II. Nemzetközi GMV-verseny (2015 Tavaszi MondoCon)

2015 Tavaszi MondoCon GMV-verseny szabályzata

Határidő

A versenyre való jelentkezés 2014. Március 29-én (Vasárnap) 23:59-kor ér véget. Ezen időpontig a nevezni kívánt videókat fel kell tölteni az internetre a szabályzatban megfogalmazottak alapján, majd az oldalon/fórumban/szabályzatban megadott linken található jelentkezési űrlapot kitölteni.

A verseny szervezői
A versenyt a Tao Filmklub szervezi a MondoCon 2015 Tavaszi rendezvénye számára.

A nevezés menete
A nevezés a versenyhez készült űrlap kitöltésével és elküldésével történik.

A regisztráció és feltöltés utáni pontos beazonosításhoz kérjük a nevezőket, hogy az alábbi módon nevezzék át feltölteni kívánt versenyművüket, és ebben a formában töltsék fel:

[készítő regisztrációkor megadott nickneve]_Nevezett GMV címe.fileformátum

Erre egy példa: [GMVmaker]_A_Kiraly_Visszater.avi

* tehát ha GMVmaker néven regisztráltál illetve neveztél a versenyre, ezt a nicknevet add meg a videófile feltöltés előtti átnevezésekor is

FONTOS!

A feltöltendő GMV ún. CREDITLESS legyen, azaz ne tartalmazzon készítői információkat (nicknév, készítők nevei), intrót, illetve stúdió vagy egyéb logókat. A döntős videók össze lesznek a vetítéskor fűzve, ezek közé egy-egy információs panel lesz közbeszúrva, amelyeken a regisztrációkor előzetesen megadott készítői adatok fel lesznek tüntetve a Közönségszavazás lefolytatására. A GMV címe szerepelhet a videóban, amit nem tekintünk creditsnek.

Hogyan küldd be a videódat?

A kész videódat fel kell töltened a szabályzat által megnevezett ingyenes fájlmegosztó tárhelyekre, (Dropbox, Copy, Google Drive ) majd elküldened a megadott űrlap kitöltésével.

Ingyenes filemegosztók, ahova feltöltheted művedet:

Az imént ajánlott oldaltól eltérő fájlmegosztó (esetleg saját tárhely) használata NEM megfelelő.

Technikai követelmények

A versenyre nevezni kívánt videóknak az alábbi technikai elvárásoknak kell megfelelniük:

Konténer: .AVI, .MP4, .MKV, .MPEG, .MPG, .WMV *
Video kodek: H264, x264, XviD, DivX (5, 6, 7), MPEG-1, MPEG-2, WMV-9 *
Audio kodek: MP3, AAC, WMA *, PCM, AC3, (min, 44Khz, stereo)
Framerate: 23,97 – 60 fps
Minimum felbontás: 640×360 (16:9) és 640×480 (4:3)
Maximum felbontás: 1920×1080(16:9) és 1440×1080 (4:3)

* A régebbi, WMV-3-as kodek (Windows Movie Maker gyári kodekje) használata nem megengedett, csak a modernebb 9-es verzióé. A WMV-9-es kodek innen tölthető le: http://www.free-codecs.com/Windows_Media_Video_VCM_download.htm

A videó maximális mérete nem haladhatja meg a 300MB-ot. HD felbontású és MEP típusú GMV-k esetén a verseny szervezői hajlamosak kivételt tenni, INDOKOLT esetben.

A GMV-nek ZENÉT kell tartalmaznia, (minimum az videó hosszának felét tegye ki zene) kivételt képez ez alól a Trailer GMV, tekintettel a műfaj sajátosságaira. A játék eredeti nyelvétől eltérő (az esetek döntő többségében angol vagy japán) hangsáv használata kizáráshoz vezet, viszont rövidebb dub (rövid mondatok, szavak, kiáltások stb.) a játék eredeti nyelvéből részletek használata megengedett.

A videó hosszúsága minimum 1:00, maximum 6:00 perc hosszúságú legyen!

Pontlevonással honorált hibák:

  • Letterbox
  • Interlace
  • Offlip

Kizárással honorált hibák:

  • Fansub
  • TV logó
  • DivX logó
  • Watermark
  • Trial version felirat

Jelentkezés, regisztráció:

>>>GMV-VERSENY REGISZTRÁCIÓS ŰRLAP – KATT IDE!<<<

Eredményhirdetés

A döntőbe bekerült GMV-k listája a MondoCon előtt pár nappal kikerül a hivatalos fórumra/weboldalra/Facebook csoportba. A nyertesek díjainak és okleveleinek átadása, illetve a döntős GMV-k levetítése 2015. április 12-én, vasárnap, a Tavaszi MondoCon 2015 rendezvény programjaként lesz lebonyolítva. Aki nem tud a rendezvényen megjelenni, az természetesen e-mailben értesítve lesz. A díjak / oklevelek átvételéről, mindenkinek magának kell gondoskodnia. Valamint a felmerülő postaköltséget is magának kell állnia. A szervezőkkel való egyeztetés során több megoldás is szóba jöhet.

Kapcsolat, kérdések
A GMV-versennyel kapcsolatos minden hirdetmény valamint információ a Tao Filmklub hivatalos weboldalán ITT, a hivatalos weboldal fórumán, és a Tao Filmklub hivatalos FaceBook oldalán (és csoportjában). Az említett weboldal fórum topikja számít a verseny hivatalos fórumának is. A GMV-versennyel kapcsolatos bárminemű kérdést, észrevételt, panaszt a Tao Filmklub fórumának megfelelő topikjában, vagy a következő e-mail címre várunk: taofilmklub@gmail.com vagy amv@mondocon.hu

Eredményes versenyzést és sok sikert mindenkinek!