IV. MondoCon Ironchef – Team Battle (2015 Tavaszi MondoCon)

Versenyleírás/Beharangozó

Megváltozott, új módon vár mindenkit az idei év első MondoCon rendezvényén a IV. IronChef, a Team Battle! Egyéni nevezőket várunk a rendezvény szombati napján, akiket később 3 fős csapatokra osztunk, és együttműködve kell megfelelniük a kihívásnak. Tehát ha érzed magadban az erőt, kreatív vagy, szereted a kihívásokat, vagy csak szívesen próbálsz ki új dolgokat, akkor ne habozz, jelentkezz a versenyre, gépesített frontvonalunk mindig friss versenyzőkre éhes!

A nevezés feltételei:

– A versenyre bárki nevezhet, kivéve a verseny szervezőit és zsűritagjait.
– Csapatonként egy teljes videó elkészítése megengedett.
– Csak a szervezők által biztosított és helyben elkészített anyagot lehet fölhasználni.
– Reklámot, vagy promót tartalmazó videókat nevezni tilos, kivétel ez alól a trailer műfaji alkategória.
– A nevezett videót helyben kell megvágni a verseny adott időkerete, azaz összesen 3 óra alatt. A csapat minden tagjának 1 óra áll majd rendelkezésre a saját részének elkészítéséhez.
–  Több csapattag is vághat ugyanabból az alapanyagból, de jelenetet ismételni tilos.
-A csapattagok egy (a helyszínen kiválasztott) zeneszámra készítik el közös videójukat. Ugyanakkor a videóban többféle zene használata is megengedett, de csak a jó ízlés keretein belül, ha a csapat koncepciójához szükséges. 
– A vágóknak Sony Vegas és Adobe Premiere Pro munkakörnyezet lesz biztosítva a gépeken. A vágáshoz saját fülhallgatót/fejhallgatót kötelező !!!! (nem tudunk külön biztosítani), egeret lehetséges hozni.

 

A nevezés menete:

– A nevezés a versenyre helyben történik a szervezőknél, április 11-én szombaton 11:30-ig bezárólag.
– A nevezés helyben kapott űrlap kitöltésével történik a 16-os Gamer Csarnokban, a verseny helyszínén.
– A nevezés létszámkorlátos, a rendelkezésre álló gépek mennyisége miatt (4 gép, azaz max 12 fő), a jelentkezés érkezési/jelentkezési sorrendben történik.
– A versenyre jelentkezőknek erősen ajánlott a kezdés előtt legalább fél órával jelen lenni. Hiányzás esetén a szervezők fenntartják a jogot más, a létszámkeretbe előzetesen be nem fért versenyzővel pótolni a létszámot.
Összesen 3 óra (12:00 – 15:00),azaz fejenként 1 óra áll rendelkezésre az AMV-k megvágására, az időkeret leteltével be kell fejezni a vágást.
– Az idő letelte után el kell menteni a projektet (menet közben is ajánlott gyakran menteni), a kirenderelést a szervezők intézik az egységes minőség és formai keret megtartása végett.
– A kész, kimentett AMV-k levetítése szombaton az Eredményhirdetéskor lesz a K csarnok Nagyszínpadán egy blokkban.
– A nyertes AMV(k) díjazása szombat 18:30-tól az Eredményhirdetésen történik.

 

Követelmények:

– Az Ironchefes AMV-nek ZENÉT kell tartalmaznia, (minimum az AMV hosszának felét tegye ki zene) kivételt képez ez alól a Trailer AMV, tekintettel a műfaj sajátosságaira.
– A zenéket, illetve a hozzájuk tartozó dalszöveget egy megadott mappából lehet majd kiválasztani, amelyben vegyesen lesznek megtalálhatóak többféle stílusból összeválogatva, számozottan (vagyis a versenyzők csak a helyszínen, a vágás kezdete előtt közösen tudnak belehallgatni a számokba).
– A kiválasztott zeneszámot tetszőlegesen megvághatod.
– A rendelkezésre álló animékből lehet multi-anime videót vágni!
– A vágásra kiválasztott animék frissek, az elmúlt 1-2 legutóbbi szezonból lesznek válogatva, sorozatok és mozik vegyesen, a gyors vágáshoz előre elkészített formában (hangsáv nélküli azonnal beimportálható MP4-ek).

 

A videónak intrót vagy outrot kell tartalmaznia a készítők adataival (készítők nickneve, AMV címe [ha van], stúdió név [ha van]). Az intrót lehet adathordozón (pendrive) hozni, vagy helyben készíteni.

 Eredmények, díjazások:

A kész AMV-k levetítése 2015. április 11.-én, szombat délután 18:30-tól a K csarnok Nagyszínpadi vásznán, a 2015-ös Tavaszi MondoCon rendezvény programjaként, a nyertesek díjának és oklevelének átadása szintén 18:30-tól az Eredményhirdetésen lesz lebonyolítva.

  

Kizáráshoz vezető okok:

A rendezvényen fiatalkorú látogatók is részt vesznek, ezért a videók készítésénél különösen legyetek tekintettel erre.

A szervezők fenntartják a jogot, hogy kizárjanak bármilyen videót a versenyről, ami:

– Törvénytelen
–  Rágalmazó
–  Meggyalázó
–  Lázító
–  Félelemkeltő
–  Pornográf
–  Szentségtörő, istenkáromló
–  Felháborító, botrányos
–  Nem felel meg a szabályzatban megfogalmazottaknak.
–  … Alkalmas a tizenhat éven aluliak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy közvetlen módon utal erőszakra, illetve szexualitásra, vagy témájának meghatározó eleme az erőszakos módon megoldott konfliktus …
–  Nem helyben készített videó
–  Az intrón és a hanganyagon kívül bármilyen nem helyben készített anyag felhasználása
–  Korhatáros tartalom, ami nem a fiatalkorú látogatók lelkületének való (pl. öncélúan erőszakos, véres)

tartalmúnak minősül, illetve Magyarország hatályos törvényeit bármilyen módon sérti.

Azzal, hogy nevezel a versenyre, elfogadod a verseny szabályzatát és saját magadra kötelező érvényűnek tekinted.

 Kapcsolat:

Bármilyen, a versennyel kapcsolatos kérdést vagy véleményt a szervezők szívesen fogadnak a taofilmklub-kukac-gmail.com címen vagy pedig a hivatalos [AMV-verseny Facebook csoport]unkban.

Összefoglaló felvétel a III. MondoCon Ironchef – Team Battle versenyről (2014 Őszi MondoCon, 2014. október 4.):