Sokatoknak már ismerős lehet ez a vetélkedő, ahol a legjobb zenéket hallhatjátok különböző feldolgozásokban. 

A Zene Tippmixen kiderül, mennyire ismeritek jól kedvenc animéitek openingjeit és endingjeit!

Ebben a másfél órás programban eredeti számokat és hangszeres vagy fandub cover verziókat fogtok hallani animék, videójátékok openingjei, endingjei és betétdalai közül.

A játék első felében egy-egy kategóriában az adott anime címét kell négy válaszlehetőség közül kiválasztani. A második felében különböző feladatok lesznek. A Connecting kategóriában egy feladathoz négy számból hallotok részletet és a dalok közti összefüggésre kell rájönni. A S(h)ortingban a megfelelő sorrendet kell felállítani a megadott címek között. A Rapidban csak egy pár másodperces részletből kell felismerni a dalt. Előfordulhatnak remixek, mashupok és egyéb érdekességek is.

Papírra nem lesz szükségetek, de kék vagy fekete toll legyen nálatok. A vetélkedőre nem kell előre jelentkezni; a program kezdetekor legyetek a karaoke helyszínén és kérjetek feladatlapot! Egyénileg, illetve maximum három fős csapatokban játszhattok. A nyerteseket a helyes megoldásokért kapott pontok alapján határozzuk meg. Csoportos nevezők közül az első három helyezett, az egyéni nevezők közül az első helyezett lesz díjazva.