Kendo bemutató

A Nyári MondoCon vasárnapi megnyitóján, illetve a ConArénában is egy izgalmas programmal várunk majd Titeket!  A Magyar-Japán Kendo Klub (@mjkkdojo) jóvoltából egy kendo bemutatónak lehettek szemtanúi. Ha érdekel ez a japán sport, mindenképpen nézd meg őket a con nagyszínpadán, délelőtt 10-kor, valamint a ConArénában napközben!

A Magyar-Japán Kendo Klub így ír magáról: “Önmagunk fejlesztése a japán kard elsajátítása által. A kendo gyakorlásának célja az elme és a test formálása. Itt nem az győz gyakran, aki a leggyorsabb vagy legerősebb, hanem aki képes ellenfellét ki ismerni és ezt felhasználni.

A kendo technikái rendkívül gyorsak és hirtelen történnek, ezért gyors helyzetfelismerésre, lélekjelenlétre van szükség gyakorlása közben. Ezen képességek elsajátítása nagyon hasonlítanak a kompetitív játékokéra.

Fejleszti a türelmet és a kitartást, ami ahhoz szükséges, hogy ki tudjuk várni, míg az ellenfél mozgásában egy pillanatnyi lehetőség adódik a támadásra. Ez talán a LoL játékosainak adna nagy előnyt.”