek össze az énekes tudásotokat egymással. A karaoke eredendően Japánban a szórakozás és kikapcsolódás egyik legelterjedtebb formája, így a Karaokeversenyen csak távol-keleti előadótól származó dalt, anime openinget, endinget, videójáték vagy animációs sorozat zeneszámait választhatjátok. Az előzetesen beküldendő hangfelvételeitek alapján kezdő vagy haladó kategóriába fogtok kerülni, és mindkét kategória első három helyezettje díjazásban részesül majd. Fő a fergeteges hangulat, a jó zene és a buli a színpadon, ahogy azt a karaokén szokás!

Elvárások és feltételek

a) A versenyre való jelentkezés előnevezéssel történik.

A nevezési időszakban kell jelentkezned és kiválasztanod azt a számot, amiről majd fel kell töltened az általad készített és felénekelt hangfelvételt. A feltöltés módjáról e-mailben fognak tájékoztatni a szervezők a jelentkezésed jóváhagyása után. A regisztráció június 1-től (szombat) június 21-ig (péntek) tart. Jelentkezni itt, a Mondo honlapján fogsz majd tudni.

b) A dalodnak japán vagy koreai előadótól kell származnia, vagy anime vagy japán eredetű játék openingje, endingje, betétdala lehet. A választható számok listáját itt éred el: 


Csak erről a listáról választhatsz a versenyre számot. Teljes hosszúságú számot fogsz énekelni és az adott dalt az eredeti nyelvén kell választanod.

NEM választhatóak a következő jelzésekkel ellátott számok: LQ, VO, Vocal, TV size, illetve a szabad karaokén elérhető listáról sem szabad választani.

A regisztráció utáni teendőkről és a feltöltésről e-mailben kapsz tájékoztatást, ezért nagyon fontos, hogy valós e-mail címet adj meg a jelentkezésnél és a regisztrációt ne halaszd az utolsó napra.

c) 2 fordulóból áll ez a verseny:

1. forduló: Előnevezős forduló. A fent megadott listáról választanod kell egy dalt és regisztrálnod a megadott linken. Majd ezután emailben kapsz információt arról, hova és hogyan töltsd fel az általad felénekelt hangfelvételt.
! A hangfelvételeden ne csak az ének, hanem az instrumentális alap is legyen hallható. MP3 formátumban töltsd fel, a file neve pedig legyen a saját civil neved.

A regisztrációs időszak lezárta után, a zsűri értékelése alapján a jelentkezőket beosztjuk Kezdő vagy Haladó kategóriába. A számok módosítására a határidő lejártáig van lehetőség, de ügyelj rá, hogy a választott dalod hangfelvétele is feltöltésre kerüljön a határidő vége előtt! 

A kategóriákba jutók névsorát legkésőbb július 1-jén tesszük közzé. A verseny csak akkor indul el, ha legalább 5 fő jelentkezik, a MondoConos fordulókba maximum 20 fő kerülhet be.

MondoConos fordulók a következők:

2a. forduló: Kezdő kategória. Ha a kezdő kategóriába kerültél, akkor itt adod elő a választott számodat.
2b. forduló: Haladó kategória. Ha a haladó kategóriába kerültél, akkor itt adod elő a választott számodat.

Mindkét kategóriában az első három helyezett díjazásban részesül.

A forduló helyszíne: a karaoke terem. 

! Az indulási sorrendet a verseny előtt a helyszínen tekinthetitek meg. Aki nem jelenik meg a színpadon, miután a konferáló szólította, az sajnos kizárásra kerül a versenyből.

Diszkvalifikációra kerülnek azon jelentkezők, akik:

  • olyan számot választanak, melyhez nem létezik a szervezők által elbírált és jóváhagyott karaoke/instrumental/off vocal verzió; (ezért van a lista)
  • nem távol-keleti dalt választottak;
  • nem töltöttek fel hangfelvételt a megadott határidőig, vagy a felvételt digitálisan feljavították, effektezték (természetesen ez nem a vágásra, keverésre és hangerőbeállításra vonatkozik).

E-mailen vagy bármi más módon történő, illetve utólagos vagy helyszíni nevezést sajnos nem áll módunkban elfogadni.

Kérdésed van? Küldj egy e-mailt az adarna.verseny@gmail.com-ra! 

Egészséges versenyszellemet és jó versenyzést kíván az AdarnaKo csapata!