Az Őszi MondoCon japán sztárfellépője MION lesz! A díjnyertes japán dalszerző és szövegíró jelenleg Angliában él, eredetileg Japánban született. Az egész családja zenei ambíciókkal van megáldva, édesapja zeneiskolát vezet, édesanyja zongoratanár, három bátyja pedig szintén zenész. 

Első kislemezét 2010-ben adta ki “Fifteen’ címen, ugyanebben az évben részt vett az egyik legnagyobb dalversenyen Japánban, a YAMAHA’s Music Revolution-ön. Itt helyi és regionális fordulók után képviselte Nagoya városát, majd a döntőben saját dalával nyert is! Ezt volt a ‘Ameagari -the best friend-‘ című dal, és ezzel indult be zenei karrierje is. A verseny óta 11 kislemezt adott ki, valamint a testvéreivel alapított J4J tagjaként is adott ki már lemezt. 2016-ban jött ki első nemzetközi forgalmazást is megélt lemeze, a ‘Summer Magic‘, ami első helyen landolt a rangos Oricon ranglistáján. 

Több, mint 10 éve tart koncerteket Japánban, nemzetközi turnékon is résztvesz, mégpedig Kanadában, Dél-Koreában és Európában – az európai turnéja részeként látogat el hozzánk is. MION igazi idolhoz hasonlóan, japán televíziós műsorokban, magazinokban és hírlapokban is szerepelt, első országos turnéjáról a Chiba TV még dokumentumfilmet is készített. 2022-ban kapott Global Talent Visa-t az angol kormánytól, aminek köszönhetően most ott él, és fellépéseivel bűvöli el a helyieket, többek között Brightonban, Londonban, Bristolban, Birminghamben, Liverpoolban és Glasgowban.

Munkásságát az alábbi linkeken ismerheted meg:

Találkozzatok vele az Őszi MondoCon 2023 szombati napján, október 14-én, este 7-kor. Koncertje után dedikálni és fotózkodni is tudtok vele.